תמונה קטנה של מצבה

steins

New member
תמונה קטנה של מצבה

באלבום של אבי ישנה תמונה של קבר. במשך שנים לא הבנתי מי האנשים מאחורי השמות. עיון בתעודות שונות מגלה לי קרובי משפחה שלא הכרתי.

schlomitsmile

Member
מנהל
אולי בפורום שורשים משפחתיים יידעו יש להם נסיון בכגון זה.

צריך לדעת באיזה מקום הקבר

ישנם קהילות שהאירגונים שלהם דאגו למיפוי הקברים, שיפוץ בית הקברות ואפילו הוצאת אלבום תמונות לאותם מצבות. יש גם הסבר בתחילת הספר של ראשי תבות ומשמעותם. גם לקהילה שלי שהורי ז"ל היו שייכים יצא לפני כמה חודשים אלבום עם פירוט. אפינו מצאתי תמונה של מצבה של אח של סבתא שלי שנפטר בשנת 1927 יש לתת יותר פרטים.

עב

New member
לפחות שם המדינה בה נמצאת המצבה???

היה טוב לתת יותר פרטים כמו באיזה מדינה מדובר? וכן תמונה גדולה יותר, או לצרף תמונה להודעה שלך. רמז קטן שנמצא על המצבה: הכיתוב בגרמנית (Geb זה קיצור ל"נולדה", כלומר, שם הנעורים). זה יכול לאפיין מדינה בה היה נפוץ שימוש בשפה זאת - גרמניה? אוסטריה? חלק מהונגריה? זה גם מאפיין קהילה לא אורתודוכסית כי חוץ מפ"נ אין עברית על המצבה. ולמה שלא יהיו כמה שמות? הרי לא כולם קבורים, השמות נוספו כי כנראה למנוחים אין קבר וזו היתה הדרך להנציחם. במשפחתי יש כמה מצבות כאלה. אז עזר/י לנו לעזור לך - פרטים + תמונה יקלו עלינו.

עב

New member
נו, טוף...............

בפעם הבאה בבקשה להקל עלינו ולא להקשות ולבקש שנקרא את הדף... וגם לציין איפה חיפשת כבר כדי שלא נפנה אותך לאתרים ומקורות בהם כבר חיפש. אם אני מבינה נכון מדובר באוסטריה. האם חיפשת באינדקס של בתי העלמין היהודים באוסטריה?

עב

New member
הנה הפתרון

תמצא את המיקום באינדקס בתי עלמין יהודים באוסטריה http://friedhof.ikg-wien.at/search.asp?lang=de שים לב, יש אפשרות לאנגלית. וזה מה שכתוב: כנראה שהכוונה לוינה, אני לא שייכת לתפוצה אז לא כ"כ מתמצאת. אבל כל הפרטים מתאימים, נכון? Hoffmann Samuel 72 Year(s) 10/21/1934 10/24/1934 ZENTRALFRIEDHOF IV. TOR 22 10 13

steins

New member
עב, אני לא יכול לתאר כמה שאני אסיר תודה.

כן, כל הפרטים מתאימים. אני אסע בקיץ לשם לוודא ולומר קדיש (למרות שאני חילוני גמור) יש לי דמעות בעיניים...תודה רבה

למעלה