תמונה

תמונה

מחפש תמונה של הר העפר.... חמי שיש,מוזמן לשלוח לי,או לפרסם אותו פה כדי שכולם יהנו.. תודה

אשריך

את מהירה תודה

שירנות

New member
אמממ...

באוקטובר 2007 למה?זה משנה..? ההר לא משתנה..הוא נשאר אותו הדבר..:)

שירנות

New member
אממממ...לא יודעת

לא חשבתי על זה... בכל מקרה לא נראה לי שזה הבדל כזה משמעותי ושעד כדי כך שמים לב... ראיתי תמונות מכל מני שנים,הכל נראה אותו הדבר אין איזה שינוי בולט ומיוחד או משו כזה... בכל מקרה אני מקווה שזה עזר לך:)

or1malka

New member
לנו אמרו..

לנו אמרו שכיסו אותו במשהו או משהו כזה כדי למנוע את ההתפזרות של האפר כך שזה נשאר אותו הדבר.

מדריך1

New member
הר האפר והעפר

חלקיכם כיניתם אותו הר האפר ,חלקיכם הר העפר. כולכם צודקים. הר זה מורכב מאפר , עפר, ועצמות אדם מרוסקות. במאיידנק , היה מפעל לדשנים אורגנים שהורכבו מאפר אדם של יהודים ולא יהודים, היתה שם מכונה מיוחדת לריסוק עצמות. הם ערבבו את אפר האדם,העצמות המרוסקות,וקרקע פוריה שהיתה במקום ,ארזו בקופסאות מתכת ומכרו זאת כדשן אורגני לחקלאות. בשחרור המחנה נמצאו אלפי קופסאות מוכנות למשלוח, הקופסאות רוקנו ותוכנן הורכב הר האפר, לזכרון עולם. אחר כך בנו את הגג , בכדי להגן מהרטחות , הגשם והסחף. בקדמת הכפה חרטו הפולנים- " גורלינו , אזהרה לכם". יש לציין כי רוב הנספים במאיידנק , לא נספו בתאי הגזים, כמו כן רובם לא היו יהודים, אין מוריד כהוא זה מעוצמת המחנה.

למעלה