יתרונות של מכים על טנקים
כמו שאני רואה את זה, השימוש העיקרי של מכים קטנים (מכים גדולים הם חסרי שמוש) הוא לתגבל את החייל האנושי במשימות שבהם טנקים וכלים כבדים אחרים הם בעייתיים. טנק, אם כל כוח האש והעבירות של, הוא מוגבל בסביבה עירונית - בגלל שהוא גדול ומסורבל. מכ קטן יכול לסחוב עליו מאג ובכך לפתור צוות של חיילים מהמשימה. כמו כן, מכ קטו מסוגל לתפעל בתוך בניינים. החיסרון הגדול של המכ הוא האנטומייה שלו - או הקיום שלה - אבל מצד שני, זה גם ייתרון גדול. הסביבה האנושית מתוכננת לאנטומייה אנושית, וכיו"ב טנק לא מתמודד עם סמטאות (או, יותר נכון, סמטאות לא מתמודדות עם טנקים), לא יכול להכנס לבניינים, לא מסוגל לעלות על גגות (פריסה ע"י מסוק או טיפוס) וכדומה. כמו כן, יש לזכור שטנקים, עם כל השריון שלהם, עדיין פגיעים לנשקים קטנים וייעודיים כמו טילי סאגר ודומיהם. מכים יכולים לסחוב עליהם נשקים כאלה ועדיין להיות יעילים כנגד אנשים. כמו כן, גודלם הקטן מגן עליהם מפני נשקים נ"ט. בימינו, חיילים רגילים יכולים להיות ממוגנים כנגד רוס"רים - מכים יכולים, באותו סדר גודל, לסחוב עליהם מספיק שריון כדי להיות עמידים לנשקים מסדר גודל כזה. זה לפחות מה שאני עושה עם מכים בפרוייקט העתידי שלי ^_^.