תמונות מהגרסה החדשה של "ויסטה" - 5365

אי אפשר להגיד שהוא מכוער ../images/Emo3.gif

הסמלים והוולפייפרים יפים מאוד. יש לי, אגב, את הוולפייפר בתמונה הראשונה... אם משהו רוצה.

i c e b e r g

New member
מסכים אבל ...

הייתי מצפה למשהו מפתיע יותר ממיקרוסופט (למשל ממשק התלת מימד שהציגו בהתחלה, למרות שגם הוא לקוח מתוך Looking Glass של Sun). הממשק שהם מציגים אמנם מאוד מאוד יפה, אך בו זמנית מאוד דומה לממשקים אחרים שראינו (למשל OS X).

Ambious

New member
הנקודה היא שהממשק הוא רק ה- Frontend

מאחורי הקלעים קורה הרבה, הרבה יותר. המערכת כולה מבוססת על הקוד של Windows2003 Server SP1 ברמת אבטחה ו- Kernel משפור מעט, יש שיפורים רבים בכל מה שקשור לנגישות מידע, וכן - המערכת גם יפה יותר. הבעיה הכי גדולה של ויסטה היא שבמקור זה היה אמור להיות הרבה יותר. חצי מהדברים שתוכננו לויסטה נדחו ל- "Blackcomb" (במקרה של WinFX שהיתה אמורה להחליף את Win32), או ל- SP1 של ויסטה (במקרה של WinFS, מערכת הקבצים החדשה). הרבה מאד מהדברים שהיו בגרסאות מוקדמות מאד של ויסטה (כשזה עוד היה לונגהורן אלפא) פשוט נעלמו - כי מיקרוסופט לא הצליחה ליישם אותם באופן איכותי מספיק בלוח זמן שהם הציבו לעצמם (שגם אותו הם כל הזמן הזיזו). פול ת'ורטון כתב על זה מאמר גדול ומעניין באתר שלו, אבל לא קיבלתי אישור ממנו לתרגם את זה ולפרסם פה, לכן הנה לינק ישיר לכתבה שלו.

אני זוכר שדובר

על מערכת קבצים חדשה לחלוטין. מערכת, שלמשל אם תצלום משפחתי צולם ב-29.11.04 בחורשת טל, הוא יהיה גם בתיקיית "תצלומים משפחתיים", גם בתיקיית "תצלומים מחורשת טל" וגם בתיקיית "תצלומים מה-29.11.04" [דוגמה בדויה כמובן]. האם קיים משהו כזה? היה אמור להיות ונדחה?

Ambious

New member
זה ה- WinFS שציינתי, שאמור לצאת כתוסף נפרד

כחודש-חודשיים לאחר ויסטה, או ב- SP1.

למעלה