תל"א - ייעוץ ועזרה

go987

New member
תודה, אך נראה לי שלא הובנתי...

מדובר על מקרה בו ההורים מעורבים, אולי יתר על המידה, וחושבים שהיא לא מספיקה. לכן לא מוכנים לחתום, בטח לא לפני שיקבלו אותה לעיון בבית. אני מנסה להבין מה משמעות החתימה, או הסירוב לחתום, מבחינת מערכת החינוך ומבחינת העבודה בפועל עם הילד.

go987

New member
תל"א - ייעוץ ועזרה

האם מישהו יודע מה משמעות חתימת הורים על תל"א (תוכנית לימודים אישית)? מה קורה אם לא חותמים? האם אפשר לחייב לחתום בביה"ס, מבלי שניתנת שהות לעבור על הכתוב בבית? אשמח לקבל כל מידע/דעה/שמועה בעניין. תודה.

Diana M

New member
תל"א

תל"א היא תוכנית לימודים אישית לתלמיד בחינוך המיוחד. התוכנית נכתב בצוות רב משתתפים בו נוכחים כל המעורבים בעבודה עם התלמיד. חשוב מאוד לעשות אחד מהבאים: לברר עם ההורים מה הצפיות שלהם לגבי תוכנית העובדה שתבנה לילדם השנה, לשלוח להם טפסים מתאימים ולבקש מהם להתייחס בכתב והכי נכון, להזמין אותם לישיבת התל"א. על ההורים לחתום יחד המחנכת על התל"א ולקבל העתק. אני לא מבינה איזהו סיבה יכולה להיות להורה שלא לחתום על התל"א אלא אם כן הוא לא מחובר כלל למה שקורה בתוכנית ואינו מיודע אפילו. אין אפשר לחייב אדם לחתום על כלום ובטח אם לא קרא את אשר הוא אמור לחתום עליו. ממליצה בחום ליזום שיחה בונה בינכם לבין בית הספר. חבל..ילדכם נמצא שם ואמור להפיק מכך תועלת. בהצלחה דיאנה

למעלה