תלמיד יב הומו חושש משירות קרבי

אסתי2000

New member
תלמיד יב הומו חושש משירות קרבי

שאלה לגבי אחיין שלי. נער חמוד ומקסים שיתגייס בסוף שנת הלימודים. בהתייצבות לצו הראשון הביע רצון לשירות משמעותי וקרבי. נקבע לו פרופיל 97 ונמצא מתאים.
ככל שהזמן עובר הוא הולך ומבין שהוא פשוט לא יעמוד בזה. מדובר בנער הומו, כל החברים הקרובים שלו הן בנות. הוא לא מרגיש נוח או שייך לקבוצה של בנים מצ'ואים וכשחשב לנסות להצטרף לקבוצה של הכנה לקראת גיוס, הבין עד כמה השתתפות בחיל קרבי, שכוללת השתייכות לקבוצה מאד גברית, על כל הסטריאוטיפים שקשורים בכך - מפילה עליו אימה רבה.
מהיכרות איתו, אני בטוחה שלא שם הוא צריך לשרת...
לאן ולמי הוא צריך לפנות. הוא רוצה להתגייס ולתרום כמיטב יכולתו, הוא רק לא מסוגל לעשות את זה בחיל קרבי.
כאמור, בעת הראיון בצבא, בעבר, הביע רצון עז לשירות כזה, כי אז חשב שזה מה שייסיע לו ויהפוך אותו ליותר דומה לבני גילו. היום הוא מבין שהוא מיוחד וכי המסלול הרגיל ימחץ אותו.
למי עליו לפנות כדי לשנות את השיבוץ ואיך הוא אמור לעשות את זה מבלי למצוא את עצמו מחוץ לצבא?

r i n i

New member
מנסה להציע כמה דברים

דבר ראשון, טבעי שיתחיל לחשוש מהשירות הצבאי.
הרבה מאד חוששים מהשירות בגלל המון המון סיבות:
סביבה לא מוכרת, תנאים שנראים לו "מאיימים", מצב אישי לא "רגיל".
האם כבר קיבל "מנילה"?
במנילה יכול לבקש לא לשרת ביחידות קרביות (לדרג אותן בדירוג נמוך).
אם הוא לומד לימודים מקצועיים יש סבירות גבוהה שיופנה לשרת במה שלומד.
מציעה לפנות גם ל"מרכז השירות של יחידת מטב" ומטפל במיועדים לשירות ביטחון בכל הקשור לנושאי הליכי הגיוס, קד"צ, עתודה וסיירות.

אני מאחלת לו שיגיע למקום שיהיה לו הכי טוב ושיוכל לתרום בו הכי הרבה.

רק מחוץ לארון לא מחוץ לצבא

ראשית גם בקבוצה של גברים חיילים מאצ'ואים יש נשמות עדינות יותר (ידע אישי ) ויחד עם זאת הוא צודק שיש איזושהי אווירה "גברית" שיכול להיות שהוא מודע לכך שיהיו לו קשיים חברתיים ואישיים להשתלב בסביבה זו.
היות ויהיה לו קשה לנתב את הרצון לעשות שירות משמעותי, תורם מחד ולהתשלב חברתית מאידך- אני מציעה שיעקוף את תהליכי מיטב והתשובות הפורמאליות, ויגיע לשיחה עם קב"ן מחוץ למערכת הצבאית (כן ,יש כאלו שהיו שנים בצה"ל ועוסקים בייעוץ חוץ צבאי לפני ותוך השירות) הם מכירים את המערכת אבל רגישים לצרכי היחיד. ובעיקר- זה לא "נרשם" בשום מקום מערכתי.
יתכן שאחרי שיחת ייעוץ קצרה- יציעו לו בכ"ז להגיע לקב"ן בצבא, כדי שיוכל לנתב את דרכו חכם יותר.
רק לא --לטמון את הראש בחול, ולדחות את ההתמודדות עם הקושי.
ראי שאלות ותשובות כאן
או כאן

למעלה