תמונה מהרכיבה ביום הבוחר -" מצפה נח " - נמצא ברכס סירן ...

ariasdo

New member
תמונה מהרכיבה ביום הבוחר -" מצפה נח " - נמצא ברכס סירן ...

מעל המושבה מנחמיה - המצפה נפתח בסוף 2013 מצורף לינק הסבר מויקפדיה למצפה נח כנרתי

http://he.wikipedia.org/wiki/מצפה_נח_כנרתי

אתמול יום הבוחר - עשרות מטילים עלו ברכב באופנועים ,בטרקטורונים למצפה נח כנרתי .

בבוקר במתחם בבית השיטה פגשתי את (עודד מבית השיטה אחד מוותיק הפורום ) שחזר מרכיבת בוקר .
חוץ מאשר שננו מבוגרים מעל 60 יש לנו אהבה משותפת שזה אופני כביש .

בדרך למנחמיה הייתה רוח פנים מצפון מזרח , שהגעתי עשיתי הפסקה אוכל (בגט גדול טוניסאי וקולה ) במנמרקט / מזנון וכו' , בתוך המושבה מנחמיה .

האתגר שלי ברכיבה היה לטפס במגבלת הילוכים 39/25 הבעיה שבקסטה יש 11-32 יש אופציה לקפיצה ל28 ול32 זה פיתוי גדול לשבור להילוך קל יותר שקשה לטפס .

אני שמח שהתגברתי על היצר הרע והחזקתי כל הדרך ביחס 39/25 , להפתעתי זה היה קל יחסית בגלל שקבלתי עזרה משמים – רוח גב .

בחרתי קצב אחיד לקטע התלול סל"ד נמוך 50-54 בדקה כדי לא לשפוך מנוע , כך שכל הטיפוס היה קצת מעל 10 ק"מש לאורך כל קטע העלייה התלולה שזה כ 4.5 ק"מ 9.5% ממוצע ללא תנודות .

התאמנתי הרבה על הטריינר בהילוכים כבדים (ובקצב הנמוך הזה ובנתונים כאלה יכולתי שמשוך עוד 2-3 ק"מ ) .

למרות שהעלייה קצרה יחסית היא הרבה יותר קשה מאחותה כוכב הירדן ו מכל מה שיש בגולן , בגליל , בכרמל , ובהרי ירושלים .
במנחמיה יש ביטוי סלנג לגבי העלייה שמעתי גם בעבר ( אחושילינג של עלייה ) .

אבל יש להזהר בירידה הכביש משובש בהרבה קטעים וקבלתי שם פנצר בירידה .

בהמשך הצרף גרף השוואה מנחמיה - Voice - נס הרים

אריה סדובניק

ariasdo

New member
מנחמיה אוכלת את נס הרים בפער גדול - מצורף גרף השוואה ...

מנחמיה - Voice - נס הרים
העליות בגרף המשולב אופסו לאותו ק : מ
כך שאפשר לראות גם ויזואלית את ההבדלים ולא רק לפי הנתונים .

מנחמיה כ 5.7 ק"מ ממוצע כ 8.5% - מצ' מנחמיה עד רכס סירן "מצפה נח" כולל סימון הקטע הרלונטי 4.3 ק"מ 9.5%

נס הרים כ 5.7 ק"מ ממוצע כ 7.1% - מצ' מחסיה עד צומת מערת הנטיפים כולל סימון הקטע הרלונטי 2.3 ק"מ 9%

מנחמיה זו עלייה כמעט מושלמת חסר רק מסעדה בסוף .

אריה סדובניק

cipo 1

New member
אריה שמח בשבילך שעמדת במשימה
ולהתראות בדרכים

YotamKa

New member
במצפה רואים אותך על דרך עפר,

האם המצפה יושב על העלייה המפורסמת של מנחמיה, או שכביש אחר מוביל למקום שבו צולמת? בקיצור - תסמן בבקשה את המצפה על מפה כמו שאתה יודע.

אני זוכר שבקצה העלייה יש מאגר מים, והכביש נגמר ויש דרך עפר. האם שם צולמת? כשאני הייתי שם לפני שנתיים לא היה מצפה פשוט, ובויקיפדיה כתוב שהוקם לפני שנה אז יכול להיות מתאים.

ariasdo

New member
מצורף מפה - כולל סימון מוגדל אך מגעים מסוף העלייה למצפה

דרך העפר הייתה שם עד לכניסה לשער של המאגר
אחרי השער הקטע שופץ ויצרו את המצפה כפי שרואים בוויקפדיה
יש שם עמדה קולית עם הסבר כולל תרשיים הדרכה לנקודות הנראות מהמצפה .

אריה סדובניק

nachshon4

New member
10 קמ״ש

אני סבור שאם טיפסת 4.5 קילומטר של 9.5% שיפוע במהירות כזו, אתה בכושר מצוין.

ariasdo

New member
לגילי זה טוב- זה יותר כוח מכושר - אני 3 חודשים מתאמן על ...

טריינר בבית 3-4 פעמים בשבוע 50 דקות בוקר וערב חוץ מרכיבות סוף השבוע , חגים וימי בחירות , בתנאי מזג אוויר טובים .
החורף הזה פחדתי להתקרר שנה שעברה היה לי סיבוך של דלקת ראות .
היום אני מחזיק על הטריינר הספק ממוצע של כ 230 וואט ל 50 דקות .

אם הייתי רוכב על קומפקט 34/28 הייתי צריך לסובב כ 66 סיבובים בדקה לאורך קטע העלייה התלולה כדי לעמוד על כ 10 ק"מש .
זה כושר גופני - הלב שלי לא היה עומד בזה , זה היה מעלה את הדופק שלי מעבר לגבול הגיל שלי .

אני עולה עם 39/25 כ 50 סל"ד אני מגיע ל 10 ק"מש זה שימוש בכוח והדופק בערך כ % 75 מהמקסימום אני אפילו מזמזם מנגינות .
אני לא יודע מה הייתה השפעת רוח הגב מעריך 10% לטובתי .

אם העלייה הייתה תלולה יותר זה לא היה משנה לי את הקושי הייתי מוריד ומתאים להילוך קל יותר על אותו 50 סל"ד המשמעות הקמ"ש היה יורד בהתאם .

כל זה עדיין רחוק מהיכולת שהייתה בשיא לפני כשנה וחצי התאמנתי במכון עלית - טריינרים במציאות מדומה .
כ 3 פעמים בשבוע מעל חצי שנה אינטנסיבי . והגעתי ל 270 וואט ממוצע לשעה כל תהליך האימונים מתועד בגרפים שלב אחרי שלב היה לי שיפור מדהים
בלי משפרי ביצועים
- אבל בעזרת שווארמה , בורגר , פיצה , וקולה ( עד שחליתי בדלקת ראות מסיבוך התקררות וכל היכולת שצברתי נגמרה ).

אופנים זה מיומנות נרכשת שמרכיב האימון והתדירות כמה שעות משקעים בשבוע כולל התאמת האימון ספציפי לכל רוכב .
קובע את היכולת בהתייחסות מותאמת לגיל הרוכב - זה מתאם כמעט לרוב הרוכבים .

אריה סדובניק

nachshon4

New member
שלילי כוח

אמנם אני לא מאמן, אבל להבנתי כח לא מחזיק 50 דקות. כח במובן הטהור שלו זה מה שיש לספרינטרים, זה טוב ל15-20 שניות. זה נכון אולי לקירות שאתה מטפס. להחזיק 50 דקות על 75% דופק, באיזה סל"ד שלא יהיה, זה כושר.

ariasdo

New member
אני מצרף גרף מלפני שנה וחצי מתקופת השיא זה הייתה רכיבת כוח

יש לי עוד הרבה גרפים כאלו מהמכון כדוגמה .
הרכיבה בוצעה ביחסי העברה כבדים מאוד ובסל"ד נמוך וקבוע אתה יכול לראות אינדיקציה בגרף
אם השיפוע עולה זה יוצר התנגדות גדולה , הוואטים עולים ששיפוע יורד הוואטים יורדים כי הסל"ד קבוע .

המכון היה ממוקם בחנות הקודמת של מצמן בצ' כרכור מתחם אלונית .
לפעמים הייתי רואה את אייבי גילת אחד מותיקי הפורום , מתאמן על רולר במכון ,הוא יכול להעיד על הרכיבה שלי בזמנו

הוא ראה בעניים מדובר על אימון של שעה ו 15 דקות בערך בטיפוס וריטואלי של אחד העליות הקשות שיש .
בלי להגזים קולות הרעש מהטריניר היו נשמעים בכל מתחם החנות (זה הייתה תקופת תור הזהב שלי ) חבל שנגמר .היום אני רחוק מזה
( מדובר על טריינר עלית החזק ביותר שיש בשוק שיכול לדמות 20% שיפוע .וכל עלייה אפשרית ).

שעושים שימוש בהילוכם כבדים בסל"ד נמוך זה רכיבת כוח .וברור שאימון יוצר גם כושר .

יש לציין בהשוואה למציאות בזמנו - התוצאות שלי על הטריינר היו ב 10% טובת יותר מרכיבה דומה במציאות .
( טריינר זה סוס קבוע ויציב שנותן יותר אפשרות לשימוש בכוח מאשר במציאות ) .

אריה סדובניק

למעלה