תמונה מאוסקה יפן

TalHai

New member
תמונה מאוסקה יפן

צולם על ידי mucool2 מפורום תחבורה ציבורית, לדעתי מאוד רלוונטי לדיון לגבי צפיפות ושבלוניות של בתים, בעיני מזעזע, מה דעתכם?

TalHai

New member
זה מממממממממממממממש

צפוף... אני מבין שיש בעיה של מקום אבל בשביל זה אפשר לבנות לגובה, אפילו לא לגובה רב, לגובה של 8-6 יפתור את הבעייה ויווצרו שטחים פתוחים...

גולי מ

New member
אז ככה:

הצפיפות היפנית שהראתה היא דוגמה לטענה שצפיפות זו הגדרה תלויית תרבות, ומשתנה ממקום למקום. צפוף בתרבות אחת, הינו מרווח בתרבות אחרת. הדוגמאות שהבאת הם כאין וכאפס לדוגמאות המטאבוליזם היפני, או למשל בית המלון היפני הבנוי רק ליחידות שינה (כן, כמו בחדר מתים!!!).

mucool2

New member
מטאבוליזם יפני?

זה משהו מדעי? ובקשר למלונות - לא כולם כאלה צפופים. החדר שבו התארחתי היה כמעט 2 על 2.5 מטר + שרותים ומקלחת, והכי חשוב - מיזוג אויר.

גולי מ

New member
מטאבוליזם יפני...

מאיפה להתחיל...
? על רגל אחת, גישה שנישתה לאחד בין משהו אורגני למשהו ראציונאלי באדריכלות. בפועל בעצם מדובר על סוג של יחידות מבנה מוכנות (פריקאסטים), אשר אמורות היו לשקף ושמש את האדם "המודרני" (שנות ה-60-70-80), על כל צרכיו.

TalHai

New member
דווקא נשמע מעניין...

אני אשמח לשמוע עוד קצת פרטים...

ש מים

New member
מה אתה מתרגש../images/Emo35.gif

יפן זה כאן ! (ואפילו יצא לי חרוז מוצלח
). קח את "השכונה המרווחת" וצבע את הגגות באדום. מה קיבלת
יפה! מי אמר "קדימה"? יפה גם את, נכון! בנימינה, אבן-יהודה, תל-מונד. יופי חבר'ה, כולכם צודקים!! והשכונה "הצפופה"? מה רע ברמת-גן? קריית מוצקין? חולון?? בת-ים
יפן כבר כאן !!

TalHai

New member
לא נכון....

הצפיפות שם הרבה יותר בולטת ומכוערת, אני מוחה על עצם ההשוואה לבנימינה/ קדימה שם הרבה פחות צפוף....

ש מים

New member
"קדימה" = "שלמת בטון ומלט"

דרם קדימה (מצטער, שכחתי את מס' התב"ע), צורן, שכונת "כרמי בנימינה" - בנימינה, שכונת "מול היקב" - זכרון יעקב, ועוד כיו"ב. דוגמאות מאפיינות ל- "אלבישך שלמת בטון ומלט" על הצדדים היותר מכוערים שלה (למרות שוויזואלית, שכונת "מול היקב", על אף צפיפותה הענקית, דווקא מאוד אסטטית ומשתלבת בנוף, לזכותו של אד' עוזי גורדון ואד' דורית שפינט).

למעלה