תמונה קשה...

איתי322

New member
תמונה קשה...

נולדו 6 נרצחו 6... הסיבה???? לא יודע... אני התחלתי לגדל חולדות לפני בערך חודש, ונולדו לי לפני כמה זמן בפעם הראשונה וולדות עכשיו אמרו לי שבלידה הראשונה נולדים קצת אז אמרתי טוב נו לא נורא יהיה לידה שניה הרבה. ואז עוד לידה אבל של נקבה אחרת אז נולדו עוד פעם 6 הקטע הוא שהיום התעוררתי בבוקר לראות את התמונות של 6 וולדות של חולדות בנות כמה ימים חבוטות חצי לעוסות עם חורים ומתות רק אחד שרד אבל כל האף שלו וחצי פנים היו מרוסקות ומלאות בדם לכן כל עוד הוא חי נתתי אותו לאחד הנחשים. אני פה כדי לשאול למה זה קרה??? למה הם מתו ומי הרג אותם? לפחות אצלי עכברים לא משאירים ראיות....

אני יכול לנסות לענות לך

אני לא מבין גדול , אבל פעם עבדתי בגידול חיות ניסוי במכון ויצמן , ונתקלתי בתופעה כזו , והמדענים שם הסבירו לי שיש לפעמים תופעה מה שנקרא "קניבלזם" (אם אני לא טועה) , זה תופעה שבה האמהות או האבות פשוט אוכלים את הוולדות שלהם. אבל בוא נשמע את החברים כאן שמבינים יותר טוב בזה, אם אכן צדקתי. ומשו שלא כל כך שייך - אפרופו "מכון ויצמן" , לפני מספר חודשים נכנסתי לאיזשהו מאמר כאן וראיתי שעל החתום היה מישו בשם 'לנצט' , נראה לי שזה אחד החברים כאן. אני מכיר פרופסור דורון לנצט במכון , יש קשר?

bendj123

New member
קורה בהמלטות ראשונות "טראומה"

גם אצל עכברים זה תופעה ידועה

איתי322

New member
אז אתה אומר שגם ה-6 האלה ימותו?

אם כן כדי לי לנצל אותם בעודם חיים לא?

omerzi

New member
תופעה ידועה???

אף פעם לא ידעתי על התופעה "הידועה" הזאת. זה לא אמור לקרות אם יש מספיק אוכל\מים.

naja

New member
לא "תופעה ידועה".

ובטח לא "טראומה". זה מתרחש בעיקר כשמשנים את המבנה המשפחתי בכלוב. הוספה של זכר או נקבה חדשים לכלוב עשויה לגרום לקטילה של המלטות שיתרחשו בסמוך להוספה. גם מחסור במים, צפיפות בכלוב או הפרעות שונות שמלחיצות את ההורים יכולות לעודד תופעה כזו.

bendj123

New member
תמיד זה קרה לי בהמלטות הראשונות

גם בעכברים גם באוגרים ובחולדות לא תמיד......אבל מי יודע אולי המליטו ואכלו ולא ידעתי בכלל בלי שינויי גרעין הריבויי ואמרו לי כמה פעמים שבגלל שזה לידה ראשונה העכברה עוברת טראומה אז היא אוכלת את הצאצאים.....דעות של אנשים..... אבל כן אם אתה מכניס זכר חדש יש מצב שהוא משמיד צאצאים שלא שלו

naja

New member
וזה נשמע לך הגיוני?

אם עכברה הייתה אוכלת את הגורים שלה בהמלטה הראשונה בגלל טראומה, מה היה מונע ממנה לאכול אותם בהמלטה השניה? הרי היא עברה טראומה..... למה שבהמלטה הבאה זה יהיה שונה אם הנקבה לא התנסתה בגידול גורים?

וזו חתיכת טראוומה לאכול לעצמך את

הגורים.... אני נוטה לחשוב שהבעיה היא יותר לכיוון האוכל או הפרעה מיוחדת, לפחות אצלי חולדות לא נוהגות לאכול את הגורים (בהמלטה הראשונה או השביעית).

omerzi

New member
אצלי הם היו אוכלים אחד את השני

רק שלא היה אוכל\מים. גם שהוספתי עכברים זה לא גרם לקניבליזם (ככה כותבים?).

bendj123

New member
ליונתן בקשר לתזונה......

אני לא יודע אם זה קשור......כי מאז שהספונסר של האתר שלי הוא חברה שמייבאת מזון לבעלי חיים אז אני מקבל שקים של כל סוגי הבונזו לכלבים ולחתולים וכל סוגי התערובת של העופות ואני מערבב הכל ביחד ומגיש לחולדות ביחד עם תוספות של ירק וגם בשר חי אם יש.............אז אני לא יודע הם פשוט מקבלי הכל ובכל זאת תמיד בהמלטה ראשונה של נקבה שגדלה אצלי יש נטייה לאכול אם לא את כל הגורים אז לפחות את רובם ומשאירות לפעמים 2 או 1........אולי זה קשור לגודל המקום שלהם.......אני מגדל כל גרעין בפלסיקה לא גדולה מידיי בגודל של 30X40 משהו כזה וזה בדרך כלל זכר עם 4 נקבות

אצלך נראה לי שיש מספר בעיות

א. הכלי גידול שלך קטן מדי בצורה דרסטית בשביל כמות החולדות שאתה מחזיק, דבר שבהחלט יכול לגרום להן לאכול את הגורים. ב. האכלה של חולדות בבשר ובתערובת עופות לא נשמעת לי בריאה במיוחד. יש לחולדות שלך כלי מים או שאת הנוזלים הן מקבלות רק מהירק?

bendj123

New member
שכחתי לציין......

שזה לא חולדות בכלים הקטנים אלה עכברים........חולדות אני מגדל בארגזי פיקולו של המסעדות הגדולים.......אתה בטח יודע למה אני מתכוון......ואני מגדל זכר עם 4 נקבות בחולדות......וכן יש להם כלי מיים גם לעכברים וגם לחולדות שמיועד למכרסמים עם הגולה.....

איתי322

New member
הכלוב שלי 60*30*30 בערך

זה יכול להוות בעיה לזכר ו-3 נקבות בעניין מקום?

איתי322

New member
אני לא בדיוק יודע רק אמרו לי שזה

הרבה גרעינים או משהו דחוסים ביחד ושזה מתאים במיוחד למכרסמים...

למעלה