תמונות לעבודות תירגול בעיצוב גרפי ותיק עבודות

• פותח הנושא DLS2
  • פורסם בתאריך

DLS2

New member
תמונות לעבודות תירגול בעיצוב גרפי ותיק עבודות

שלום,
אשמח לעזרה קטנה. השאלה מתייחסת לזכויות יוצרים.
זה קצת ארוך אבל זה חשוב.... אז ככה:
אני גרפיקאי שמתעסק בעיקר בעיצובי גרפיקה לאינטרנט. אני כרגע אוסף לעצמי תיק עבודות, על-מנת שיהיה לי מה להציג למעסיקים פוטנציליים. כרגע אני מחפש עבודה כשכיר.
כחלק מהתהליך, אני גם מעצב מספר עבודות חדשות לרענון התיק ולהכנסת נופח אליו. מה גם שהיכולות הביצועיות שלי עודכנו במשך הזמן.

הרצון הוא להציג את העבודות על גבי בלוג. ויותר מאוחר אבנה ממש אתר שזה יהיה תפקידו - להציג עבודות שלי וזהו (ולא למכור את מה שכבר מוצג). אולי, אי שם בעיד הרחוק, אבחר גם להיות פרילאנסר.
בחלק מהעבודות שכבר נעשו ובחלק מהחדשות אני רוצה לעשות שימוש בתמונות שונות מהאינטרנט, כדי להמחיש כביכול את "הרעיון העיסקי" של העבודה (האתר לעסק-דמיוני\הבאנר\פתיח פלאש\ whatever...) ובאמת להראות מה אני יודע לעשות ולשדרג את ההופעה של התיק עבודות. הרי גם לא כל עבודה יכולה להיבנות מ-0.
אינני עושה כל שימוש מסחרי בתמונות, לא אמכור את העיצובים יחד עם התמונות (אם אי פעם אתבקש לכך, אחפש את הבעלים באינטרנט ואבקש רשות לשימוש בצורה חוקית) וכו'. השימוש בתמונות נועד לשם תירגול והצגת הרמה הביצועית שלי בלבד.

מבחינה חוקית, חשבתי גם להיות הוגן ולרשום בצורה בולטת בתיק העבודות שלי, באנגלית ובעברית ש-"השימוש בתמונות המוצגות באתר נועד להציג את היכולת הביצועית שלי בלבד. לכן לא אעשה בו שימוש מסחרי ללא רשות. כל הזכויות שמורות לבעליהן" . כמובן בנוסח יותר טוב.

אך חשוב להדגיש שזה יאמר ב-כלליות. כלומר, אינני יכול להתייחס ספציפית למקורות התמונה בכל עבודה ועבודה.

האם מבחינה חוקית, אני יוצא מכוסה בקטע הזה?

תודה רבה ושבוע טוב

רוב הסיכויים שלא

התפקיד של המשפטן הוא להבחין בין העיקר לטפל ולשים לב לדקויות.
הייתי אומר שמה שכתבת כאן הוא במידה רבה טעון משפטי לא נכון. ברגע שאני מוריד מההודעה שלך את הטענות המשפטיות, אני נשאר עם העובדות והעובדות מעלות מספר קשיים.
על פני הדברים, מה שאתה רוצה לעשות מהווה פגיעה גם בזכויות היוצרים וגם בזכויות המוסריות של מי שבעלי הזכויות בתמונות המקוריות.
על פני הדברים, לדעתי רוב הסיכויים שלא חלות ההגנות ושאם יעלו עליך, תקבל תביעות וזה יעלה לך ביוקר.
הייתי מציע לך לפנות ליעוץ משפטי מסודר, על מנת שתוכל לדעת בדיוק מה מותר לך לעשות ואיך למלא את הבלוג שלך בתוכן מבלי לפגוע בזכויות הזולת ולהסתכן בתביעות משפטיות.

DLS2

New member
תודה, רק שתי שאלות קצרות...

תודה רבה על התשובה וההתייחסות לדברים. אני מעריך את זה מאוד.

אך, אם את העבודות אציג כקישור רק בפני מעסיקים על מנת להתקבל לעבודה. ולא אפרסם אותם ברשת לציבור הרחב? האם גם זה נחשב כעבירה?

התחום די מטושטש כי כשזה נוגע למשל לסרטונים ברשת - אפשר למצוא ים של סרטוני-כיסוי \ פארודיה \ ופירושים שונים אחרים על סרטים, שירים וכו'
אין הדבר נוגע גם לעיצוב גרפי?

בדגש יותר על השאלה הראשונה

תשובות

1. לכאורה פעולה כזו הינה הפרת זכויות כפי שכתבתי לך בתשובה הקודמת ולא חלה לגביה אחת ההגנות שבחוק.
2. השאלה ממש לא ברורה. פארודיה וביקורת יכולות לחסות תחת כנפי הגנת השימוש ההוגן. מה שאתה רוצה לעשות, לא.

תשובות קצרות

מה שאתה מתאר הינה בעצם דרך פרקטית לנסות ולהתגבר על הסיכון במצב המשפטי שדורון הציג בפניך. איש אינו אומר שהחוק הוא חזות הכל ואי אפשר לפתור בעיות גם בדרך אחרת, אבל הבעיה העיקרית היא שגם אם תפעל כפי שציינת, זו עדיין עלולה להיות הפרת זכות יוצרים שאם תתגלה תוביל לתביעה מסוכנת. מה סיכוייה להתגלות? החלטה שלך. זו אינה שאלה משפטית.

זה נכון שהתחוןם מטושטש אבל הדוגמא שנתת דווקא אינה מטושטשת. כשמדובר בפארודיה אזי הדין מתיר שימוש ביצירה מוגנת, לדוגמא. פעמים אחרות, אכן הבעלים פשוט אינו תובע (או שלא מעניין אתו או שאין לו את היכולת לעקוב אחרי כל כך הרבה הפרות). זה לא תמיד אומר שזה מותר אלא רק שמה שאני אמרתי נכון - משפטים אינם חזות הכל וכל עוד אתה מבין את הסיכון שאתה נמצא בו מותר לך גם לקבל החלטה שונה מהמלצת עורך דינך.
עכשיו, עשה לעצמך טובה וקבל את מה שדורון אמר לך. לך להתייעץ ספציפית. טיפים שאינטרנט לעולם יהיו חלקיים וישאירו אותך חשוף.

למעלה