תל אביב לעומת בר אילן

talias08

New member
תל אביב לעומת בר אילן

שבוע טוב חברים .
לאחר שיקלול הפסיכומטרי וציוני הבגרות אני מתקבל לבר אילן אך לא מתקבל לתל אביב ( הסכם שלי בתל אביב הוא 636 וחתך הדחייה הוא 639).
האם לדעתכם קיימת בכל זאת אפשרות כי אתקבל לאוניברסיטת תל אביב ?
כמו כן אשמח לשמוע את דעתכם לגבי השוני שבין אוניברסיטת בר אילן ואוניברסיטת תל אביב - האם ההבדלים מבחינת היוקרה ורמת הלימודים מהותיים מספיק בכדי לעשות שוב פסיכומטרי ? מה אתם הייתם עושים אילו הייתם במצבי ?

תודה מראש .

natilousky

New member
את יכולה....

ללמוד בבר אילן ועל סמך ציונים של שנה א' לעבור לתל אביב
&nbsp
תבדקי עם המזכירות של תל אביב מה התנאים למעבר.....

lol65

New member
תאכלס?

אין ויכוח שאת"א נחשבת ליוקרתית יותר. אם הגיל בכרטיס שלך הוא נכון, אז אתה צעיר ואתה גם ממש קרוב לסף הקבלה. הייתי "מבזבזת" עוד שנה כדי לנסות להתקבל לאת"א ובזמן הזה חוסכת.

talias08

New member
הבדלים

תודה על המענה .
מתגובתכם אני מסיק כי קיימים הבדלים מהותיים בין תל אביב לבר אילן , האם כך הם פני הדברים באמת ?
האם בוגר למשפטים מבר אילן ימצא עצמו מתקשה למצוא התמחות "נחשבת" ?

lol65

New member
בוא לא נגזים

ההבדלים הם לא "מהותיים" ובוגרי בר אילן מוצאים התמחות במשרדים הכי גדולים, במשרדי בוטיק, במגזר הציבורי וגם בעליון. את"א אכן נחשבת ליוקרתית יותר, וזה בסה"כ אומר שאם יהיו שני מועמדים זהים מבחינת הציונים שלהם, התנדבויות, ניסיון תעסוקתי וכו', אבל אחד מבר אילן ואחד מאת"א, ואין אפשרות לזמן את שניהם לראיון, אז כנראה שהסטודנט מאת"א יהיה זה שיזומן.
מצד שני, אם שניהם יזומנו, מאוד יכול להיות שדווקא הסטודנט מבר אילן ירשים יותר בראיון, והוא יהיה זה שיתקבל.
&nbsp
אני חושבת שבשוק התחרותי של היום כדאי שנקודת המוצא שלך תהיה הכי טובה שאפשר, כולל מבחינת מוסד הלימודים. יחד עם זאת, אם ממש לא בא לך לבזבז שנה, ההבדלים באמת לא כ"כ קריטיים, ועם ציונים טובים אין שום סיבה שלא תמצא התמחות טובה.

למעלה