תמונה

tomash11

New member
תמונה

היי חן, שמח שאתה פה:)
לא ידעתי שאתה מבין בתחום...

קיבלנו אותו בתוך קופסה בגודל של גביע גבינה גדולה בערך....
אמרו לי שהצנצנת הזו תספיק לו כבודד, ושגם אנטי כלור לא צריך אם אני נותן למים לעמוד יום לפני שאני מחליף אותם, ושצריך להחליף חצי מהמים רק (מה שלא קרה בפעם האחרונה כי הוא בטינופת).

צירפתי תמונה של הכתם.
אני לא יודע מאיפה קנו אותו, ואין לי כל כך לאן לקחת אותו.
זה גם הדג של הילד, אני באמת רוצה לתת לו צ׳אנס.

או שלא...לא רואים

tomash11

New member
הנה באמת תמונה

כנראה שעל תאימות לאייפון מישהו כבר לא יקבל פרס

זה קורה לפעמים גם במחשב...כנראה שעל תאימות באופן כללי מישהו כבר לא יקבל פרס :)

נראה כמו זיהום שאפשר לטפל בו ע"י FURAN-2 של API, או ע"י sera baktopur direct. אתה יכול להוסיף גם מלח (גס, לא שולחן), בערך כפית על כל 5 ליטר מים. השאלה היא אם לא מאוחר מידי, ואם שווה להתחיל טיפול באקווריום שגם ככה הדג סובל בו.

בקשר להחלפות מים - זה היה נכון אם המים היו מכילים רק כלור. הכלור אכן מתנדף, הבעיה שמקורות משתמשת גם בכלוראמין (כלור שקשור באמוניה) שהוא לא מתנדף ובשבילו (בין היתר) קיים האנטיכלור. אני יודע שמקורות הפסיקו והחזירו כמה פעמים בעבר את השימוש בכלוראמין, אני לא יודע מה הסטטוס כרגע אבל אנטיכלור הוא מוצר לא יקר ולא שווה לקחת את הסיכון.

בקיצור, אם הצנצנת הזו בנפח 5 ליטר לפחות הייתי מגדל בה מקסימום דג קרב, וגם איתו הייתה יכולה להיות בעיה בחורף (אין מקום להכניס מחמם). אם הוא פחות מ 5 ליטר, לא הייתי מגדל בו כמעט שום יצור חי, ובטח לא דג זהב.

אתה מוזמן לנסות לטפל, לפי דעתי בסופו של דבר הוא רק יסבול יותר זמן.

tomash11

New member
בנוגע לאקווריום, נדאג לו

ז"א שנחליף לאקווריום יותר גדול (כמה מומלץ לכזה דג?).

אתה עדין כשאתה אומר שזה אפשרי לטיפול?....או שזה באמת יכול לעזור?:)
זה נראה נורא הכתם הזה...
מכיר מקום באיזור שאפשר לקנות ממנו את הFURAN 2?...(כי לא התרשמתי ממש מהחנויות שמצאתי, וגם לא ממש מצאתי משהו. יש הרבה דברים לכלבים וחתולים...).

תודה חן:))
גם מהדג.

תיאורטית זו מחלה אפשרית לטיפול

בהנחה וזיהית אותה נכון דרך התמונה. מעשית, זה תלוי מאוד בתנאים שיקבל ובשלב וחומרת המחלה.

בקשר לנפח האקווריום - זה מאוד תלוי במטרות העתידיות שלך. זה דג שיכול לחיות המון שנים בתנאים טובים (יותר מכלב...) ולהגיע לגדלים מרשימים. ככל שהנפח גדול יותר הוא יוכל לגדול יותר, נפח קטן יגרום לו להיות מעוכב גדילה. לכן האידיאל בשבילו זה בריכות (הוא לא צריך חימום, דג של מים קרים).

כרגע בהחלט יכול להיות שאקווריום של כמה עשרות ליטרים יספיק לו. השאלה היא אם אתה מתכנן להביא לו עוד חברים במידה והוא אכן יחלים, וכמה זמן אתה רוצה להשאר עם אותו אקווריום. כשהוא יגדל (אם כי יקח זמן) זה לא יספיק, וגם אקווריום של 150 ליטר עלול לא להספיק...

כמובן שתצטרך גם פילטר בהתאם לנפח האקווריום, וקצת חזק יותר אם התכנון הוא לגדל דגי זהב.

אם אתה שואל אותי, אם כבר אתה קונה אקווריום נורמלי - תגדל דגים שמתאימים לנפח ויוכלו לחיות בו בכיף.
מה שאני הייתי עושה במקומך זה מביא אקווריום בהתאם לגודל בו אתה מעוניין, מנסה לטפל בו בדג וכשהוא מחלים מוסר לבעל בריכה (לא בעיה למצוא מעוניינים), ומביא דגים מתאימים. לגדל דגי זהב באקווריום בשורה התחתונה זו גם עבודת נקיון קשה יותר, וגם לא טוב לדגים עצמם.

בקשר לחנויות, אני אנסה לתת רעיונות בפרטי.

למעלה