תל אביב או באר שבע?

nills1

New member
תל אביב או באר שבע?

אהלן חברים. אני מתלבט בימים אלו לגבי תואר שלישי בניהול בין אוניברסיטת תל אביב לבאר שבע. מכיוון ששני התארים הראשונים שלי הם מאונ' תל אביב - חשבתי לגוון ולנסות בבאר שבע, מתוך הנחה שהאווירה תהיה נעימה יותר ופלצנית פחות. אני גם מניח שב"ש יהיו פחות מעיקים מבחינת הדרישות. מישהו מכיר במקרה את שני המקומות ויכול לחוות דעה בעניין? בעיקר לגבי הפקולטה לניהול בב"ש. תודה! אופיר
 

seani

New member
אני מתחיל עכשיו ללמוד בב"ש אין

ספק שהיא הרבה יותר נעימה וחברותית (לפחות בכל תהליך הרישום) מאשר בת"א. הגעתי לשם אחרי ששני חברים שלי עשו שם את התואר הראשון והשני והם שיבחו אותה עד מאוד.
 

Unicorn98

New member
העברית, כמובן.

בית הספר למנהל עסקים הכי מוצלח בארץ. מבורך בחוקרים מוכשרים, בניהול טוב, בתוכניות מרתקות ושיתופי הפעולה הכי פוריים בין המחלקות לפסיכולוגיה, סוציולוגיה, מנהל עסקים ותקשורת. באיזה תחום אתה מתעניין?
 

tulkin

New member
הרשה לי לחלוק על דעתך

בתור חובב האוניברסיטה העברית (ביליתי שם במצטבר לא מעט זמן מחיי), צר לי להגיד שדווקא בתחום מנהל עסקים - הם רחוקים מלהיות הכי מוצלחים כשזה מגיע למחקר. הטכניון שם בכיס הקטן את כולם ואוניברסיטת תל אביב גם היא נמצאת גבוה מעל העברית. בירושלים יש כמה חוקרים מעולים - רק לא מזמן הצגתי מאמר מעולה של אחת מהם בסמינר אצלנו - אבל לא מספיק בשביל להיות הטובים בארץ. כמובן שיש גם שונות בין תתי התחומים של מנהל עסקים. בירושלים כמעט אין אנשים שמתמחים באסטרטגיה, יש מעט מאד בהתנהגות ארגונית. יש יותר בשיווק ובמימון - שני תחומים שאני מכיר פחות.
 

nills1

New member
האמת היא...

שאני פחות מוטרד מרמת המחקר, ובעיקר רוצה שיהיה נעים וחברותי. יכול להיות שהפקולטה לניהול בת"א נחשבת לטובה, אני אישית די סבלתי שם מרמת ההוראה ומהיחס לסטודנטים. ברור שחלק (קטן) מהמרצים היו מעולים ונחמדים, אבל במקרים רבים, במיוחד במגע עם גופים אדמניסטרטיביים, הרגשתי שאני "מטרד" ולא לקוח. קיוויתי שאוניברסיטת באר שבע, מהיותה קטנה יותר ופחות מבוקשת, תהיה יותר מסבירת פנים לסטודנט. הן מבחינת הסגל, והן מבחינת הבירוקרטיות למיניהן. אני חושב על התנהגות ארגונית, ואשמח אם מישהו יודע משהו על באר שבע בהיבט הספציפי הזה. תודה! אופיר
 

tulkin

New member
אז ככה

תואר שלישי הוא תואר שבמרכזו שלא לומר עיקרו שלא לומר הדבר היחיד בו הוא מחקר. אם מחקר לא מעניין אותך - אולי לא מתאים לך תואר שלישי. צריך לזכור שרמת האינטראקציה עם סטודנטים אחרים ועם "המערכת" במהלך לימודי הדוקטורט הוא די מינימלי. בד"כ אין קורסים לקחת, ובד"כ עבודת המחקר נעשית באופן עצמאי פחות או יותר. יש לפעמים סמינרים או קבוצות דיון להשתתף בהם - אבל הדבר אינו הכרחי ולא תמיד קורה. האינטראקציה העיקרית שיש במהלך הדוקטורט זה עם המנחה (ולפעמים עם אנשים אחרים שקשורים לעבודות נוספות שעושים - למשל הוראה ותרגול של קורסים). לכן חשובה מאד בחירת המנחה. כיוון שמחקר הוא הדבר העיקרי בתואר השלישי - הכרחי שיהיה לך כיוון מסויים. נושא שמעניין אותך לחקור. זה לא חייב להיות ממוקד כרגע, אבל זה צריך להיות משהו שיהיה לך כיף לחקור אותו, לקרוא עליו ולכתוב עליו. אחרי שאתה יודע מהו התחום הזה, כדאי לקרוא עליו קצת. לקרוא פרסומים אקדמיים שעוסקים בו ולהבין קצת "מי נגד מי" בתחום הזה. השלב הבא יהיה לעבור על רשימת המרצים באוניברסיטה ולראות מי מתעניין בתחום שמעניין אותך או תחום קרוב לו. או שהמידע הזה מופיע באתר האינטרנט של אותו מרצה, או שאפשר לחפש רשימת פרסומים של מרצים ולהבין ממנה במה הם עוסקים. מתוך עבודת הנמלים הזו, בתקווה, תוכל לדלות שמות של אנשים שאולי תרצה שינחו אותך.
 

Unicorn98

New member
אמנם רק את הראשון שלי עשיתי בביה"ס למנהע"ס,

אבל משיתופי פעולה רבים של המחלקה שלי (פסיכולוגיה) עם מנהע"ס, אני יודע שהשת"פ מפצה על דברים אחרים שאולי בעייתיים בביה"ס. זה נכון שאין כמעט אנשים שמתמחים באסטרטגיה, ונכון שהתחומים החזקים הם ללא ספק מימון ושיווק, אבל בנוגע להתנהגות ארגונית, יש מעט אנשי סגל (איכותיים), אבל מושאלים כל הזמן אנשים מסוציולוגיה ופסיכולוגיה ולמעשה יש כמה אנשי סגל שעובדים במקביל ביותר ממחלקה אחת, וזה יתרונה הגדול של העברית בתחום של משאבי אנוש, והוא הסינרגיה המדהימה בין המחלקות השונות שהביאה לכמה פרסומים מרתקים בתחום של הנעת עובדים, הלימת אדם-עבודה ותרבות ארגונית.
 

tulkin

New member
אני חושב שהשאלה המרכזית

שצריך לשאול זה: אם מי אתה רוצה לעבוד. מה אתה רוצה לחקור ומי אתה רוצה שינחה אותך. שאלות אלה הן יותר חשובות יותר מהשאלה תל אביב או ירושלים או הטכניון או העברית או בר אילן.... כשתדע את זה, וכשתוודא שמי שאתה רוצה שינחה אותך אכן יכול לעשות זאת - התשובה לשאלה איפה תהיה ברורה מאליה.
 

nills1

New member
איך יודעים?

היות שרק עכשיו התחלתי להרהר בעניין, ומעולם לא עסקתי במחקר, אין לי מושג מי אני רוצה שינחה אותי. איך אמורים לדעת כזה דבר? הרי אני לא מכיר את הסגל בשום מקום שאינו תל אביב. האם יש דרך להשיג מידע על המנחים? ראיתי רשימות, אבל זה לא אומר לי שום דבר. תודה! אופיר
 

Unicorn98

New member
מה היה נושא התיזה שלך?

נראה לי שזה תמיד מקום טוב להתחיל כדי להרהר על נושא מחקר לדוקטורט.
 

tulkin

New member
הניחוש שלי שהתואר השני

היה תואר MBA שאין בו תזה או כל אוריינטציה מחקרית שהיא.
 

Unicorn98

New member
אבל אז ממילא הוא יצטרך להשלים, לא?

עד כמה שזכור לי, אי אפשר להמשיך לדוקטורט, גם לא במנהע"ס, ללא השלמות של תיזה.
 

nills1

New member
אכן...

התואר הראשון היה MBA ולפיכך ראשית כל אצטרך לעשות לימודי השלמה ותיזה. עזרתם לי מאד עם כל המידע והעצות. המון תודה! אופיר
 
למעלה