תל"א, האם יש תאריך יעד להצגתה בפני

Navva

New member
תל"א, האם יש תאריך יעד להצגתה בפני

ההורים. בני בן "רבע ל-4" הולך השנב לגן טיפולי/איבחוני (סימול 29). יש לו עיקוב על רקע שפתי (שנפתר בינתיים) תקשורתי (לא PDD). הדיווח היחידי שאנו מקבלים הוא מהגננת כשאני באה לקחת את הילד מהגן. אין לי קשר עם רוב אנשי המקצוע הפרא רפואיים. קלינאי התקשורת, שאני פוגשת/רואה אותו לפחות פעם-פעמיים בשבוע, אמר נזמין אתכם אחרי החגים. היום נודע שישיבת התל"א תהייה רק באמצע נובמבר "אחרי החגים". ז"א עד שנזומן ההורים, סוף נובמבר תחילת דצמבר, כמעט 3 חודשים מתחילת השנה. מתי צריכה להמסר התל"א, כך שנדע אילו טיפולים הוא מקבל, מאיזה איש מקצוע ומה הם הדגשים בטיפולים. האם יש חוזר מנכ"ל או הנחיות קובעות? כמו כן, גם רק "אחרי החגים" נקבל עידכונים במחברת הקשר. ד"א באספת ההורים הגננת אמרה שתכתוב בה רק דברים כלילים "טובים", מחשש לפרטיות במקרא של אובדן המחברת. מה שמפריע לי: שספטמבר היה חודש מלא, ו"אחרי החגים" הוא דחיה. כמו כן ההרגשה של ריחוק, ושאני צריכה להזכיר שגם אם הם אחראים, הילד הוא שלי ושל אבא שלו.

Nellie Bly

New member
מחברת הקשר

מחברת הקשר נועדה לשמור דיווח רציף בין הוריו הילד לצוות הטיפולי.לפיכך במחברת צריך להכתב כל פרט חשוב לגביי הילד-בייחוד הדברים הפחות טובים. אני ממליצה לערוך שיחה עם הגננת ולעמוד על כך שישמר דיווח רציף לגביי תפקוד הילד,בייחוד שמדובר על מצב שהוא גבולי-ושמהווה נקודת זינוק ראויה עבור בנך. בהצלחה.

Navva

New member
השאלה על מועד הצגת התל"א פתוחה

עדיין. התל"א - תוכנית לימוד אישית, כמו שהבתי היא היסודת עליו נבנה הטיפול הפרטני בילד. האם לגרור את הצגתה בפני ההרוים כ"כ הרבה זמן הוא הגיוני? מתן, טופל בשנה שעברה ע"י קלינאית ומרפאה בעיסוק. הינו נוכחים ב"שיעורים", כך שידענו מה לעשות בבית, כדי שיהיה רצף. כאן אנחנו לא נמצאים, אבל אין כל דיווח. האם סביר שיקח יותר מחודש על בסיס יומיומי לאבחן מחדש ילד או 10 ילדים? ועוד נקודה, הגן מהווה "קוקטיל" של ילדים עם בעיות שונות, כאר הקוגניציה שלהם אמורה להיות תקינה. אחת הבעיות היא אלימות. מתן חזר נשוך ביום השלישי ללימודים (וכמובן, היתי חייבת לגלות לבד, התנצלויות מהצוות קיבלתי למכביר אבל למחרת). האם כאמא שהבן שלה נמצא עם עוד ילדים זכאית לדעת מה הבעיות, הן מבחינת הסכנה לילד. כמו כן אצל מתן יש לשים דגש על התערות בין ילדים אחרים. לא ברור עדיין האם יש ילדים שהם גם תקשורתיים גם מדברים.

Nellie Bly

New member
Navva

-תל"א לרוב אכן ניתנת אחרי החגים.לערוך 'תצפית' על הילד לגלות כיצד מגיב לסיטואציות שונות/מה הדברים הקלים לו לביצוע ומה הדברים אשר אינו מבצע כהלכה-לוקח פרק זמן לערך של חודש-חודש וחצי. -אני עדיין בדעתי כי אתם צרכים לדרוש דיווח מקיף על המתרחש עם הילד ללא כל קשר לישיבת ה ITM.ובכללם,גם דיווחים על סכנה אפשרית לילד מצד ילדים אחרים בכיתה.

Navva

New member
תודה רבה על התגובות

היום כשבאתי לקחת את מתן מהגן, פנה אלי קלינאי התקשורת, לשיחה "קלילה". הוא אמר שאת עיקר המסקנו שלו הוא יתן בפגישה לאחר ישיבת הצוות לתל"א. הוא היה מוכן לענות לשאלה שלי, אם מתן משתף פעולה. הוא אמר שכן, שהוא בא איתו ברצון לטיפולים. הוא לא היה מוכן לפרט האם הדגש הוא על שפה או תקשורת. לאחר שאמרתי שבני התחיל לדבר ממש רק בפסח האחרון, הוא אמר אם זה פרק זמן הדיבור אז השפה שלו טובה מאוד. ITM, למה התכון המשורר?

Nellie Bly

New member
../images/Emo20.gif

ITM זוהי ועדת ההשמה-אותה וועדה שמתכנסת בדרך כלל לאחר החגים או בארועים חריגים ודנה במצב הילד וקובעת לעצמה מטרות לשנה הקרובה.אני חושבת,שבוועדה זו יש להעלות את הנושא של הקשר בינך לבין הצוות המקצועי המטפל במתן.קשר זה חשוב ומשמעותי להתפתחות הילד ונראה לי דבר ברור מאליו שתהיו מעודכנים באופן שוטף ומלא בכל אשר קורה עם מתן. גמר חתימה טובה ושנה טובה מלאה בצמיחה.

תא אור

New member
תל"א

שלום, אני גננת לחינוך מיוחד ובנוגע לתאריך הגשת התל"א - במרכז בו אני עובדת כבר כתבנו את התכניות ואת ההורים אני מזמנת לשיחה לאחר חופשת סוכות. אני מבינה מאד את תחושותייך, אבל אני רוצה גם להציג את הצד של הצוות המטפל: התל"א נועדה למעשה על מנת למקד את הצוות המטפל ואת ההורים במטרות מרכזיות בטיפול. כדי לכתוב מטרות ל-3 חודשים הבאים צריך להכיר את הילד כמה שיותר, וכשיש בגן 10 ילדים עם טיפול אחד שבועי בכל תחום זה לא פשוט בכלל. אצלנו הצוות המטפל לקח את הילדים לטיפולים מתחילת שנה רק שהטיפול היה יותר הכרות ומילוי של טפסי אבחון בכל תחום. אל תכעסי שהטפסים מגיעים רק אחרי סוכות, זה לא שעד אז לא עבדו איתו. מה שכן מציק לי זה שהצוות לא מיידע אותך ומרגיע אותך לגבי מה שעושים בגן.אני משתדלת מאד לכתוב לפחות פעמיים בשבוע בפירוט במחברת הקשר ובשאר הימים המטפלות כותבות במקומי כי אני לא מספיקה.אני חושבת שזו נקודה שאת חייבת להעלות בפני הגננת כי אם תלכי עם הרגשה של חוסר ידיעה זה יעשה רק רע בטווח הארוך. אני מאחלת לכם הצלחה ובריאות

Navva

New member
תודה רבה

אני לא חושבת לרגע שלא עבדו איתו. אבל שוב העיניין הוא של ריחוק מסויים. מקווה שאחרי ההחגים זה יסתדר.

למעלה