תמא 35

תמא 35

האם לאחרונה התעדכנו\השתנו ההוראות (תקנון ו\או מפות) של תמא 35 ? באתר של משרד הפנים מצאתי תקנון משנת 2000 ולא ברור לי מתי לאחרונה עודכנו המפות שב- GIS מישהו יודע? יש קישורים מוצלחים יותר ממשרד הפנים?

ש מים

New member
כן, יש עידכונים

יש מספר שינויים בתשריטים, אבל עיקר השינויים הנם בתקנון. עד כמה שאני זוכר (בדקתי לפני כחודש) החומר שבאתר משרד הפנים מעודכן.

ש מים

New member
למרות מה שכתבתי לעיל...

כנראה שתשריט התמ"א אינו מעודכן לעומת תכניות אחרות (הסבר: תמ"א 35, כתכניות כוללניות אחרות, "מפנימה" תכניות מתאר ארציות נושאיות אחרות, אבל "מועד ההפנה" הנו כנראה "עתיק", ולכן שינויים שחלו בתכניות הנושאיות, ב-5 השנים האחרונות, עדיין לא הופנמו בתשריטי תמ"א/35. רשלנות? עצלנות?? "כהות חושים"??? חוסר תקציב??

האמנם?

על התקנון שאני מצאתי באתר משרד הפנים רשום התאריך נובמבר 2000 האם תוכל לכוון אותי כיצד למצוא את התקנון המעודכן שאתה מצאת? תודה

ש מים

New member
יש מספר בעיות עם התמ"א

הבעיות הן אכן בנושא "ההפנמה", כפי שכתבתי לעיל. אני מנסה לברר זאת ממש בימים אלו, אבל עוד לא תפסתי את הבנאדם. ברגע שאתפוס ותהיה לי תשובה (מן הסתם...) - אשים אותה כאן. ולעניין העדכונים: אמר כבר איינשטיין (לא אריק) - "הכל שאלה של יחסים" (
). אני עוקב אחר התמ"א מאז "לידתה" ומשנת 2000 (בערך) התמ"א היתה בקיפאון עמוק, אז לא עקבתי אחריה כ"כ. העותק שבאתר משרד הפנים שונה (גם התשריט, אגב) מן העותקים האחרונים שהוצגו לציבור (כולל ל-"ציבור המקצועי") ומכאן האמירה שלי בדבר "החידושים". אעדכן אותך בהמשך!

ש מים

New member
תשובה חלקית (בינתיים):

תכניות מתאר נושאיות מסויימות (דוגמא בולטת: תמ"א/3) עברו שינויים, שאושרו ע"י וועדות ההיגוי הנושאיות (למשל: "וועדת ההיגוי לתמ"א 3") ועדיין לא אושרו ע"י הממשלה. וועדת העורכים של תמ"א 35 החליטה, משום-מה, שלא לאמץ את החלטות וועדות ההיגוי הללו, אלא "הפנימו" את תכניות המתאר הנושאיות המאושרות "הישנות". זה אמנם נראה "דפוק מיסודו", ולדעתי זה אכן עקום ודפוק ואידיוטי ומה לא... אבל זה המצב וככה עובדת מערכת התכנון (העקומה?) שלנו, אבל: אם לא נייצר עבודה - ממה יתפרנסו העובדים??

תמ"א 3 זה בנושא כבישים נכון?

באמת שמתי לב שבאיזור שמעניין אותי התשריט של תמא 35 לא כולל דרכים חדשות שכבר קיימות במקום. זה באמת טפשי ובאמת מונע מאנשים לא מקצועיים כמוני להבין את המצב לאשורו.

ש מים

New member
כן.

איזה איזור מעניין אותך? אם תפרטי מה בדיוק מעניין אותך בתמ"א 35 (במידה ואכן ישנו דבר ספציפי) יתכן ואוכל לסייע. אגב, תמ"א 35 (לשמחתי) לא הוסיפה כ"כ הרבה כבישים, הבעיה שהיא לא גרעה את אלו שצריך היה לגרוע...

חורפנית

New member
התכוונתי לכביש שקיים כבר בשטח

אני חוששת שהעניין שלי בתמ"א 35 לא ימצא חן בעיניך... מדובר בקרקע בבעלותי, באזור השרון, בתמא ובתממ שבתוקף האזור מוגדר כשטח חקלאי ואילו בתשריטי תמ"א 35 שאני ראיתי הוא הפך (ברובו) לאזור פיתוח עירוני אני כמובן מקווה שהתשריטים שראיתי לא שונו ולא ישתנו עד שתמ"א 35 תקבל תוקף סטטוטורי. הבנתי שהכוונה היא לאשר את התוכנית עד סוף השנה אני מתארת לעצמי שזו הערכה אופטימית למדי

ש מים

New member
לא הבנתי מה הבעיה

ממה שכן הבנתי: 1. ברשותך קרקע חקלאית, שבגרסה הנוכחית של תמ"א 35 מוגדרת (כולה או רובה) כ- "אזור פיתוח עירוני". 2. בסביבה (הקרובה?) קיים היום כביש. 3. את מקווה שהגדרת השטח בתמ"א תישאר כמו שהיא, כי את מעוניינת לשנות את היעוד למשהו יותר כלכלי. 4. החשש שלך הוא שהשטח יישאר חקלאי. אם את כל זה הבנתי נכון, אז אין לך מה לחשוש: הגרסה הנוכחית של התמ"א, שפורסמה, היא היא הגרסה הנכונה נכון לעכשיו. יחד עם זאת, חשוב להבהיר כי הגדרת השטח כ-"אזור לפיתוח עירוני" אינו אומר שכבר מחר תוכלי להגיש תכנית מפורטת, לאשר אותה ולהתחיל למכור/לבנות. יש עדיין מגבלות ותנאים רבים, שמפורטים בהוראות התמ"א. וכל זה, כמובן, בהנחה שהתמ"א (בגרסתה הנוכחית) תאושר. אגב, אם זו קרקע מינהל, אז בכלל לא צפויים לך רווחים, בכל מקרה (אבל אני מניח שאת יודעת את זה, והקרקע היא קרקע פרטית...).

הבנת נכון

אין בעיה עם הכביש. הזכרתי אותו רק בגלל מה שכתבת בקשר להפנמת תוכניות אחרות בתוך התמא. הקרקע פרטית ובכוונתנו להגיש תב"ע חדשה. אני מניחה ששינוי היעוד יהיה בעל סיכויים גדולים יותר במצב החדש לאחר אישור תמא 35 מאשר במצב הקודם שהקרקע מוגדרת כחקלאית. לכן אני מקווה שהתשריטים שראיתי נכונים ומעודכנים וכך גם ישארו כי הבנתי שקיימים לחצים רבים לשנות

ש מים

New member
שינוי יעוד לפי תמ"א 35

עצה חשובה: קיראי היטב את מסמכי התמ"א! יש המון מגבלות לשינויי-יעוד, גם בתחום "אזור פיתוח עירוני". שני פרמטרים חשובים שעולים לי עכשיו בראש "בשלוף", הנם: 1. צמידות-דופן לבינוי קיים. 2. מימוש פוטנציאלים בתחום השטח הקיים. בהצלחה (ואל תשכחי את הדורות הבאים, שגם הם צריכים ורוצים להינות מאותה איכות-חיים בה גדלת את!!)

ש מים

New member
חורפניתית: כנסי !!! (תמ"א ותמ"מ)

בלהט הדיון נשכח ממני פרט חשוב: תכנית המתאר המחוזית ! בראש (או תחתית, תלוי מאיזה כיוון מסתכלים
) הפירמידה התכנונית ניצבת תכנית המתאר הארצית ומתחתיה תכנית המתאר המחוזית וככל שיורדים במדרג התכניות - עולה רמת הפירוט. לכן, בבואך לבחון שימושים אפשריים בקרקע שברשותך - עלייך לבחון את התמ"מ (תכנית המתאר המחוזית)! במידה והשימוש שאת מבקשת לעשות בקרקע אינו תואם את הגדרת התמ"מ - את בבעיה... שנה טובה, שלווה, בריאה ובת-קיימא לכולם!!

תמ"א ותמ"מ

בדקתי גם את התוכנית המחוזית - תמ"מ 3/21 לפי תוכנית זו השטח שבבעלותי נמצא באזור חקלאי. כאמור לפי תמ"א 35 השטח נמצא ברובו באזור פיתוח עירוני. התשובה שלך בלבלה אותי: מצד אחד אתה אומר שהתוכנית הארצית עומדת בראש ההירארכיה ולכן היא הקובעת. מצד שני אתה אומר שאם יש סתירה בין התוכניות הארצית והמחוזית אז ההוראות של המחוזית קובעות. האם תוכל להבהיר? תודה

ש מים

New member
הבהרות

תמ"מ/21/3 (תכנית מתאר למחוז מרכז) אושרה לתוקף ביום 11/12/2003. כל שינוי ביעוד קרקע (שינוי מהתמ"מ) יחייב הכנת "תכנית שינוי לתכנית מתאר מחוזית". לאור מועד מתן-התוקף (שהנו די חדש, כפי שניתן לראות), אני יכול להניח הנחות לגבי התייחסות ועדות התכנון לבקשה. מובן שבעת הדיונים תבחן עם התייחסות תמ"א 35. בכל מקרה, שינוי לתמ"מ מחייב החלטה של המועצה הארצית או לפחות ולנת"ע ("ועדה לנושאים תכנוניים עקרוניים"), בנוסף, כמובן, לכל שאר ועדות ומוסדות התכנון שאמורים לתת דעתן לנושא. בקיצור ולסיכומו של עניין: הדרך (לשינוי היעוד המבוקש) הנה עדיין ארוכה מאוד ומפותלת, והגדרת השטח בתמ"א אינה מבטיחה כלל "דרך חלקה".

ש מים

New member
אגב, באיזה גודל שטח מדובר??

כמה דונם? האם זה צמוד לבינוי קיים? ואם כן: מה היעוד הצמוד??

לא חשבתי שזה הולך להיות "משחק

ילדים" מדובר בשטח של דונמים רבים. והם צמודים לשטח שלגביו הופקדה לאחרונה תוכנית לבניה למגורים. תודה לך על כל האינפורמציה ועל ההתעניינות. אשמח למוע כל ההערות וההארות (וכמובן גם חדשות) שיש לך. שנה טובה

למעלה