תמונות בהירות

winny

New member
תמונות בהירות

יש לי תחושה שהתמונות שלי יוצאות בהירות מדי. ישלרקע מעין בוהק לא טבעי שממש לא נעים לעין, וזאת למרות שמד האור מראה על חשיפה נכונה. זה קורה גם המצב חצי אוטומטי בו אני קובעת רק את גודל הצמצם והמצלמה משלימה לבד את מהירות הסגר.... יש למשהו רעיון למה, ואיך אפשר להמנע מזה? האם זה יכול לנבוע מצמצם פתוח מדי? (5.6 בדר"כ).

Lord Vishnu

New member
אז ככה

מצד אחד, יכול להיות שהכל בסדר במצלמה ודפקו לך את הסרט במעבדה. ואם לא, אז תנסי להשתמש בפיצוי חשיפה, אם אני זוכר נכון יש לך מינולטה וזה הכפתור בצד שמאל מקדימה ליד העדשה, שמסומן ב +/-. תבחרי ב-1.5 כלפי מטה וזה אמור לסדר את זה. ואם לא זה, אז כשאת מודדת אור, נסי למדוד את האור משטח גדול יותר של רקע (אבל לא רק רקע), זה אולי יעזור

Photo Ganim

New member
ידידי היקר

הייתי במקומך מנסח זאת שונה ממך ואת המילה "דפקו" לך את הסרט במעבדה הייתי מחליף ב"הדפיסו מעט בחשיפת יתר"וגם זה רק אולי הייתי סופר פעמיים לפני שמאשימים את המעבדה סלח לי על התקיפות אך קל ביותר להאשים וזה לא הדבר היפה ביותר...

photoprint

New member
בוהק בתמונות

צודק פוטו גנים יש לבדוק עם המעבדה מה התיקונים שביצעו בתמונות עם בכלל.

SkyEye

New member
ב-EOS 300 שלה פיצוי חשיפה זה הכפתור

שבצד ימין למעלה בפינה בגב המצלמה, ליד הכוכבית.

SkyEye

New member
חוץ מזה חסרים פרטים ../images/Emo27.gif ../images/Emo26.gif

זה לא משנה אם השתמשת בתוכנית אוטומטית, חצי אוטומטית או ידנית כל זמן שפעלת נכון עם מד האור.
האם קבעת בטעות פיצוי חשיפה כלפי מעלה לאורך כל הפילם, או בחרת באופן ידני רגישות סרט (ASA/DIN) נמוכה מהאמיתית?
מהיכן נעשתה המדידה?
איזה סוג של מדידה (נקודתית\אזורית)?
האם מדובר בצילומי יום, לילה, פנים, פלאש?
האם הרכבת כבר פילטר חוסם UV על העדשה?
האם הפילם בו השתמשת היה טרי?
האם כל התמונות נפגעו?
האם נזכה לראות כאן דוגמאות לבעיה?

winny

New member
עוד מידע...

לא קבעתי פיצוי חשיפה לאף תמונה. זאת פונקציה שקראתי עליה רק עכשיו בספר...
לא בחרתי את רגישות הסרט בצטורה ידנית - היא זוהתה אוטומטית על ידיד המצלמה, ושמתי לב שהיא זוהתה נכון (הסרט היה פוג´י 200)
לגבי מיקום המדידה וסוגה - אין לי מושג. רק עכשיו קראתי בספר שאם מזהים מקום שעלול להיות בהיר מדי כדאי להתפקס עליו, ואז לקבע את המצב (מבחינת אור) ורק אח"כ לארגן את הקומפוזיציה המבוקשת. זה בטח מה שאני אמורה לעשות. נו, כל יום לומדים...
הצילוים היו גם בשעות הבוקר (11) וגם בשעות הערב (7-8).
פילטר SKY הרכבתי ברגע שיצאתי מהחנות ולא הורדתי מאז...
טריות הפילם - אין לי מושג. לא עלה על דעתי לבדוק, אבל הוא נקנה בחנות לפני שבוע...
אני לא יודעת לאמר אם כל התמונות נפגעו, אבל יש לי תחושה שכן.
אחרי כל התרעומות סביב תמונת העציץ והתוכי לא כל כך בא לי לשלוח עוד תמונות.... אה, ואחרון חביב - אני חושבת שהאובייקט עצמו יותר טוב, למרות שנראה לי שגם הוא בהיר יותר ממה שהוא אמור להיות... תודה לכולם על התגובות, מקווה שמידע שסיפקתי יכול קצת לעזור למשהו להבין את הבעיה...

SkyEye

New member
התוכי ה"מטופש" הוא הרקע של שולחן ../images/Emo41.gif

העבודה שלי
... ואני מציע לך בכל זאת לפרסם כאן לפחות דוגמא כדי שנבין על איזו בעיה את מדברת!

SkyEye

New member
"שולחן עבודה" = desktop. הכלב אכן

נראה חשוף מעט יותר מדי, וזה די ברור למה, אם השתמשת בשיטת המדידה האזורית. האזור שנמדד הוא ברובו כהה (בהנחה שבמציאות הכלב בעיקר שחור), אך המצלמה מתייחסת תמיד אל האזור הנמדד כאילו הוא 18 אחוז אפור, ומחשבת בהתאם את החשיפה, כך שהוא אכן יצא 18 אחוז אפור. כדי להגיע לתוצאה הרצויה והנכונה, שתי אפשרויות: 1. למדוד נקודתית מאזור שנראה לך מעט בהיר מהממוצע (כפתור הכוכבית) 2. למדוד כרגיל אך לפצות חשיפה (הכפתור שליד הכוכבית + גלגלת) לכיוון המינוס.

Photo Ganim

New member
לעניות דעתי..

יתכן ומדידת האור נקודתית מידי ורצוי לקחת מדידת אור גם מהאזורים הבהירים של התמונה השאלה הנשאלת מה מידת החשיפה של האוביקט העיקרי האם גם בהיר מידי או שמה רק הרקע ??

למעלה