תמונה המדגימה JAB

האמת ../images/Emo35.gif שלא ../images/Emo13.gif

אפשר לתת ג'אב גם עם שרש כף היד (אצבעות לשמיים כמו "עצור") או עם האצבעות קדימה (מקופלות / ישרות. לכיוון העיניים)... בא"ל הפיליפיניות: המושג קיק-בוקס הוא כללי ומתייחס לחבטות ידיים ורגליים (להבדיל מ"דומאג" שהיא האבקות והידיים כבר מונחות על היריב). לפיכך: ניתן לבצע טכניקות "איגרוף" שונות לא רק עם כף יד קפוצה באופן קלאסי, אלא גם עם כף יד פתוחה (ומרפקים כמובן).

dascalu jacob

New member
זו שגיאה בהדגמה של הג'אב יניב

תראה לאן הפנים שלו מופנות בסוף המכה. אסור לסובב את הראש לצד העיניים חייבות להשאר על היריב. גם מצב הרגליים לא נכון אבל זה משני.

משה קיץ

New member
יעקב,שאלה לי אליך

האם לא צריך בג'אב לעמוד על עקב הרגל הקדמית ולעשות חצי סיבוב עם כף הרגל(דבר שיוסיף לתנועת המותן והעוצמה). על אותו עקרון הרגל האחורית כשמדובר בקרוס.

ננדין

New member
נראה לי שאני קצת טועה אבל זה בכלל

בקרוס, וזה ברגל האחורית... אבל מה אני יודע...

dascalu jacob

New member
משה ידידי יש כל מיני שיטות אבל:

ג'אב איננה מכה של כוח. יש כאלה מאמנים שמדריכים לסובב את הרגל הקדמית בזמן ג'אב. יש עם זה בעיה שהיא יציבות לקויה בסוף מכה וגם בעיה שהמכה יוצאת אלכסונית בשל הסיבוב. הג'אב הקלאסי הוא מכה של SNAP מהיד הקדמית שמתיישרת עד למצב שהכתף מכה בצד השמאלי של הלסת. את מעט הכוח שמתווסף לג'אב מוסיפים לו על ידי העברה קלה של משקל גוף לפנים לרגל הקדמית או על ידי מכה בהתקדמות במין ניתור לפנים שהפגיעה מתבצעת יחד עם הנחת כף הרגל הקדמית על הרצפה. מתי בכל זאת מסובבים את כף הרגל הקדמית ? התשובה היא במכת וו קדמית שמאלית או בסט מהיר של ימין ישירה שמאל ישירה וימין ישירה. הסיבוב מתבצע בזמן שמועבר מרכז כובד מרגל לרגל כדי להגביר את מהירות המכה ואת המעבר ממכה אחת לשניה. אני מקווה שעניתי לך משה ידידי.

משה קיץ

New member
תודה יעקב ידידי המלומד

אכן ענית לי ואני שמח לגלות שהאלמנטים הטכניים שציינת בתשובתך באים לידי ביטוי אצלי בתרגולים. תודה

למעלה