תם עידן UDRIVE

william

New member
תם עידן UDRIVE

החברה הפסיקה לפתח את המוצר, ויצאו עם הודעה פטטית שהפיתוח פשוט נגמר וככה השאירו לקוחות נאמנים ,בלי מוצר ובלי תיקון התקלות הלא רבות ,אבל קריטיות, שהיו במוצר. חבל מאד, על הדרך שזה נעשה. המוצר היה טוב, אבל מה לעשות, חוסר השוק בישראל הרג את זה כנראה. במקום לנסות לשפר את המוצר, ככה שכן אולי יהיה לו יותר שוק,פ שוט החליטו להרוג אותו...

popo128

New member
יש לי חלום

אולי עכשיו כשאין להם עוד ענין במוצר, ישחררו את הקוד, ויהפכו אותו למוצר קוד פתוח. אני בטוח שיהיו כאלה שירימו את הכפפה וישפרו אותו. כנראה שאמשיך לחלום ...

אני בספק רב.

הם עמלו שעות רבות על הקוד. לא חארם? ומעבר לזה - חשוב מה יגיעו האנשים שרכשו את התוכנה במיטב כספם?

popo128

New member
גם לי יש ספק רב, אבל ...

בהקשר לנקודות שהעלית: 1) כבר עכשיו החברה לא רואה כסף מהמוצר, אך אנשים שקנו עדין ממורמרים ומחפשים תמיכה. בהעברת הקוד לקהילה ירד מהחברה עול התמיכה. 2) אנשים שקנו מוצר ממיטב כספם ... נראה לי שגם הם יעדיפו מוצר מתפתח מאשר מוצר מת ומלא בבאגים. אך אנו חיים בארץ ה "למה שאצא פראייר", ולכן כמו שאמרתי ,נמשיך לחלום. ד"א מודל נוסף שאני יכול לחשוב עליו, הוא השארת המוצר והקוד בידי החברה, ומכירת המוצר ללא תמיכה, ותוך גילוי מכלול הבאגים הידועים, והבהרה כי המוצר לא יעבור כל מקצה שיפורים, בסכום סמלי של כמה עשרות שקלים. נראה לי כי במחיר כזה אנשים לא יחשבו פעמיים ויקנו מוצר שבעיותיו ידועות לכל, אך עובד ואפילו טוב אם הבנתי נכון. כך גם החברה תוכל לראות מזה כמה גרושים. שבת שלום פופו

AYELET1

New member
השאלה רק אם החברה תסכים איתך...

לא בטוח בכלל לא בטוח שהיא יכולה למכור לך מוצר בכמה עשרות שקלים, שכולל מפות של מפה. גם למפה יש חלק בכל רשיון. כל זה בהנחה שהסיבה היחידה לאי שחרור הקוד הוא הרצון שלא לצאת פריירים, כי זו ישראל וכו'. לא יודעת מה השיקולים. הכל ספקולציות שלך.

udifpalm

New member
זה לא יקרה

ולו בגלל ש-UDRIVE אינה ממש תוכנה מקורית. היא מבוססת על פלטפורמה אחרת שאינני זוכר את שמה, ורק עברה שינויים עבור השוק הישראלי, בעיקר ההתאמה לעברית ולבסיס הנתונים של מפה. אני אפילו לא בטוח של-PDASPA יש קוד מקור בעצמם. ונניח שהם היו משחררים, האם היית אתה מרים את הכפפה? אם כן, מה מפריע לך היום להסב את freemap? אני הייתי מעוניין לעשות זאת (אפילו הורדתי את הקוד והתחלתי לקמפל את ה-NON-GUI CODE), אבל עקב חוסר זמן קיצוני (לחץ אדיר בעבודה, סיום לימודי MBA והולדת תאומים לפני כחצי שנה) לא כתבתי שורת קוד לפאלם כבר מזמן. אני מקוה שתוך מספר חודשים, חצי-שנה לכל היותר אוכל לחזור בצורה מלאה לתחביב התכנות.

Sanchik

New member
כמובן זה לא יקרה כי

הקוד הוא בכלל של Digi-Map שלפני מספר שנים מכרו קוד ל NAVIGON ואחר כך EMTAC שממשיכים לפתח את המוצר.

popo128

New member
מה זה freemap ? לא מכיר

בכל מקרה, לצערי אינני מתכנת, אך בתור אחד שמשתמש בהרבה כלי קוד פתוח, את תרומתי אני תורם בדיווח על באגים (גם זאת תרומה פחותה ככל שתהיה)..

udifpalm

New member
www.freemap.co.il

יש להם גרסאות לינוקס , XP , PPC ולאחרונה יצאה גם גרסת J2ME. ניסיתי להפעיל אותה על הפאלם עם Websphere אבל היא לא עובדת.

popo128

New member
לא תרוצים ולא נעליים

לא כולנו נתברכנו ביכולות תכנות. מצטער

udifpalm

New member
מה אתה חושב בועז,

שזה לא משפיע על תשומת הלב שלי לפורום מוכר אחר ?...

Kiru

New member
חבל מאוד

זו תוכנה טובה והייתי די מרוצה ממנה בשנה וחצי האחרונות. מזל שלא שדרגתי לטריאו, כי ברגע שהמפות יתיישנו מסתבר שלא יהיה מנוס מלעבור לפוקט (אלא אם נוקיה יפתיעו)
.

2cookie

New member
אז רגע, זה אומר שלא תהיה גירסה לסוני?../images/Emo3.gif

udifpalm

New member
אתה פשוט רע, רע, רע! ../images/Emo3.gif

צריך להרחיק אנשים כמוך מהפורום

למעלה