תמהילים, ריביות ומה שביניהם

enanito79

New member
זה שאת לא זוכרת מדד חיובי זה לא אומר שהוא לא קיים

ארה"ב עם אינפלציה של 2%.
מהר מאוד זה יגיע לכאן. ואז המדד הוא 2% שנתי כפי שהיה בממוצע רב שנתי.

yaelgro

New member
תמהילים, ריביות ומה שביניהם

רווקה ומרוויחה כרגע ממוצע של כ-11 נטו עם צפי לעליה במשכורת של כ-300 שח נטו כל שנה.שבת שלום לחברי הפורום.
שאלתי בעבר כשדברים עוד לא היו כל כך ידועים לגבי הפרויקט בו זכיתי ולאט לאט עם הרבה רצון וסקרנות הצלחתי להוציא מידע על הפרויקט למרות שעוד לא זימנו אותנו לבחור דירות.
לאור מיקומי בין הזוכים, אני מאמינה שאצליח לשים את ידי על דירה בעלות של כ-1.05 מליון.
יהיה לי הון עצמי של 150 אש"ח (יש קצת יותר אבל משאירה לעו"ד, יועץ משכנתא וכד'), כלומר, משכנתא של 900 אש"ח.

רגע לפני שקופצים פה ואומרים שקפצתי מעל הפופיק ואני צריכה רשת הגנה והורים שיחלצו אותי אם אצטרך אז:
אני עובדת בנק, וזכאית למשכנתא בריביות מועדפות.
מאחר ומדובר במשכנתת מינוף ובאיזור יקר יחסית, אני מאמינה שיעריכו את הדירות בסביבות 1.6-1.7 מה שיעמיד אותי על כ-56% מימון
תמהיל ראשון שהסתכלתי עליו ל-30 שנה ונותן החזר התחלתי של 3560 שח:
300 אש"ח P-0.6
300 אש"ח קל"צ 3.8
300 ק"צ 2.58

תמהיל נוסף היה 300 בפריים באותה ריבית ו-600 בקלצ שימזער סיכון ויעלה את ההחזר החודשי לכ-3760.

מאחר והשכר שלי צפוי לעלות, לא פוסלת בכלל אפשרות לשחק עם התמהיל ולהגיע גם להחזר של כ-4000 שח בעוד 4-5 שנים על מנת לצמצם את החזר הריביות הכולל.

בנוסף לכל זה, יש צפי לכספי ירושה עתידיים בהערכת חסר של כ-150 אש"ח (יכול להגיע גם לכפול מזה אבל תלוי מה יקרה בשוק הנדלן).

ואחרון חביב - לא מתכננת לקחת גרייס כי אני לא משלמת שכירות במקביל וחבל לי על הריבית. שאר הכסף שאחסוך ממגורים אצל ההורים יילך על ריהוט הדירה.

מאחר ויש לי עדיין חודש וחצי להמשיך ללמוד את נושא המשכנתאות ולהתעמק עוד, אשמח לתובנות נוספות שלכם.

Nemesis001

New member
העתיד ורוד

אוטוטו הדירה שלך תהיה שווה 70% יותר, השכר שלך יזנק, הריבית תשאר נמוכה ואת הולכת לקבל לפחות 150 אלף ש"ח.
מול התרחיש הורוד הזה, אולי יקרה דווקא להיפך: יהיה משבר כלכלי שיזניק את הריביות והאינפלציה, הבנק יפגע ויבצע קיצוצים, ביניהם המשרה שלך, מחירי הדירות ירדו והדירה שלך תהיה שווה רק 900 אלף ש"ח. המוריש ממשיך לחיות חיים ארוכים או לחלופין התגלתה צוואה חדשה לפיה את לא זכאית לדבר.
אני מאחל לך שהחיים שלך יתנהלו בדיוק לפי הציפיות שלך, אבל למרבה הצער המציאות בד"כ קצת אחרת והחיים לפעמים מעמידים בפנינו דברים לא צפויים.

לקחת משכנתא ל-30 שנה, שליש ממנה צמוד לפריים שעלול לזנק בתרחישים מסויימים, שליש צמוד למדד שעלול להתחיל ולטפס וכל זה עם אחוז תשלום קרוב למקסימום מהמשכורת.

אם חלילה יקרה משהו פחות צפוי נניח עוד 5 שנים, את עלולה למצוא את עצמך עם משכנתא שהיתרה לסילוק שלה לא ירדה בכלל, בלי אפשרות להאריך את המשכנתא כי היא נמצאת כבר במקסימום, ואפשרות שמכירה של הדירה לא תשאיר בידיך שקל בתנאי שוק פחות אופטימיים.

לדעתי כדאי בחום להגדיל תחילה את ההון העצמי ולרכוש רק אחר כך.

salachshabati

New member
תשני ק"צ לקל"ץ 600 אש"ח.

תקבלי יציבות יחסית בהחזר. גם אם הפריים יעלה נראה לי שתוכלי לעמוד בהחזרים.

yaelgro

New member
תודה, זו אחת הסיבות שחשבתי בכיוון

כמובן שאני לא פוסלת שילובים נוספים של מל"צ וכד', אבל בכל מקרה יש לי לפחות עוד חודשיים שלושה עד שאדרש לסוגיה.
&nbsp
בכל מקרה השכר שלי יעלה בצורה קבועה במינימום של 300 שח נטו כפי שכתבתי (הסכם קיבוצי) ככה שגם אם יעלה ההחזר במהלך השנים במידה וריבית הפריים תעלה (ואם נהיה כנים, די ברור שמתישהו היא כן תעלה).

yaelgro

New member
אני הולכת להיות קצת עוקצנית

זה נורא נחמד לענות בלי לקרוא הכל.
&nbsp
א. כתבתי שאחד התמהילים שאני שוקלת הוא 300 בפריים ו-600 בקלצ
ב. תהיה ירושה כי סבא וסבתא שלי עם כל האהבה והרצון שיחיו חיים ארוכים ומלאים, כבר בני 87 ו-88, ככה שגם בתרחיש שהם חיים עד גיל 100, זה עוד 13 שנה.
ג. יש לי עזרה מההורים במידה ואצטרך ולא הכנסתי לתחשיב בכלל את קרנות ההשתלמות.
ולא הבנתי איך הגעת למקסימום מהמשכורת? 3560 מ-11 זה בדיוק 30%.
אם אני הולכת על 600 בקלצ אז את כל הכספים העתידיים אני אזרים למסלול הפריים ואז לא משנה מה יקרה פה, אני לא אחזיר יותר.

למעלה