תמהיל

Elisoten

New member
תמהיל

אשמח לשמוע את דעתכם לתמהיל משכנתא נוח, מדובר על 820000 שח, המטרה שיהיה לי תמהיל שההחזר יהיה בערך 3000 שח ובסוף התקופה ההחזר לבנק לא יהיה גבוהה מדיי

הסבר ותשובה

מה שאתה מבקש הוא בעקרון בלתי אפשרי.
החזר קשור גם לשנים של המשכנתא וגם על הריביות בגלל התקופה.
שבסוף משפיע על סך ההחזרים של המשכנתא שיהיו גבוהים.
ובנוסף ההחזר גם משפיע על הסיכון שאתה תצטרך לקחת כי
אין אפשרות שתוכל לקחת פריים וקלצ לדעתי בהחזר 3000
לקחתי הנחה שתקבל פריים הכי טוב 0.7%
וגם קלצ הכי טוב שיכול להיות ל30 שנה וההחזר הוא מעל בהרבה.
לכן תצטרך גם מסלול צמוד למדד וגם לדעתי מסלול משתנה צמוד
על מנת להגיע להחזר שכזה.
שבהמלצה שלי-עדיף לא לקחת בכלל משכנתא במקרה כזה
כי אתה תשלם המון וגם בנוסף לא רואה כידאיות למהלך כזה.
סתם לשלם כמה שנים טובות ולראות שההיתרה כמעט ולא יורדת זה לא כיף.

Elisoten

New member
שאלה

כדי להבין נכון אם אני אקח נניח החזר חודשי של בערך 3500 האם זה כבר יהיה הגיוני וכדאי?

על מנת שתבין-קח דוגמא:

משכנתא של פריים וקלצ שנחשב עוד יציב עם שינוי הפריים
270.000 פריים 0.8- 0.8% ל30 שנה
550.000 קלצ ל30 שנה ריבית 3.9%
אנחנו מדברים פה על ריבית על הקלצ של כמעט 384.000 שקל.
סך החזר התחלתי של 3438.
אני לא מחשיב לך את הפריים כי הוא משתנה כל חודש אבל הריבית ההתחלתית היא בערך כ34 אלף שילך ותעלה .
כל שקל שתיקח מהבנק תחזיר מעל חצי שקל.
זה עוד לתמהיל שנחשב יציב.
לתמהיל עם הצמדה
ניקח לדוגמה
270.000 פריים 0.8%
550.000 קבועה צמוד מדד ל25 שנה בריבית 3%(הנחה טובה)
סך ריבית על הקבועה צמוד מתחילה בכ232 אלף שקל
סך הכל התחלתי של 3450
ובהנחת מדד שנתית של 1.5% אתה מגיע לכ400 אלף ריבית
וההחזר רק על המסלול הצמוד יעלה במהלך השנים עד 1200 שקלים.
אם זה שווה ? זה תלוי בדרך מחשבה שלך.

חוות דעתי

שלום אלי,
ראשית הפרטים שסיפקת מועטים, מהו אחוז מימון? מדוע אתה מעוניין בהחזר חודשי כל כך נמוך, האם בגלל הכנסה חודשית נמוכה? הפרטים הללו חשובים כדי שנדע כיצד להתיחס לתכנון התמהיל.
שנית, העובדות הן אלה: אם אתה מתכנן באמת לשלם לבנק לאורך כל תקופת ההלוואה (ולא לעשות ביזנס), במקרה הטוב ביותר אתה יכול להחזיר בסביבות 3700 ש"ח כל חודש, וגם אז בסוף תקופת ההלוואה תאלץ להיפרד מלפחות 350K ריבית שתשלם לבנק. זה המון להלוואה טיפוסית שכזאת.

הצעד הפרקטי שתוכל לעשות הוא להתארגן מחדש ולגייס יכולת החזר טובה יותר.

בברכה,
אלון איטח
משכנתא יפה- ייעוץ וליווי משכנתאות
[URL]http://www.myafa.co.il[/URL]

Elisoten

New member
עזרה

ההכנסה שלי ושל אישתי הוא 13 נטו בחודש עם ארבע נפשות בבית, אני מעוניין להחזיר קצת מהפחד שלא להצליח לשלם את המשכנתא בנוסף אין לי מושג מה יקרה עם ריבית הפריים שהיא מאוד נמוכה, המימון שאני ביקשתי מהבנק הוא בערך 72% מסך עלות הדירה. התחלתי לבדוק בבנק שלי וקיבלתי גם תמהיל מסוים אשמח לשמוע את הצעתכם ואת דעתכם בנושא. בנוגע לקניית הבית אין לי ברירה אחרת כי מכרתי דירה שהיתה לי וקניתי לפני שנה דירה אחרת על מנת שלילדים יהיה בית מרווח יותר מה שביכמתי עם הקבלן שהתשלום למשכנתא יעבור בחופף לסגירת תשלומי המעון של הילדים ולכן רק עכשיו אני לוקח את המשכנתא, אשמח שתעיינו בתמהיל הראשוני שקיבלתי סך הכל משכנתא: 820000 החזר חודשי: 3075 התמהיל הוא: 1. פריים ל30 שנה, ריבית פריים מינוס 0.6 סה״כ 273000 2. ריבית קבועה צמודה ל30 שנה, ריבית 3.25 , סה״כ 274000 3. כל 5 שנים אגח צמודה ל30 שנה, ריבית 2.00, סך הכל 273000

התמהיל שלך

שלום אלי,
התמהיל שקיבלת מהבנק גרוע. אל תתפתה להחזר החודשי הנמוך, זה רק ההחזר החודשי הראשון שלך, המסלולים שלך צמודי מדד ולכן באופן פוטנציאלי ההחזר החודשי ישתנה מחודש לחודש, וכשאני אומר יתשנה אני מתכוון ליעלה.
תרד ממסלולים צמודי מדד לתקופות הלואה ארוכות.

בברכה,
אלון איטח
משכנתא יפה- ייעוץ וליווי משכנתאות
[URL]http://www.myafa.co.il[/URL]

Elisoten

New member
תמהיל

תודה רבה רבה עזרתם לי מאוד אני אלך השבוע לבנק ואבדוק בנוגע לתמהילים שהם לא צמודי מדד

למעלה