ב"הארץ" מסירים את הכפפות: למה באמת התפרקו "הפרברים"?
חילופי האשמות בין אורי הרפז ליוסי חורי
http://www.haaretz.co.il/gallery/music/1.2735575
ציטוטים חלקיים:
הרפז: "אני לא פותח מלחמות ולא עוזב בטריקת דרך. אני עוזב כי אני לא יכול יותר. אלה היו נישואים ארוכים מאוד עם הרבה מאוד ויתורים. הרגשתי מוגבל שם. לא היה לי חופש לעשות דברים מחוץ ל'פרברים'. יוסי לא קיבל את זה בעין יפה. עשיתי דברים, אבל חרף. ואני לא בנוי לחרף".
ב'פרברים' לא היה אפשר לחדש. על שינוי סגנון בוודאי שאי אפשר היה לדבר. יוסי לא רצה. האופי שלו שמר על 'הפרברים', אבל גם השאיר אותנו תקועים באותו מקום".
מאוד נהניתי לעשות את מה שעשיתי עם 'הפרברים'. אני איש של הסגנון הזה. גיטרות קלאסיות, הרמוניה קולית, דרום אמריקה. לא הרגשתי שאני נמצא בגוף שלא מבצע את מה שמתאים לי. אבל חשבתי שזה יסחוב אותי למקום קצת אחר. שאני אהיה חשוף יותר עם השירה שלי. לא תמצא אותי שר ב'פרברים'. הרמוניה כן, אבל לא מוביל. למה? זה מטבע. יש שני צדדים. גם בגלל יוסי אבל גם בגללי.
כשדיבר על העובדה ש"הפרברים" כמעט לא הקליטו בשנותיו הארוכות בהרכב, הרפז אפילו אמר: "אני לא קורא לזה צמד. מהבחינה הזאת זה יוסי חורי בע"מ ומלוויו".
יוסי חורי, שהקים את "הפרברים" ב-1960, אמר אתמול על העזיבה של הרפז: "חבל שזה לא קרה לפני הרבה שנים. אורי פגע קשה מאוד ב'פרברים'. הוא לא רצה לעשות חזרות, לא רצה לעבוד על אלבום חדש. הוא עבד רק בשביל עצמו. הוא ניצל את השם 'פרברים' רק בשבילו ומי שאכל אותה בגדול זה אני. בסדר. אני מאחל לו הצלחה".
"הפרברים" ימשיכו בלעדיו?
"בוודאי. המסגרת של 'הפרברים' זה אני ועוד מישהו".
ויש כבר מוזיקאי כזה?
"כן. אנחנו כבר מופיעים, רק שאנחנו לא עושים את זה ברעש גדול".
מי זה?
חורי: "אני לא יכול לומר בינתיים, אבל אנחנו עובדים. חבל שלא גיליתי את האדם הזה לפני אורי. יש אנשים שיודעים להעריך את 'הפרברים'. אורי לא העריך את 'הפרברים' אף פעם".