תלת מימד - אבל באמת

צחור

New member
תלת מימד - אבל באמת

כלומר, כיום (ממה שאני נחספתי אליו) התלת מימד הוא תצוגה יפה יותר של אובייקים בתור בדו-מימד של המסך. אמנם יש באילת איזה קולנוע שמקרין תלת-מימד ע"י הוספת משקפיים וכו'. מה שרציתי לשאול (כי אני תמיד שואלת...) זה: איפה עומדת היום תעשיית התלת-מימד, זו שיוצאת מהמסך? האם יש מונח מקצועי לתחום? (כלומר במקום להגיד: "תלת מימד שיוצא מהמסך") האם יש גם אולי איזה אתר ברשת שיש בו סוג כזה של תלת מימד? אם לא, אולי זה יהיה הסטרט-אףּ שלי....

TALFOL

New member
IMAX

wikipedia-IMAX imax-history לא מכיר סרטונים תלת מימדיים (מסוג IMAX -עם משקפי 3D) למחשב או באינטרנט... לטלויזיה אני חושב שיש...אני מאריך שבעיקר בתחום הפורנו. מבחינת אשליות ראיה -תמונות עם אשליה של עומק יש (היה מאוד אופנתי באמצע שנות ה90) בכתובת הזאת

eldarinn

New member
כך או כך מדובר בדו מימד

טם חושבים על זה לעומק, גם האובייקטים שלכאורה "יוצאים מהמסך" הם אשלייה אופטית. בשביל לקבל מימד שלישי אמיתי צריך לעבוד עם חומר אמיתי.

צחור

New member
כן, אבל זה עדיין יוצא ממסגרת המסך

האם יש מישהו כאן שאולי במקרה בקי בתהליך של הכנת סרט שכזה?(אם אתם אומרים שאין כרגע משהו רציני - אולי נקים סטרט-אפ...)

Ninja

New member
זה לא רווחי יותר מדי.

פעם, הקולנועים בהם ניתן לראות סרטי תלת מימד, היו יותר נפוצים. בכל סרט אמריקאי שהח'ברה היו יושבים באולם עם משקפיים צבעוניות... זה תלת מימד. יש לצלם כל סצינה משני מצלמות במקביל, כאשר כל עין רואה רק סצינה/זווית אחת. הסינון היה מתבצע באמצעות פילטרים צבעוניים, צבע פילטר שונה במשקפיים בכל עין. זה יוצא יותר יקר יותר להפיק "סרט כפול" שכזה. התועלת של התלת מימד הייתה מינורית. בדרך כלל מפיקים רק סרטים מוצפים אפקטים תלת מימדיים. סרטים "רגילים" אינם שווים להפקה מבחינת הפרש המחירים.

צחור

New member
נו באמת, קצת מעוף...

אז פעם היו צריכים לצלם פעמיים... מה הבעיה לבנות מצלמה שמורכבת משניים? אני מניחה שדברים שפעם עלו הרבה כסף היום יעלו פחות. השאלה היא איפה מוצאים מישהו שיכול לדעת איך עושים את הדבר הזה, טכנית. (או איפה כתוב איך לעשות זאת) כמו"כ, לגבי תוכנות ה3D אני מניחה שאצלם יכול להיות הרבה יותר פשוט "לשכפל" את המצלמה. לדעתי מדובר באלגוריתים ממש פשוט. אשמח לקבל את המידע שיש אצלכם. תודה

Shmenky

New member
אם חושבים על זה ממש לעומק

אנחנו בכלל לא יכולים לראות תלת מימד אוליי רק שניים וחצי ככה, כי בעצם שאתה רואה חפץ אז כמעט תמיד חלק ממנו יהיה מוסתר (אלא אם אתה מקרב אותו ממש לעיניים ואז אתה רואה את שני הצדדים) אנחנו כמו סרטון וידאו מהלך משודרג כי יש שתי מצלמות בו זמנית. (סורי על החפירה...)

למעלה