תם עידן: אורי הרפז הודיע היום שהוא עוזב את צמד הפרברים

ובינתיים באתר הרשמי של הפרברים

יוסי חורי הסיר את תמונתו ושמו של אורי הרפז מהאתר, ואפשר להבין מהכתוב שם שצמד הפרברים שפועל כבר למעלה מחמישים שנים כולל את חורי ואת שותפו הקדום ניסים מנחם. יש מבוגר אחראי בקהל?

trilliane

Well-known member
מנהל
לא ביקרתי באתר בעבר, אבל נראה שצמד הפרברים = יוסי חורי

http://www.haparvarim.co.il/

trilliane

Well-known member
מנהל
מצד שני אסף נבו פרסם לפני שלושה ימים שהם "הגיעו למיצוי"

מקורב לצמד אישר את הפרטים: "יש תחושה של מיצוי. אחרי 38 שנה יחד, כנראה שהגיע הזמן להיפרד ולהמשיך הלאה. הם היו כמו זוג נשוי, וכנראה שזה כבר לא מתאים. הפרידה היתה בלי מריבות".
http://www.ramkolim.com/5972
&nbsp
איכשהו יש לי תחושה שהמשפט האחרון לא בדיוק נכון.

trilliane

Well-known member
מנהל
יוסי חורי כבר הודיע בפייסבוק שהפרברים לא מתים, רק מתחלפים

(זה ניסוח שלי) ושפרבר חדש עתיד לתפוס את מקומו של הרפז בקרוב.

ישראל גוריון?

נשמע הכי טבעי... נקווה שיהיה חילוף מוצלח כמו זה שהיה כשהרפז החליף את מנחם. הרעיון להחליף לגיטימי ועדיין אי אפשר להתעלם מתרומתו האדירה של הרפז לצמד ב37 השנים האחרונות.

גרי רשף

New member
חבל אבל לא מפתיע

כבר הרבה שנים שהצמד מופיע עם אותה מחרוזת שירים פחות או יותר. בערך כמו הרכבים שהתפרקו ועשו קאמבק, אבל בלי הפירוק..
&nbsp
צמד הפרברים היה זה שדרכו כנער התחברתי לשירים העבריים הישנים שמלווים אותי עד היום, עם העיבודים שלהם (=יוסי חורי) ניסיתי ללמוד לנגן על גיטרה (מי שלא שמע אותי לא הפסיד..) ודרכם התוודעתי ללחנים של נחום היימן.
השירים נפלאים, וכולנו יודעים מה שיר יפה יכול לעשות לנו בלב, עד שלעיתים חולפת בנו מחשבה שמי ששר ועיבד וכתב אותם - זהב טהור זורם בעורקיו; אלא שלפעמים המציאות טופחת על פנינו כשמתברר שאותו יוצר נפלא הוא טיפוס בלתי נסבל (הפעם לא אפרט
).
&nbsp
מבחינתי הידיעה הזו היא צביטה קטנה בלב, אבל לא הפסדנו דבר: עתידם מאחוריהם, והשירים הנפלאים ימשיכו ללוות אותנו הלאה.

trilliane

Well-known member
מנהל
ב"הארץ" מסירים את הכפפות: למה באמת התפרקו "הפרברים"?

חילופי האשמות בין אורי הרפז ליוסי חורי
http://www.haaretz.co.il/gallery/music/1.2735575

ציטוטים חלקיים:

הרפז: "אני לא פותח מלחמות ולא עוזב בטריקת דרך. אני עוזב כי אני לא יכול יותר. אלה היו נישואים ארוכים מאוד עם הרבה מאוד ויתורים. הרגשתי מוגבל שם. לא היה לי חופש לעשות דברים מחוץ ל'פרברים'. יוסי לא קיבל את זה בעין יפה. עשיתי דברים, אבל חרף. ואני לא בנוי לחרף".

ב'פרברים' לא היה אפשר לחדש. על שינוי סגנון בוודאי שאי אפשר היה לדבר. יוסי לא רצה. האופי שלו שמר על 'הפרברים', אבל גם השאיר אותנו תקועים באותו מקום".

מאוד נהניתי לעשות את מה שעשיתי עם 'הפרברים'. אני איש של הסגנון הזה. גיטרות קלאסיות, הרמוניה קולית, דרום אמריקה. לא הרגשתי שאני נמצא בגוף שלא מבצע את מה שמתאים לי. אבל חשבתי שזה יסחוב אותי למקום קצת אחר. שאני אהיה חשוף יותר עם השירה שלי. לא תמצא אותי שר ב'פרברים'. הרמוניה כן, אבל לא מוביל. למה? זה מטבע. יש שני צדדים. גם בגלל יוסי אבל גם בגללי.

כשדיבר על העובדה ש"הפרברים" כמעט לא הקליטו בשנותיו הארוכות בהרכב, הרפז אפילו אמר: "אני לא קורא לזה צמד. מהבחינה הזאת זה יוסי חורי בע"מ ומלוויו".

יוסי חורי, שהקים את "הפרברים" ב-1960, אמר אתמול על העזיבה של הרפז: "חבל שזה לא קרה לפני הרבה שנים. אורי פגע קשה מאוד ב'פרברים'. הוא לא רצה לעשות חזרות, לא רצה לעבוד על אלבום חדש. הוא עבד רק בשביל עצמו. הוא ניצל את השם 'פרברים' רק בשבילו ומי שאכל אותה בגדול זה אני. בסדר. אני מאחל לו הצלחה".
"הפרברים" ימשיכו בלעדיו?
"בוודאי. המסגרת של 'הפרברים' זה אני ועוד מישהו".
ויש כבר מוזיקאי כזה?
"כן. אנחנו כבר מופיעים, רק שאנחנו לא עושים את זה ברעש גדול".
מי זה?
חורי: "אני לא יכול לומר בינתיים, אבל אנחנו עובדים. חבל שלא גיליתי את האדם הזה לפני אורי. יש אנשים שיודעים להעריך את 'הפרברים'. אורי לא העריך את 'הפרברים' אף פעם".

trilliane

Well-known member
מנהל
אם נסכם, יש הסכמה על כך שהפרברים = יוסי חורי ועוד מישהו

לאורי הרפז פשוט נמאס להיות "עוד מישהו" ואפשר להבין אותו. אבל לומר שהוא מעולם לא העריך את הפרברים אחרי 38 שנים?! חורי, לכלכת.

&nbsp
הרכבים מתפרקים ומתחלפים מסיבות שונות, בין אם בשל רצון לצאת לדרך עצמאית או אי הסכמה לגבי התכנים או שלאנשים נמאס זה מזה... (ועוד). זה הגיוני וטבעי, לכל הרכב יש סוף. חבל רק שזה לא נגמר יפה, כמאמר השיר.
&nbsp
ברור שהיו חיכוכים כבר לא מעט זמן, ועדיין אחרי כ"כ הרבה שנים (ובהתחשב בכך שזו לא הפעם הראשונה שפרבר עוזב את ההרכב) אפשר היה לקוות ולצפות שזה יסתיים בתודה ושלום, ולא בשלום ולא להתראות.

גרי רשף

New member

הפרברים זה באמת "חורי ועוד מישהו": הוא השכיל לחבור לגיטריסטים מוכשרים (לו אין את היכולות הטכניות שלהם), אבל ההרמוניות והעיבודים ומי שנמצא בהרכב מההתחלה זה הוא.
&nbsp
לגבי הדברים הלא טובים - בפעם אחרת..

&nbsp
מאחל לו שימצא מחליף להרפז, ושימשיך להופיע: מועדון זמר פה, ערב מחווה שם, וכו'.
אם כבר נדרשנו לנושא- יורם טהרלב ואפי נצר טרם קיבלו את פרס ישראל. כשיזכו, ראוי יהיה להזכיר כמה משיריהם שבוצעו בפי הפרברים.

עכשיו אני מבין

מדוע עידן רייכל קרא ללהקה שלו "הפרוייקט של עידן רייכל".
כשהוא יצא לדרך, חשבתי שזו יהירות, אבל אולי עדיף ככה.
שכל מי שמגיע, יהיה לו ברור לאן הגיע.
&nbsp

dori78

New member
יש לך טעות.

עידן רייכל מעולם לא רצה להיות זמר, הוא רצה להיות מפיק מוזיקלי.
בדיוק כמו עילי בוטנר, שמצמיד אליו אנשים שיודעים לשיר כדי לא לוותר על פרסום החומרים (אלבום ראשון עם רן דנקר, ההמשך עם אדר גולד ואוהד שרגאי).
כשרייכל הגיע להליקון בתחילת העשור הקודם עם הסקיצות למה שהפך ברבות הימים לדיסק הראשון של הפרוייקט, הוא לא התכוון להוציא דווקא את השירים האלה. הוא רצה להדגים את כישוריו כמפיק, זה הכל.
לכן השם הזה, לא משום מקום של יהירות או מתן חשיבות יתרה לעצמו.

מה שמעניין זה

שאם הם מופיעים - איך הוא לא יכול להגיד עם מי הוא מופיע?
האם לפחות הקהל יודע מי זה שמופיע איתו?

ramil

New member
זה כמו ר' מהשב"כ, המועמד לתפקיד מפכ"ל המשטרה

יש דברים שעוד אי אפשר לדבר עליהם, בגלל הבטחוניות של המצב.

למעלה