תלת מימד על וידאו?

kobylib

New member
תלת מימד על וידאו?

האם אפשר להלביש אנימציית תלת מימד על סרט וידאו (שצולם במצלמה דיגיטלית) שאני מכין? אני מתכנן לעשות סרט לחוג לקולנוע באוניברסיטת תל אביב, ואני צריך 10 שניות של אנימציה משולבת בסרט. האם זה אפשרי, מומחי אנימציה יקרים שלי? יש מישהו שמוכן לעזור לי בזה? תמורת קרדיט בסוף הסרט של הסטודנט התפרן? קובי.

מיכאל ג

New member
אתמול עבדתי ארבע שעות על שלוש שניות

של אנימציה, וזה עם מודל מוכן ומטוקסטר עם ריג. מה שאתה מבקש הוא "אפשרי" אבל עשוי להיות קשה ולקחת הרבה זמן, אפילו שזה רק עשר שניות, תלוי במה בדיוק אתה רוצה. תכתוב מה אתה רוצה בדיוק ואולי איזו נשמה טובה תסכים לקחת את זה על עצמה, אבל קודם צריך פרטים.

לא נראה לי שזה בהכרח קשה

אני למשל עשיתי במקס תוך חצי שעה בערך אנימציה שלי הולך מכות עם יצור (יענו אף אחד לא פגע כי זה ממש קשה לעשות פגיעה אמינה -רק אני העפתי אותו בסוף) אז בקיצור זה לא צריך להיות ממש קשה - במקס גם יש מדריכים מובנים תנסה לפשפש שמה בטוטוריאלס

tezuya

New member
תלת-מימד עם המציאות

אז ככה - הדבר החשוב ביותר שעליך לזכור זה זה "פרטים" פרטים הם הדבר שיכול לעשות את הסרט שלך למשהו מדהים וזה מה שיכול להפיל אותו. למשל אתה צריך שתהיה התאמה מושלמת בין תנועת המצלמה במציאות לבין המצלמה הוירטואלית במקס. שנית, התאורה : אם התאורה האמיתית לא תואמת את התאורה במקס זה צורם לעין והורס את האפקט. אתן לך טיפ קטן של משהו שעיתי פעם - צילמתי בתוך חדר ועל השולחן היית כוס שבניתי בתלת-מימד. בשלב מסויים שחקנית אחת הלכה מאחורי המצלמה ומשם לתוך הפריים. מה שעשיתי זה לעשות צילום נוסף שלה מזווית אחרת (מהשולחן) ואז להשתמש בצילום הזה בתור טקסטורה לכוס ואז מה שרואים בסרטון המוגמר זה קודם כל את ההשתקפות שלה על הכוס ואז היא נכנסת לפריים. בכל אופן אני אשמח לשמוע איך זה הולך

kobylib

New member
אבל

אבל אני לא אצליח ללמוד את התוכנה( ואני משער שאתם מתוכוונים לסטודיו 3-ג מקס) בחודש וחצי... אין תנועת מצלמה בסרט האמיתי, בזמן האנימציה. יש לי הרגשה שזה משהו פשוט, אבל יש לי הרגשה שאני אסתבך עם זה. השאלה היא , האם מישהו מוכן לקחת את האתגר, ולעזור לי לבנות את האנימציה? היא באמת לא חייבת להיות מדהימה וריאלסטית. הסרט לא חייב להצדיק משהו שנראה כמו המציאות. אני גם מוכן לשלם, אבל אני חייב לדעת שזה ייצא ממש טוב. קובי.

tezuya

New member
פרטים פרטים פרטים

תסביר לי פחות או יותר מה אתה רוצה שיהיה בסופו של דבר כלומר מה המטרה שלך... לפי זה יהיה לי יותר לדעת איך לנתב את ההמשך

pixie3D

New member
כן...זה נקרא COMPOSITING

בונים אובייקט בתוכנת תלת מימד ובשביל הטקסטורה ניתן לעשות CAMERA PROJECTION כדי לדלג על כל שלב הטקסטורות. וכדי להכניס את האובייקט לסרטון וידאו משתמשים בתוכנת קומפוזיטינג כגון שייק. תחילה מיבאים את הסרטון ואת האובייקט המרונדר ומתחילים עם הקומפוזיטינג. הרבה עבודת כפיים בקומפוזיטינג כדי להגיע להתאמה מושלמת בין השנים, אך זה אפשרי בהחלט...

למעלה