תמהיל משכנתא לרכישת דירה מחולקת

4MyChild

New member
תמהיל משכנתא לרכישת דירה מחולקת

שלום. זוג נשוי + 4 . הכנסה נטו 10,800 ש"ח (ברוטו 14300). מחיר הדירה המבוקשת 1,650,000 ש"ח הון עצמי - 1,050,000 משכנתא מבוקשת על ההפרש : 600,000 ש"ח. (זה יוצא כ 36% מימון ). הדירה המיועדת בת 5 חדרים ומחולק מזה כשנתיים ל 2 דירות עם כניסות נפרדות, מקלחת שירותים ומטבח לכל אחד. כיום הדירה מניבה כ 5,700 ש"ח לחודש. (3500 + 2200 ) התכנון שלי כרגע - לגור בדירה הגדולה ולהמשיך להשכיר את הקטנה ב 2200. כרגע יש שם זוג נשוי ללא ילדים והוא ישמח להישאר שם גם אם ארכוש. כספים צפויים- כל 6 שנים 130K מפדיון קה"ש. ברשותי סכום נזיל במראה של חודש של כ 150K שאני שומר ולא רוצה לפדות. 1.אשמח אם תתנו לי תמהיל רצוי 2.כמו כן איך הבנק יקבל את העובדה עם התכנון שלי על כך שאני בונה על מקור ההכנסה מהשכרת הדירה הקטנה? המטרה שלי לחסל את המשכנתא כמה שיותר מהר. תודה

4MyChild

New member
פרט נוסף ...

יכול להחזיר כ 4000 בחודש ללא השכרת הדירה. כל שכן אם אשכיר אוכל להחזיר כ 6000.

לפני המשכנתא..

האם בדקת שחלוקת הדירה התבצעה בהיתר מול הרשות המקומית .
באם לא , אז חלק מהבנקים גם לא נותנים משכנתא .
לעניין שכר הדירה העתידי , בנק לא לוקח זאת בחשבון במנין ההכנסות ובמיוחד שזוהי רק דירה ראשונה שלך ולא דירה להשקעה .
לגביי התמהיל הייתי הולך על תמהיל סולידי לאור הצגת ההכנסות והילדים
שילוב של פררים וקלצ להחזר חודשי של עד 3200 ש"ח לערך .
-----------------------------------------------------------------------------------------
בברכה,
אליהו ייעוץ ותכנון למשכנתאות
[URL='http://www.eliyau-mortgage.co.il']www.eliyau-mortgage.co.il[/URL]

4MyChild

New member
לאור כל זאת- תוכל לבנות לי תמהיל

אני עכשיו בדרך לבנק

4MyChild

New member
חברים אשמח לעזרה

אשמח לקבל תמהיל שיכול להתאים לי. כמו כן, הייתי בבנק לאומי ואכן הם לא רוצים לתת משכנתא לדירה מחולקת ללא היתר. ביררתי מול בעל הדירה ואכן החילוק נעשה ללא היתר. משיחה קצרה עם יועצת משכנתאות חיצונית היא אמרה לי שניתן לעקוף את זה . לשאלתי איך? ענתה לי שהיא עובדת עם שמאי שלה שבדוח שלו זה לא יצוין. השירות והתענוג יעלו לי כמה אלפי שקלים. סירבתי כמובן לפעול בדרך זו. האם לטעמכם ישנם בנקים שיסכימו לתת משכנתא לדירה מחולקת?

למעלה