תל 20 דיב

תשובה

הדיבידנד הנצבר בתעודה תלוי בדיבידנד המחולק על ידי המניות במדד. מדיניות חלוקת הדיבידנד על ידי תעודת הסל תלוי בחברה המנפיקה. ____________________________________________________________________________________________ הנ"ל אינה בעלת רשיון לייעוץ. האמור אינו מהווה ייעוץ, הזמנה, המלצה לביצוע עסקאות בסחורות ו/או ניירות ערך. קבוצת אקסלנס נשואה מנפיקה ומנהלת תעודות סל מסדרת קסם. הקבוצה, דירקטורים, עובדים, מנהלים, וחברות קשורות לה הנם ו/או עשויים להיות בעלי עניין, למכור, לקנות, להחזיק בני"ע הנזכרים בפורום. כל העושה שימוש במידע המופיע, עושה זאת על אחריותו בלבד.

Kayben

New member
אני אחפור במאיה

הדיבידנד עומד להיות מחולק ב-1 בינואר. אני תוהה האם לא עדיף להחזיק את ת"א 20 דיב שמחקה בצורה די טובה את ת"א 100, על פני ת"א 25 / ת"א 100. כמובן בו בעת לקבל את הדיבידנדים שמחולקים - זאת בתמורה ל 0.5 דמי ניהול. אני משער שהדמי דיבידנד גדולים מהדמי ניהול.

Kayben

New member
שביבי מידע

אחרי שבדקתי את התעודות - מתברר שרוב הדיבידנד מנוצל לחיקוי המדד (80%) ואילו רק 20% מן הדיבידנד יחולק למשקיע. לי זה נשמע קצת מסכן. בנתיים למצוא כמה באמת חולק, קשה לדעת - כי התעודות הנ"ל מאוד חדשות - ולמיטב ידיעתי לא חילקו דיבידנד אפילו פעם אחת. כנראה שרק הניסיון המצטבר ילמד אותנו.

Kayben

New member
קרן אינדקס!

גיליתי שיש לנו כזה דבר - אי בי אי אינדקס/סל ת"א 25, זוהי קרן דומה לתעודת סל. אלא רק שהתשואה שלה יותר גבוהה מהמדד באחוז. יש לה דמי ניהול של חצי אחוז. אך חשוב מכל, לפי הנתונים, היא מחלקת דיבידנד רבעוני. לא הצלחתי לדלות מהתשקיף כמה ולמה... אבל זוהי קרן שרצה כבר 5 שנים בערך - אז בטוח שמישהו יודע. אם מישהו יודע כמה דיבידנד היא חילקה עד כה, יבורך. אני אנסה לבדוק באתר שלהם.

moranach

New member
תעודה שמחלקת 20% מהדיב' למשקיע היא

טובה דווקא למשקיע... 80% מהדיבידנד מושקע חזרה במדד ו-20% למשקיע. כלומר, אתה משלם מס רק על ה-20 מתוך כל הדיבידנד, במקום על כל הסכום. אם הדיבידנד היה מחולק 100% - היית משלם מס מלא על כל הסכום, ככה אתה משלם רק על 20% מהסכום. אתר תעודות הסל www.teudotsal.co.il

למעלה