תמהיל ללווה יחיד

• פותח הנושא EcoT
  • פורסם בתאריך

EcoT

New member
תודה על התשובה

אישור עקרוני זה הצעד הבא. אני מקווה שיאשרו לו החזר כזה או קרוב. כי זה עדיין פחות מ 50% הכנסות והחוזה חתום ועל שמו. נוכל לקחת לווה נוסף משלם אם צריך, אבא שלנו מוכן ואח שלי יחזיר לו כסף על חודש.
אם לא יאשרו הוא יחסוך את ההפרש ויכניס למשכנתא פעם בשנה.
&nbsp

EcoT

New member
שוב תודה

מהחינת חתימה זה כבר היה לפני כמה שנים. אגב כבר יש הלוואת בלון מהבנק המלווה. המשכנתא שנלקחת אמורה להחזיר את ההלואה עם קבלת המפתח. ככה שאולי גם אם אני מסכימה איתך לגבי אם הוא היה צריך או לא צריך לקנות את הדירה זה לא ממש עוזר עכשיו. הוא מקבל מפתח עוד חודש. בוא נגיד שיש לווה נוסף כי יש ואין לו בעיה בהכנסות ולאחי יש עבודה קבועה ומסודרת ולא עבודת סטודנטים טיפןסית באירגון שהוא נמצא בו כבר מספר שנים ככה שיש רקורד תעסוקתי יציב.
אז כרגע בהנחה שיאשרו אשמח לתשובה לגבי התמהיל. כפי שאמרתי יש צפי לכניסת 200000 שח תוך חמש שנים והגדולה בהכנסות תוך שלוש שנים. האם התמהיל סביר? הכוונה לנסות לכוון לתמהיל יציב בהנחה שהמשתנה נסגרת בתחנה הראשונה או לפני

EcoT

New member
תמהיל ללווה יחיד

אחי ביקש שאעזור לו לבנות תמהיל משכנתה כרגע הוא לא רוצה לפנות ליועץ. אשמח לדעתכם.
לווה יחיד סטודנט לדירה שנרכשה בקבוצה רכישה. עלות הרכישה 1800000 שווי נוכחי לפי הערכת שמאי 2400000. הוא אמור לקבל את הדירה חודש הבא וכבר יש לו חוזה חתום ארוך טווח להשכיר את הדירה. השכירות תכניס לו 6250. הוא מרוויח 5000 בערך ומוציא סכום דומה או קצת פחות. כלומר רוב השכר דירה פני להחזר. אני לא רוצה שהוא ישתמש בכל הסכום להחזר החודשי כדי לתת לו מרווח נשימה. הוא מבקש משכנתא של 820000 שזה הסכום שהוא לקח מהבנק המלווה פלוס דמי הקדמה לקבלן. ההחזר החודשי שחשבתי שיתאים לו הוא 4700 או 4800. כיוון שיש לו עכשיו שלוש שנים של לימודים אני רוצה שהוא לא יחנק ואחרי הלימודים כשיתחיל להרוויח נורמלי הוא יתחיל לחסוך ולהכניס למשכנתא או ימחזר.
יש גם צפי לירושה שאמורה להיכנס בשנתיים הקרובות של סביבות 200000 שח. לכן חשבתי על התמהיל הבא בשבילו:
שליש בפריים (273333) אני מניחה ריבית של p-0.6
150000 בריבית משתנה של חמש שנים צמודה בהנחה שישיג ריבית של 2.5 או 2.75 את המשתנה הוא יחזיר בנקודה הראשונה. את שני המסלולים האלו נעשה ל 25 שנים.
השאר 396667 בקבועה לא צמודה ל 15 שנים בתקווה שיצליח להשיג ריבית של 4% או פחות. אם יצליח להשיג פחות אז נצמצם את השנים במסלול הזה.
ההחזר החודשי ככה יוצא סביב 4700.
כרגע התכנון הוא כפי שאמרתי לסגור את המשתנה בנקודת יציאה הראשונה ואז ברגע שיסיים את המסלול פלוס הכנסות מעבודה סדירה לאחר הלימודים לחסוך ולהכניס 50000 שח למשכנתא כל שנה.
אשמח לרעיונות איך לשפר? אני אציין גם שיש ערב אם צריך שיכול גם להיות ערב משלם אם צריך

למעלה