תלת פאזי + שאלות נוספות

תלת פאזי + שאלות נוספות

קניתי דירה יד שניה, ולמוכרים שלי היו שני שעוני חשמל: תלת פאזי - שאליו היה מחובר אוגר חום בלבד (ללא לא חשמל, רק מפסק חשמל) ולוח חשמל רגיל של 25 אמפר שאליו היו מחוברים כל שאר נקודות החשמל בבית. הזמנתי חשמלאי לקבל הצעת מחיר לשדרוג לוח החשמל והוא אמר שהיום על פי החוק אם לתלת פאזי אין לוח חשמל אסור לעשות לוח, אלא חייבים להודיע לחברת החשמל, לשלם את מה שצריך לשלם ואז יהיה מותר לחבר לוח חשמל. באותה הנשימה הוא גם אמר שחברת החשמל לא יכולה לבדוק את השעונים, וגם אם כן, תמיד אוכל לטעון שזה היה שם קודם. האם אכן זה כך? חוץ מזה, בנוגע למחירים: מה המחיר הממוצע של נקודת כח היום? החשמלאי הציע 150 לנקודה בודדת ו- 1000 ש"ח גלובלי ל-10 ו1350 ל15 נקודות, האם אלו מחירים סבירים? עבור לוח חשמל של תלת פאזי הוא רוצה 900 ש"ח ועבור חיבור למזגן עוד 220, האם אלו מחירים סבירים? תודה רבה רבה

מאגר

New member
לחוזרת בתגובה

החשמלאי שלך עושק מורשה המחירם שהוא נתן הם המחירים של בית המרקחת הקרוב ובליל השטויות שהוא אמר גרוע מכל דבר הגיוני. יש סדר עבודה במקרים כאלה והעינין זול יותר ממה שהוא אמר צרי איתי קשר באחת מהאפשרויות המופיעות בכרטיס ההכרות שלי ונדבר בעינין.

רז חשמל

New member
תגובה

תתחדשי על הדירה ! לא ברור לי איפה עומד הנושא של החיבור הלא פעיל, אני מציע שתבדקי בחברת חשמל - הם לא נושכים ואין צורך לעבוד עליהם. לגבי המחירים, אני חולק על מאגר, אלה מחירים סבירים לעבודה קטנה ואחת הדרכים להיווכח בכך זה לקחת עוד 2 הצעות מחיר מחשמלאים נוספים. אם תפרסמי מאיפה את, חשמלאי הפורום יוכלו להציע את עצמם לעבודה.

תודה, ותשובות:

החיבור של התלת פאזי פעיל, רק שאין לו לוח חשמל משל עצמו, אלא רק מפסק ששימש את האוגר חום שהשתמשו בו בדירה (זו היתה אישה מבוגרת וככל הנראה שלא טרחו להשקיע ולהתקין לוח חשמל מסודר לתלת פאזי, וכך יצא שהיו בדירה (ועדיין) שני שעוני חשמל מחוברים. האחד שימש את האוגר (התלת פאזי) והשני (חד פאזי) שימש לכל שאר מוצרי הבית. החשמלאי הציע להתקין לוח חשמל אחד- מחובר לתלת פאזי, שישמש את כל הבית. רק שהוא הסביר שמבחינת חברת חשמל, אפילו שיש שעון תלת פאזי, אם אין לו לוח חשמל אז באופן עקרוני צריך לפנות לחברת החשמל, לשלם להם כמה שהם דורשים, ואז לעשות לוח. בפועל, הוא אמר שרוב האנשים לא עושים את זה, ומי שיש לו שעון תלת פאזי מחבר לוח בלי ליידע את חברת החשמל.

רז חשמל

New member
חייבים לידע את חברת חשמל

ואם לא תיידיעי אותם הם יגלו את זה בקריאת המונה הבאה - מה שיביא למצב מביך ולא שווה את זה. תפני לחברת חשמל ותבקשי החזרת מתח (לא בטוח שיש חוב על החיבור הזה) וכשיבואו לחבר גם יבדקו את הדירה - מה שייתן לך שקט נפשי נוסף.

גם אני חשבתי שהם בקלות יכולים לגלות

ולא הבנתי את מה שהחשמלאי הסביר לי כי ההגיון אומר שזה משהו שרואים בקריאת המונה. בכל אופן, מה אני צריכה לשאול בחברת החשמל? ואת מי? והאם אני לא עלולה להפסיד לגמרי את השעון התלת פאזי?

רז חשמל

New member
חברת חשמל

חייגי 103 ותתני את מספר הצרכן שעל חשבון החשמל שלך ואת מספר המונה התלת פאזי.תשאלי באיזה מצב נמצא החיבור התלת פאזי ומה את צריכה לעשות כדי להתחיל להשתמש בו.

BOLDER

New member
מונה חשמל לאוגר חום../images/Emo140.gif

ובכן האם זכור למשהו הפתגם"יותר חשמל פחות עמל?" מאז יש הרבה בתים שהותקן בהם אוגר תלת פאזי עם מונה נפרד לשעות הלילה בלבד עם מחיר מיוחד עבור זרם לילה. היו גם מונים חד- פאזיים לדוד מים על אותו עקרון. מאז חח"י גדלה קצת והיום היא יותר פתוחה להתקנת מונה תלת פאזי אך אין אפשרות חוקית לשימוש בשעון הקיים אלא צריך לפנות ולבקש הסבת שימוש למונה הנ"ל כיוון שהייעוד הרשום הוא אוגר. מלבד הסבה יש לשלם בגין ביקורת חח"י ולהתקין לוח חדש ללא כל קשר ללוח החד-פאזי הקיים שאותו תצטרכי לנתק(אין היום 2 הזנות לצרכן ביתי)ולהעביר את הבית בדיקה מחודשת למערכת החדשה. סכום נקודתי של 150-200 ש"ח הינו מחיר די הגיוני למרות שאפשר למצוא כאלה שמשלבים את השיפוץ עם מערכת החשמל והם לא חשמלאים אלא "חאפרים" ההבדל הינו בין טעות להריגה במקרה של תקלה וכן עבירה על תקנות העיסוק. רק לחשמלאי מותר לבצע עבודות בהתאם להיתר הנתון לו לפי הרשיון. אז רוב הצלחה בבית החדש ונא לזכור- טעויות בחשמל יכולות להיות חד- פעמיות... קובי

מאגר

New member
תלת פאזי מאוגר חום לידיעת כולם

לאחר בדיקה שעשיתי אם חברת החשמל מתברר כי, עלות הגדלת החיבור לתלת פאזי מחיבור של אוגר חום היא כ-2000 ש"ח לחברת החשמל.החישוב נעשה זיכוי של יחידות המניה של החד פאזי + התלת פאזי הוא ברישומים מופיע 3X15A במחיר מוזל של זרם לילה דאז. סה"כ החישוב כולל התשלום עבור הביקורת החדשה הוא כ- 2000 ש"ח כולל מע"מ. אין הסכום הזה כולל את עבודתו של החשמלאי להחלפת הלוח לתלת פאזי ואת זמן הבדיקה.

למעלה