תמונות חדשות של "העין חתול"

tesnake

New member
תמונות חדשות של "העין חתול"

אני שולח תמונות חדשות של העין חתול כרכני עם הדף תיעוד שלו ובנוסף תמונות של העין חתול חברבר להשוואה תראה את התמונות לכל המומחים ונעשה סקר בשביל הקטע. זאת תמונה חדשה של ה"עין חתול" שנתפס בצפון ב 95 ושוחרר ב 95

gaichuk

New member
מופע חריג בהחלט.

כמות הכתמים הקטנה וגודלם נותנים לנחש מראה חיוור יותר. ראיתי פרטים (באיזור ראש פינה) שהראש היה שחור אבל לא היה להם קולר. לכולם בלי יוצא מן הכלל הכתמים על הגב היו מלאים ושחורים-מבריקים. מה שנראה לי קצת מוזר זו הצורה של הראש. נראה שהוא פחוס יותר בהשוואה לראש המוכר בצורת הלב שיש לעין חתול חברבר. דומה קצת לראש של החברה ממשפחת ה BOIGA או ה TRIMORPHODON (המוכרים בתור הLYRE SNAKE). על כל פנים,פרט מיוחד.

דווקא הראש של נחשי boiga

הוא ראש יחסית רחב ולא פחוס בכלל. לי הנחש נראה דומה לחברבר רק עם פחות דוגמא, גם על הראש וגם על הגוף.

אני אשמח אם תספר עוד כמה פרטים

ועל מקום הלכידה ודברים אחרים שסיפרת לי כדי שיתר חברי הפורום יבינו על מה אנחנו מדברים כאן. מה שכן מהתמונות רואים בבירור שמדובר בעין חתול חברבר וגם העיניים הן של עין חתול חברבר ולא של כרכן. אני חייב לציין שהעין חתול שהתייחסת אליו בתור "רגיל" נראה אפילו יותר מיוחד מאשר ה"עין חתול כרכני", לא זכור לי שראיתי במציאות או בתמונות עין חתול עם כל כך הרבה שחור.

tesnake

New member
העין חתול הרגיל

העין חתול הרגיל נלכד באיזור באר שבע ובגלל זה הצבע הייחודי הפרטים שמצולמים בספרים נלכדו בצפון ובמרכז. עין חתול המיוחד נלכד באיזור שממערב לכנרת ב 95. יש לציין את ההבדלים הבאים בין העין חתול הזה לעין חתול הרגיל 1. באותו יום שתפסתי את העין חתול המיוחד תפסתי לפחות שני פרטים של עין חתול רגיל שלצערי לא צילמתי , ההבדלים בניהם היו בעובי הגוף (לעין חתול חברבר הגוף יחסית עבה) 2. הצבע של הראש בעין חתול המיוחד תואם את צבע הגוף, בחברבר הראש יותר כהה. 3. מספר החברבורות הוא פי 3 (מראש עד קלואקה) ממספר חברבורות של העין חתול חברבר 4. הקולר שמאפיין את כל החברברים לא קיים בכלל ועוד כל מיני פרטים קטנים. אני מקווה שכל החברים מהברנג'ה של הזוחלים יסתכלו בתמונות ויחוו דעה ושוב יש לציין שהנחש שוחרר ב 96 לאותו מקום.

במפגש דיברת איתי על העין בעלת

האישון המעונך, מה שמעפיין את העין חתול ואמרת שב "עין חתול כרכני" אין ובמקום זאת יש אישון עגול רגיל. בתמונה שפרסמת האישון הוא מאונך כמו של עין חתול. שקלת את הנחש? אני חייב לציין ששלושה עין חתול חברבר באותו היום זה מרשים ביותר...

tesnake

New member
לצערי לא שקלתי את הנחש

את התמונה עם האישון (של העין חתול) צילמתי במאקרו מיוחד במצלמה דיגיטאלית (של אח של חברתי) בימיוחד שתראו את ההבדל בין האישונים ויש הבדל! בקשר לחברברים :כשיוצאים לשטח יש ימים שמוצאים בהם הרבה נחשי מים משובצים,ימים של זיתניים, ימים של צפעים, ולפעמים לא רואים אפילו נחושית עינונית. אתה יודע איך זה. נקווה שנצא פעם.:)

אצלי יש יותר ימים שבהם לא רואים

כלום מלבד חרדונים ומניפניות. מעטים היו הימים בהם הלכתי ונתקלתי ביותר משני נחשים.

salingre

New member
פעם תפשתי כזה ושחררתי אותו...

הם בוקעים בסביבות יום כיפור

salingre

New member
ו היה שם שני עין חתול חברבר תפסתי

את שניהם ושחררתי לאחר זמן מה...

salingre

New member
אני

תפסתי שניים ממש ממש צעירים בדיוק בערב יום כיפור

מדובר בנחשים קטנים יחסית לכן

גם בגיל שנה רוב הסיכויים שהנחש היה נראה לך כאילו הוא בקע זה עתה.

למעלה