תמונה של חייל נוגה, 1946.

תמונה של חייל נוגה, 1946.

החייל בתמונה עם המבט העצוב מסקרן אותי, מי יודע מה ראה ומה עבר.
האם הוא לובש מדי צבא פולני?
נראה שרשום לו POLAND על הכתף.
האם יכול להיות שהיה חייל יהודי בצבא אנדרס שהתקיים בין 1941-1947?
יוצאת מנקודת הנחה שהוא יהודי כי התמונה שלו בארץ...
למי שמבין במדים ודרגות האם היה חייל זוטר?

בצד האחורי רשום:

פוטו בלגיה, בריסל.
התאריך 1946
וכנראה דמו שאני לא מצליחה לפענח.

אספן 3

New member
נראה לי ששם המשפחה הוא Weisbrot או Weis Grot

את השם הפרטי אני עוד מנסה לפענח.

אספן 3

New member
מכיוון שיש לך את המקור

אם אחרי האות K, שמופיעה כאות גדולה, יש אכן נקודה כפי שנדמה, יכול להיות שהאות הזאת מציינת שם פרטי נוסף.

יכול להיות ואתה צודק זה או K או R בסוף,

בקשר לנקודה אני לא בטוחה,
אם זו נקודה אז היא מחוברת לאות שלפניה ולאות שאחריה.

עם זכוכית מגדלת האות הראשונה נראית M. קצת עקומה אבל M.

ודאי שהיו יהודים בצבא אנדרס. הידוע ביניהם -מנחם בגין.

קבלי את הקטע על היהודים בצבא אנדרס מתוך ויקיפדיה:
היהודים בצבא אנדרס
בין המתגייסים לצבא אנדרס היו אלפי יהודים, שחיפשו דרך להשתחרר ממחנות הכפייה ולעזוב את ברית המועצות. מספרם הרב של היהודים, בעיקר ביחידות הראשונות, עורר חשד והתנגדות מצד הפולנים. בשנת 1942 אמר הגנרל אנדרס שבשלבים הראשונים כלל צבא אנדרס 60% יהודים[26]. במאי 1942 דווח ש-15% מהצבא הפולני הם יהודים[17]. לעתים קרובות היו יחסים מעורערים בין החיילים היהודים לבין קציני הצבא והופנו נגדם טענות הגובלות באנטישמיות, כמו על "התנהגות בלתי לויאלית" של היהודים בזמן הכיבוש הסובייטי. בתחילת 1942 הוצאה פקודה מיוחדת האוסרת על גילויי אנטישמיות בשורות הצבא[27]. יהודים רבים שביקשו להתקבל לצבא נדחו בטענות שונות, לרוב על ידי וועדה רפואית. הצעה להקים במסגרת הצבא "לגיון יהודי" נדחתה[28][29][30]. דווח שלצבא יגויסו רבנים צבאיים[31].
משפחותיהם של כמה מאות מהחיילים היהודים הצטרפו לצבא במסעו לארץ ישראל[32], איתם גם באו 716 ילדי טהראן. בהגיעם לארץ ישראל ערקו חיילים יהודים רבים ונשארו בארץ ישראל כמעפילים בלתי לגליים. אחרים עלו לארץ ישראל עם פירוק הצבא בשנת 1947[33].
אחד החיילים בצבא אנדרס היה מנחם בגין. בהגיעו לארץ ישראל קיבל חופשה מצבא אנדרס ונתמנה למפקד ארגון האצ"ל. הפולנים קראו לו לחזור לשירות ואילו חבריו באצ"ל קראו לו לערוק, אך הוא סירב וחזר לשירות. רק לאחר ששוחרר כדין חזר לשמש מפקד האצ"ל.

רות כבר קראתי את הקטע שהבאת,

כוונתי הייתה האם החייל הספציפי שבתמונה היה בצבא אנדרס.
לא ראיתי אזכור שהאנדרס הוצבו בבלגיה,
היכן שהתמונה צולמה, אולי נסע לשם במסגרת חופשה, מי יודע...
האם את יודעת אם היו יהודים אשר הגיעו
לדרגת קצונה באנדרס?

כ חיים

New member
אכן אלה מדים של חייל בצבא אנדרס

מצרף תמונה של סמלי כובע של היחידות השונות בצבא אנדרס.

לדעתי הסימנים על המדים הם של חייל ולא של קצין. בסיום המלחמה צבא אנדרס הגיע למערב אירופה כך שחייליו נמצאו, מן הסתם, גם בבלגיה.

כ חיים

New member
לצערי, זה לא האוסף שלי

הייתי צריך לציין כי הורדתי מהרשת ןאיני יודע מהיכו זה נלקח.

חן L1

New member
לגבי תג הכתף של פולין: זהו תג בד המעיד

על מוצאו של החייל, פולין במקרה זה, בתג זה האותיות Poland היו בצבע לבן והרקע היה בצבע אדום (כפי שמופיע בתמונה המצורפת הלקוחה מהאינטרנט).

ומצורף תג כתף דומה מהאוסף שלי של חייל ששרת בבריגדה היהודית, בתג זה האותיות בצבע לבן והרקע תכלת.

למעלה