תמהיל שקיבלתי מהבנק. עזרתכם בבקשה

CastroPretorio

New member
בשקלים מעולם לא ירדו נומינלית

בדולרים בהחלט ירדו. וזה כל העניין - כאשר המצב פה ״חרא״ כמו באינתיפאדה ה-2 השקל נחלש, הדולר מזנק אבל המחיר עצמו בשקלים נשאר ואפילו עולה.
בשנים 1996-2007 שנחשבו לשנים גרועות בנדל״ן - המחיר הנומינלי עלה בעשרות אחוזים לפי מדד בעלות הדיירים של הלמס.
השנים היחידות שבהן המחיר בשקלים לא זז ואפילו היו ירידות קלות (בעיקר בפריפריה וירושלים) היו 2002-2003 בתקופת שיא האינתיפאדה כאשר האבטלה הייתה באזור ה-15% והריבית באזור ה-10%.

CastroPretorio

New member
הלוואי וזה יקרה..

אני רק ארוויח מזה. אני גר בשכירות ואם פתאום הדירות יוזלו - אני אקנה מיד. לי זה מצויין.
אבל בוא נהיה ריאליים - בגלל שרוב השוק זה לא משקיעים אלא רוכשי דירה ראשונה ומשפרי דיור (שעומדים בתשלומי המשכנתא בלי בעייה) לא תהיה הצפה גדולה של דירות למכירה ולכן לא צפויה לדעתי ירידת מחירים משמעותית.

ac milan10

New member
תמהיל שקיבלתי מהבנק. עזרתכם בבקשה

ערב טוב
קצת רקע
שווי דירה 1,300000-1,350000 משכנתא 800 אלף מכניסים ביחד כ11.5-12 א'
הצעה שקיבלתי
אשמח להערות בנושא

דעתי

תמהיל לא טוב ,
הרבה חשיפה לשינויים והצמדה למדד ..
יש כספים עתידיים לכיסוי המשכנתא ?
ריביות בהחלט יפות ביחס לא.מימון .
--------------------------------------------------------------------------------------
אליהו משכנתאות --ייעוץ ותכנון למשכנתאות
[URL='http://www.eliyau-mortgage.co.il']www.eliyau-mortgage.co.il[/URL]

mulcha

New member
אתה לווה סאב פריים קלאסי

בלי צפי לעלייה משמעותית בהכנסות ו/או הורים טחונים שיחלצו אתכם ו/או צפי לסכום כסף משמעותי מכיוון כלשהו (לא הייתי בונה על טוטו/לוטו) - ממליץ לכם לרדת מהעסקה.
לא מבין ולא מומחה ולא יודע כלום מהחיים, שכל אחד יעשה את השיקולים שלו ואם אתם מתקדמים עם הכל שיהיה לכם בהצלחה, אבל לא תוכלו להגיד שלא הזהירו אתכם.

mulcha

New member
למה דעה שהשוק יירד היא יותר בעייתית מדעה שהשוק יעלה?

אתה השני בכמה שעות שפשוט אומר לי לשתוק. לא מתעמת עם העמדה עצמה (שיכולה להיות נכונה או שגויה, רק דבר אחד הוא וודאי בחיים) אלא פשוט רוצה שלא "אפחיד" קרפיונים שהולכים להתמשכן למוות.
למה שלא אפחיד מישהו שלוקח חוב שגדול עליו בסדרי גודל? עדיף שיקנה וישתעבד ושעוד כמה שנים ידפקו לו בדלת מהוצל"פ?

arthur888

New member
תגובה

ניקח אותי - רוכש דירה בכ1.7, לוקח משכנתא של 850 אלף ומתכוון להחזיר 4000-4500.
משכורת של כ14 אלף שאמורות לעלות בעתיד. לא הורים טחונים ולא זוכה בלוטו כנראה.
באזור שאני גר דירה נורמלית של 3 חדרים בלבד - שכירות של 4500, אז נניח שעוד 10 שנים ההחזר של המשכנתא שלי תעלה ל5500 במקרה הגרוע, זה לא משנה כי להשכיר דירה של 4 חדרים יעלה קרוב לזה ומבחינתי זה זריקת כסף לפח. למה לי לשלם כסף לאחרים על בית שהוא לא שלי? אה נכון אני מנפח את הבועה אבל הבעיה שהבועה כפי שאתה קורא לה מתנפחת מדי שנה ובנק ישראל הוציא היום אמירה שירידה חדה של מחירי הדירות תביא לקטסטרופה בארץ - זה עוד סיבה למה הדירות לא ירדו באחוזים ניכרים, מקסימום יעצרו או ירדו באחוזים בודדים.
&nbsp

mulcha

New member
אז הנה הסבר

קודם כל שמת בקירות שקנית 850 אלף ש"ח. לא בטוח שחישבת את התשואה בגין הכסף הזה שאתה מפסיד כל חודש (נזרק לפח).
בדיוק היום, היום בבוקר, הציעו לי בבנק פק"מ בריבית של 3 אחוז לשנה (ריבית לא צמודה) על סכום נמוך בהרבה מסכום זה (בתנאי שהכסף סגור ל- 3 שנים). לא נכנס כרגע אם ההצעה כדאית או לא (דחיתי אותה), אבל הנה השקעה חסרת סיכון שהיתה מניבה לך מידי חודש למעלה מ- 2000 ש"ח (אתה מוזמן לחשב בעצמך).
מה עוד לא חישבת שאתה זורק לפח? את הריבית על המשכנתה. כמו שאתה משלם שכירות לבעל הבית, אתה משלם שכירות לבנק בגין הכסף. אם תעשה את החישוב תראה שבסיטואציה של רכישת דירה אתה "זורק לפח" כל חודש סכום דומה (לא עשיתי חישוב מדויק) לסכום ה"שכירות".
כמובן שבסביבת ריבית גבוהה יותר הסכום שאתה זורק לפח בסיטואציה של רכישת דירה גדל, ומאידך בעל הון מרוויח יותר על הונו. מפה ניפוח הבועה שתמרצה אנשים לפדות את הפק"מ שלהם ולהשקיע ב- 4 קירות. כבר היום הדבר אינו משתלם.
ומעניין שאתה מזכיר את האזהרה מהיום של בנק ישראל וממהר להסיק שבגלל זה לא יניחו לבועה להתפוצץ. אשרי המאמין. אפילו ארה"ב הגדולה, שיש לה מכונות שמוציאות דולרים שנמכרים מסביב לעולם ונתחבים מתחת לבלטות בהודו בסין ובישראל, לא הצליחה למנוע את פיצוץ הבועה. גם לא אירלנד וספרד ויוון וקפריסין כולן חברות באיחוד האירופי הגדול.
בקיצור - דווקא מתגובתך העניינית אני מתרשם שיש לך לא מעט מה ללמוד - לעניות דעתי.

CastroPretorio

New member
מחירי הדירות מעולם לא ירדו בארץ נומינלית

תסתכל במדד מחירי הדירות בבעלות הדיירים באתר של הלמס. המחירים רק עולים. ולמה? כי שוק הדירות הוא הצינור הראשי דרכו בנק ישראל מזריק כספים למשק, ע״י נתינת משכנתאות ע״י הבנקים. במצב כזה מחירי הדירות לא יכולים לרדת נומינלית, רק להישחק ע״י אינפלציה ואז יש ירידה ריאלית.
לקנות דירה מומלץ בכל מקרה, השאלה באיזה אופן. אם הצפי הוא לעלייה ריאלית במחירי הדירות, כנראה שהאינפלציה תהיה נמוכה ולכן משתלם לקחת כמה שיותר את רכיב הפריים ורכיבים משתנים וצמודים. אם הצפי הוא לירידה ריאלית אז עדיף
לקחת כמה שיותר ברכיבים קבועים לא צמודים.
אבל אם תשב בשכירות תצא קירח מכל הכיוונים.

לא כתבתם על עצמכם כלום

גיל, מצב משפחתי, ילדים, צפי להרחבת המשפחה, סגנון חיים, הכנסות נוספות...
באופן מאוד מאוד כללי, אם אתם רק זוג, ללא ילדים אז באופן די גבולי החזר של כמעט 4000 ש"ח יכול להסתדר עם הכנסה של פחות מ-12K אבל זה כן פוגם ברמת החיים ומאחר והמסלולים אינם יציבים, זה גם יכול לעלות. ברגע שנוסף למשוואה ילד, זה כבר הופך הרבה יותר מורכב (אלא אם כן יש לכם סבתא-בייביסיטר בילט אין בבית). וכל זה כמובן בהנחה שלא תהיה ירידת מחירים.

למעלה