תמונה שווה אלף מילים

סליידר

New member
תמונה שווה אלף מילים

כשגוגל פתחו את מנוע החיפוש לתמונות "Google Images", שני המפתחים הראשיים של גוגל, לארי פייג' וסרגיי ברין שלחו הודעה תפוצה למכריהם על פתיחת המנוע שהכיל 250 מיליון תמונות. הם כתבו "תמונה שווה אלף מילים, כמה שוות מיליון תמונות? או ליתר דיוק 250 מיליון תמונות?". אני קורא עכשיו ספר על פתיחתה של גוגל, זה באמת פלא. המחשבים שלהם כוללים תשובה ל97% מהשאלות בעולם (כך אני מניח, אין משהו שלא מצאתי בגוגל וגיגלתי הרבה). אני בספק אם הם מצאו את התשובה לחיים, היקום וכל השאר? או שמישהו אחר מצא, 42. אבל מה השאלה? בכל מקרה, בקשר לתמונות, הנה מבחן עצמי קטן בסגנון web 2.0 אם אנחנו כבר בדיבורי הייטק. Visual DNA ושאלה אליכם, האם אתם מאמינים שגוגל יכולה להשתלט על העולם בדרך כלשהי? היא יכולה להשיג מידע על כל אחד ואחת מכם.

0Pandemonium0

New member
בטח, והמשפט האחרון שלך מבהיר את זה

בצורה נהדרת: "היא יכולה להשיג מידע על כל אחד ואחת מכם." ומה, אם תסלח לי, מפריע לה לעשות את זה?

Gilliana

New member
קודם כל...

מה זה 97% מהשאלות בעולם? זו בדיחה??? אין להם תשובה אפילו ל-9.7% מ-"כל השאלות בעולם". אין לי מושג מניין הם הגיעו למסקנה היומרנית הזו ועל סמך מה - אבל זה פשוט מגוחך. האם גוגל יכולה להשתלט על העולם? איך בדיוק? לטעמי זוהי עוד תאוריית קונספירציה הזויה וחסרת הגיון.

סליידר

New member
תגובה

היי גילי
אני כתבתי על סמך דעתי את ה97% (וכתבתי את זה במקור), על מנת לתאר (ולזעזע? הצלחתי?). גוגל צפויה להשיק את ה googlephone (טלפון סלולרי עם השירותים של גוגל) ואת googleOS (מערכת הפעלה) וכבר יש לו וורד, אקסל ופואוור פוינט מבוססים משלה על האינטרנט (כל אחד יכול לכתוב מסמך או מצגת וזה גם נשמר ברשת) יש לגוגל גישה למיילים של המון אנשים.. (למי אין חשבון GMAIL?) ויש גם את google desktop שסורק לכם את כל המחשב ומאפשר לכם למצוא כל דבר במחשב בשנייה (ומי יודע לאן האינדסקים שחופשו מגיעים?) מה היא יכולה לעשות עם זה? לא יודע. העלתי השערה. אבל אני שאם אני נכנס ביוזר שלי וגוגל ועושה חיפוש, זה מסוגל למצוא לי תוצאה במחשב, ברשת, באימייל, בקבצים הוורד שהעלתי, ובתגיות שנתתי לתמונות ב picasa web (שירות העלאת התמונות של גוגל). הגישה שלהם, המוטו, הוא don't be evil. (לעומת מייקרוסופט). הכוונות שלהם טובות (ע"פ מה שהם אומרים). הרצון שלהם הוא להביא את המידע שקיים בעולם לכל מי שחפץ בכך. אגב, יש אתר שעוקב אחרי הנושא בכתובת (ניחושים מישהו?) http://www.google-watch.org

Gilliana

New member
אני בהחלט מסכימה לגבי הכוונות

ולא, אני לא מסתמכת על מה שאומרים בגוגל, אלא על נסיוני האישי - גוגל אכן מספקת כלים יוצאים מן הכלל לאיתור מידע, ובתור שכזו, קשה לראות איך היא מתכוונת "להשתלט על העולם", אלא אם כן הכוונה כמובן להשתלטות כלכלית. יחד עם זאת, ראוי לזכור כי גוגל מספקת את מרבית שירותיה חינם אין כסף, שוב בניגוד לידידינו ביל.
מערכת הפעלה של Google לדעתי לא "תתפוס" - היחידה שיש לה סיכוי להביס את Windows בתקופה הקרובה, אם בכלל, היא לינוקס, שעברה כמה וכמה "מתיחות פנים" לאחרונה והפכה למאד אטרקטיבית ומוצלחת. לגבי ה-97% - לא יכולה לומר שהצלחת לזעזע ( מעניין שבחרת במספר זהה לאחוזי הג'נק דנ"א
), מכיוון שזה פשוט בלתי אפשרי וזאת מהסיבה התשובה שלרוב השאלות פשוט אין תשובה הידועה לאנושות כיום. אסור גם לשכוח שיש באינטרנט ערימות לא קטנות של ג'אנק (אולי מכאן המספר?), וערך המידע היעיל והנכון הוא באחוזים קטנים מההיצע. מקווה שעכשיו כוונתי ברורה יותר.

סליידר

New member
תארי לך שבעוד שנה גוגל יוצאת עם

ה google phone. פלאפון שיופ. בחינם (לפחות בארה"ב) ותהיה לו אפשרות WIFI. בארה"ב בכל חור יש hotspot, מה שאומר חיבור קבוע לרשת כל הזמן. עם Gtalk שמותקן עליו אפשר להתקשר לכל מקום בעולם (כמו סקייפ, ובעלות זולה). בנוסף יהיה עליו את ה gmail, את ה reader (שזה קורה פידים, זתומרת עידכונים חדשות ובלוגים והכל כל הזמן), וורד ואקסל של מסמכים שלך, youtube ו google video ומי יודע עוד מה. זה יגדיל את השימוש בגוגל (שהוא כבר גדול). לגוגל יהיה מידע פרטי על כל האנשים שמחוברים אליו (לצורכי פרסומת adsense כמובן
). ברגע שיש דבר כזה, מי צריך יותר windows? אני אוכל להתחבר בעצמי לתפוז עם זה ולשלוח הודעות, לקבל עידכונים מפורומים ב RSS (אני כבר עושה את זה), מבלוגים, מאתרי חדשות, לקבל מיילים, לקבוע פגישות ולקבל תזכורות ב google calender. מי צריך עוד מחשב אישי? כל המידע שלי וכל המסמכים בגוגל. הרבה אנשים יסמכו על זה, כי זה מאוד מאוד מאוד נוח. אנשים פשוטים. רוב האנשים הם פשוטים. זהו, עם מידע כזה אפשר לעשות הרבה. אני לא רוצה להעלות רעיונות, אבל כשיש גישה לכל כך הרבה מידע, אפשר לעשות עם זה משהו.

Gilliana

New member
לא ריאלי

ו זה לא יקרה ב-50 השנים הקרובות לפחות. אף אחד לא יהיה מוכן להסתכן ולהעלות את כל החומר שלו באופן בלעדי לרשת מסיבות שונות ומשונות - העיקרית מביניהן ביא אבטחת מידע והסכנה לאבדן החומר - הרשת עדיין רחוקה מלהיות אמינה. אנשים פשוטים אתה אומר? אנשים פשוטים לא ידעו לתפעל קומפלקס כזה מורכב. בנוסף - גוגל לא תוכל לתחזק מערך כזה על הפרסומות לבדן. השירותים יהיה חייבים להיות שירותים בתשלום אחרת המערכת תתמוטט. לעניות דעתי - לא יהיה תחליף למחשב אישי לעולם, מה שכן - הוא ישנה צורה ויתמזער באופן כזה שבעוד 50 שנה מהיום הוא יכנס כולו לתוך השעון או הטבעת שלך.

סליידר

New member
האמריקאים הפשוטים לא חושבים על זה

בכלל, הם רק מחפשים את הנוחות. ולהוכחה, כשהייתי בלוס אנג'לס והיה לי חיבור WIFI במחשב נייד, בכל מקום שהייתי היו סביבי 10 ראוטרים אלחוטיים של אנשים פרטיים שפשוט היו פתוחים לכל המבקש. מה שזה אומר זה שיכלתי להתחבר לרשתות פרטיות של אנשים ובסופו של דבר גם לפרוץ למחשבים שלהם. ככשאלתי אנשים למה זה פתוח אצלם הם אמרו לי "פשוט לא איכפת לנו".

Gilliana

New member
לא מדוייק

יכולת התחברות לרשת אלחוטית אינו מעלה או מוריד את יכולת הצלחת הפריצה למחשב אליו מתחברים. האנשים אמרו "לא אכפת לנו" משום שלא אכפת להם לשתף משאבים, לא שלא אכפת להם שיפרצו להם למחשב. ושוב - יש פרדוקס בדבריך, משום שהאמריקנים הפשוטים, אלו שלא חושבים על אפשרות הפריצה, הם לרוב כאלו שאינם מסוגלים ו/או יודעים לתפעל מערכות מחשב. דווקא האמריקנים נמצאים במקום הראשון בעולם מבחינת תמיכה בתאוריות קונספירציה, חלקן הזויות לחלוטין, כך שהסיכוי שדווקא הם יעלו את כל מסמכיהן לרשת - שואף לאפס. בכל מקרה, לנו רק נותר להמתין ולראות מה יהיה - החזון של מחשב ללא דיסק קשיח המחובר כמסוף לרשת, כבר עלה לפני כמה וכמה שנים טובות, עוד בתחילת שנות ה-2000 אולם בינתיים אין לו הצלחה בשוק.

amnonha7

New member
אני לא יודע

בגדול זה נראה כמו לשאול אם הנצרות יכולה להשתלט על העולם. בגדול לגוגל יש הרבה משאבים ודרכים אבל קחו לדוגמא את "סמואל מור" (אדם שהמצאתי כרגע) סמואל הוא תלמיד בן 15. יש לו פרוטוקול נקי במשטרה וקבוצת הכדורסל היא הדבר היחידי שמעניינת אותו הוא לומד בבית ספר שבו כולם יכולים לראות את הציונים של כולם. הקשר היחיד שלו עם האינטרנט הם ב... איך גוגל יכולה להתלט עליו?

MetalSinagouge

New member
יש איזה פרום אחד..

נראה לי "קונספירסי סנטרל" שראיתי שם הרבה פוסטים בנושא. למשל יש אטימולוגיה מעניינת למילה גוגל וכאלה. אני לא חושב שזה נכון שאפשר להשיג מידע על כל אחד כי: א. בנאדם יכול לא לרצות לחלוק מידע שמקשר לשמו. ב. כבר הראו שיש הרבה פגמים בכל מנועי החיפוש האלה, ז"א אין באמת 6000000000000 תוצאות חיפוש, ואילו שיש בד"כ מובילות לאתרים המפורסמים יותר. כנ"ל עם תמונות. עד שאין מחשב שיכול לזהות פנים ע"פ תמונה, אפשר לקחת כל תמונה ולכתוב לידה משהו לא קשור, וכשמזינים את הביטוי הלא קשור לגוגל ניפול על התמונה.

MetalSinagouge

New member
google=screw

וכל מיני דברים מהשורש הזה, יעני "דפקן" בתרגום צולע לעברית.

MetalSinagouge

New member
ככה:

לוקחים את המילה רטימולוגיה ומשתמשים בה בהקשרים שגויים. אני לא בטוח שלזה התכוונתי, אבל העניין הוא שגוגל זה קשור לבורג במקרה הטוב ולמשהו אחר במקרה הרע. זה כמו שיש מילה "Mote" באנגלית עתיקה, והיום זה Must, או כמו שיש Ye והיום זה The. משהו כזה.

Gilliana

New member
לגמרי צודק

לכן אמרתי שכמות הג'אנק ברשת עצומה, ושום מנוע חיפוש לא יוכל לסנן עבורינו את החומר האיכותי. את זאת לעולם נאלץ לעשות בכוחות עצמנו.

MetalSinagouge

New member
מה גם ש..

עם מחפשים צירופי מילים, אחרי ממש מעט דפים התוצאות שמתקבלות בד"כ קשורות לאחת המילים בנפרד. טוב לא במקרה של בריטני ספירס אבל הכוונה ברורה.

למעלה