תלת-מימד בתוך המציאות

eliahu2002

New member
תלת-מימד בתוך המציאות

בערוץ לוגי אם משהו מכיר,אנשים יצרו יצורים שנכחדו והכניסו אותם לעולם המציאות עם בני-האדם משהו מכם יודע איך מכניסים דמות תלת-מימדית לעולם המציאות שבו אנו חיים?

יש תוכנות עריכה שבעזרתן ניתן לעשות

זאת. תוכנות לגרפיקה, עריכת סרטים. אפשר תמיד גם למדל את כל הסביבה. אם אתה רוצה לעשות זאת בעצמך יש דרך לרנדר את הסרט התלת מימדי בלי רקע "להדביק" אותו על הסביבה הרצויה.

eliahu2002

New member
אני רוצה לעשות את זה בעצמי

מהי הדרך שיש לרנדר את הסרט התלת מימדי בלי רקע "להדביק" אותו על הסביבה הרצויה ולצרף את המודל התלת-מימדי לסרט או למציאות בכלל?

תלוי לאיזו סביבה אתה רוצה להעביר את

הרינדור. נניח אם אתה רוצה להעביר את הסרט לקובץ פלאש: תרנדר אותו כPNG ואז תעביר את הרינדור לפלאש. כמובן שיש הרבה תוכנות של עריכת סרטים/אנימציות שאולי תרצה להעביר אליהן את הסרט, רק נתתי דוגמה. אם אתה רוצה להעביר את הסרט לתוכנת עריכת סרטים כלשהי אתה צריך לשאול בפורום שעוסק בעריכת סרטים. בהצלחה

eliahu2002

New member
שאלות

מה זה בכלל רינדור ותרנדר ואתם יכולים לתת לי שמות של התכונות שיכולות לעשות את הדבר הזה?

רינדור זה הפיכת המודל התלת מימדי

שלך ממודל/אנימציה לתמונה/סרט. לאילו תוכנות אתה מתכוון? תוכנות התלת מימד, או התוכנות לעריכת הסרטים? צירפתי קישור למאמר שאני ממליץ לך לקרוא כדי לקבל מעט מושג על תלת מימד.

eliahu2002

New member
הכוונה היא

שאני צריך את התוכנות הנדרשות לשאלה שלי וזה אומר גם תוכנות לעריכת סרטים וגם תוכנות תלת-מימד מתאים לדבר ששאלתי

אוקי

א. קראת את המאמר שבקישור? ב. שוב זה תלוי, אתה רוצה עריכת סרטים או אנימציות? בכל אופן אני לא מבין בתחום. למרות שהתעסקתי עם פלאש התוכנה הכי "חזקה" שהתעסקתי איתה בעריכת סרטים הייתה MOVIE MAKER ;). זה כבר לא התחום שלי.

אולי לא הבנת אותי

ואולי אני לא הבנתי אותך. אז אני אעשה קצת סדר: המאמר הוא בנושא תלת מימד בלבד, ונתתי לך קישור אליו, כדי שתקבל מעט מושג על עולם התלת מימד. אם אתה מעוניין לשלב תלת מימד בסביבות לא תלת מימדיות, כלומר מצולמות, מאויאות וכו', עליך לרנדר את המודל התלת מימדי בצורה מיוחדת כך שיתאים לסביבה אליה אתה רוצה להעביר אותו. נתתי לך דוגמה אחת להעברה לסביבת פלאש, שמיועדת ליצירת אנימציה. אם אתה מעוניין בעריכת סרטים, תשאל אדם שמבין בערכית סרטים על תוכנות, וכשתהיה לך תוכנה ספציפית תשאל כאן איך תוכל להעביר אליה את הרינדור (לי אין עצות, כי אני לא מבין כל כך בעריכת סרטים). בכל אופן, אם אתה רוצה לעסוק בתלת מימד או להבין לפחות את המושגים הבסיסיים בהם משתמשים בפורום, אני ממליץ לך לקרוא את כל המאמר אליו קישרתי. אם משהו לא ברור על תהסס לשאול שוב, כי אני לא תמיד ברור לגמרי. בהצלחה.

eliahu2002

New member
תודה על המאמצים

והשאלה הנוספת שלי היא שהאם אני יכול לרנדר את המודל התלת-מימדי שלי למציאות כלומר האם אני יכול לרנדר את המודל התלת-מימדי שלי נגיד לחדר שלי במציאות שאני חי? אם כן,איך?

Druyanizem

New member
מציאות זה דבר מאוד סובייקטיבי...

למה אתה מתכוון שאתה אומר את זה? כי לפי הניסוח שלך אתה רוצה ליצור מודל תלת ממדי אשכרה למציאות.... וזה טוב ויפה.... אבל לצערנו עדיין לא אפשרי במסגרת הטכנולוגית המוצעת לנו, האזרחים הפשוטים.... למרות שכבר מדברים על מדפסות תלת ממדיות :)

לא מדוייק

מדפסות תלת מימדיות קיימות כבר זמן רב... אבל זה לא משהו שתמצא ב-Office-depot הקרוב לביתך בשנה הקרובה (גם לא במחיר שווה לכל נפש) בכל מקרה, אם אתה בכל זאת רוצה "לרנדר את המודל התלת מימדי שלך למציאות" בפרק זמן מינימלי (אפילו היום אם בא לך), פשוט תקנה חימר או פלסטלינה או כל חומר פיסול זה או אחר, ו"תמדל" את המודל התלת מימדי שלך בידיים. זה ממש פשוט - אתה אפילו לא צריך ללמוד אף תוכנה ולא לחכות שעות עד שזה מתרנדר. כמובן שאנימציה עלולה להוות בעיה, אבל גם את זה פתרו לא מכבר...

חשבתי שהתכוונת להכניס מודל לסרט

הדרך הכי טובה למדל למציאות היא באמת פיסול. אגב, מה זה מדפסות תלת מימד? איך הן עובדות?

ראיתי לפני מספר שנים (!)

בתוכנית כלשהי שהיתה אז בערוץ 8 - "מעבר לאלפיים" (הייתי מכור...), חברה כלשהי יצרה פסלים ממודלים תלת מימדיים שנסרקו למחשב. מה שאני זוכר הוא שהמכונה פעלה כמו מדפסת הזרקת דיו, כלומר היה לה ראש שמזריק חומר פלסטי נוזלי שמתקשה תוך מספר שניות, והוא כל פעם מוסיף עוד שכבה ועוד שכבה עד שהוא בונה מודל תלת-מימדי. יכול להיות שבאותה תקופה עוד היו להם בעיות ליצור מודלים חלולים או דברים כאלה אבל עד היום אני בטוח שהבעיות נפתרו. דרך אגב, אם להיות קטנוניים, אני אגלה לך סוד - הרבה מאד מהמוצרים שאתה מסתובב איתם, החל מהשעון יד שלך ועד לרכב שלך, "הודפסו" בדרך אוטומאטית זו או אחרת מתוך מודל תלת מימדי ממוחשב. הרי כשמהנדס מעצב מוצר בתוכנה כמו - Solid works בהרבה מקרים לא צריך הרבה יותר מללחוץ על כפתור כדי לקבל את המוצר ליד.

Druyanizem

New member
ובתחומים אחרים:

אותן מדפסות... מדפיסות גם מעגלים חשמליים... וביולוגים משתמשים בהם אפילו ליצירת רקמות ובניית מבנים מולקולרים. מה שיפה זה שאלו אשכרה מדפסות של הזרקת דיו רגילות (כמו HP לדוגמא)

אתם עושים בלבלות בתהליכי ייצור, מזל

שאלדרין הוא מעצב תעשייתי רגוע
היות וניסחו את ההסברים הרבה יותר טוב ממה שאני יכול אז תסתכלו בקישורים: הסבר ממצה על תהליכי ייצור. הדמיה תלת מימדית נוראית אבל גם ממצה של פעולת מדפסת תלת מימד.

RLM

New member
אתה קצת קופץ מעל הפופיק לדעתי..

אם אתה לא יודע בכלל מה זה רינדור, ואיך נראת תוכנת תלת מימד, אז אין בכלל מה לדבר על מה שאתה רוצה. קח את הזמן שלך, תלמד לעבוד עם תוכנת תלת מימד, אחרי זה קח ת'זמן, ותלמד עריכת וידאו, אחרי זה קח ת'זמן ותלמד compositing - כולל תאורה, רינדור בשכבות, תנועת מצלמה וכו'.. כל מאלה זה תחום שלוקח הרבה זמן ללמוד, לא שבוע, ולא חודש. אם אין לך שום מושג באף אחד מהתחומים, ואתה סתם רוצה לעשות משהו כדי "להראות לחבר'ה", תמצא משהו אחר, זה לא משהו שתתחיל לנסות עכשיו ותצא עם תוצאה מחר...

eliahu2002

New member
הכוונה שלי הוא

אני רוצה לעשות לי סרטון בעזרת מצלמת האינטרנט שלי ואני רוצב לרנדר את המודל התלת מימדי שלי לסרטון שלי. אז איך אני עושה את זה? תנו לי את שמות עורכי הסרטים הטובים ביותר ואת המדריכים הטובים ביותר לזה

למעלה