תמונות מן השואה

MnEmTa

New member
תמונות מן השואה

האם יש פה אנשים שישנם תמונות מסוימות או תמונה מסוימת שישר עולה להם להם בראש כאשר הם חושבים על השואה? כמובן שצל רובנו, כמו אצלי, יש הרבה תמונות שישר חושבים עליהם, אולם ישנם שתי תמונות שהשאירו עלי חותם עמוק... אחת היא של יהודי העומד כאשר יש שורה של גוויות לרגליו ואומר קדיש על בני קהילתו שנרצחו על ידי הגרמנים, בזמן שאלו עומדים מאחוריו ומסתכלים עליו מחויכים. לפי מה שקראתי אותו יהודי נרצח בידיהם רגעים לאחר שצולם. התמונה השנייה היא תמונה שלראשונה ראיתי בגיל שבע, תמונה זו היא של רגעיה האחרונים של אמא החובקת את ילדה אליה על מנת לגונן עליו/עליה בגופה בזמן שאיש אינזצגרופן מכוון עליהם את נשקו.

התמונה עם האמא היא גם בין התמונות

שאני חושב על השואה זא התמונה בין הראשונות שקופצות לי בראש תמונה נוספת התמונה של הילד הקטן בזמן הגירוש לגטו וארשה עומד עם היידים למעלה עם טלאי צהוב בנוסף תמונה שגם עולה לי היא התמונה מיום השחרור של ברגן בלזן ואסירים יהודים עומדים לצד דגל ישראל אך לא השגתי את התמונה עוד תמונה היא התמונה של הנשות של האס אס שמפנות גופות מקבר אחים ענק שגם הוא בברגן בלזן מצרץ תמונה

MnEmTa

New member
הילד מן הצילום

אותו ילד מן הצילום המפורסם שהזכרת שרד את השואה, אני חושב ששם המשפחה שלו זה טננבאום (אבל יכול להיות שאני טועה). צפיתי בראיון שעשו איתו לא מזמן...

MnEmTa

New member
תיקון

אכן טעיתי עם השם, שם המשפחה של אותו ילד מן הצילום הוא נוסבאום, פתאום חזר לי לזיכרון...

MnEmTa

New member
תיקון

אכן טעיתי עם השם, שם המשפחה של אותו ילד מן הצילום הוא נוסבאום, פתאום חזר לי לזיכרון...

Eowyn of Rohan

New member
הו כן.. התמונה עם הילד

מגטו ורשה. וגם התמונה עם האישה שמגוננת על ילדה בעוד חיל מכוון עליהן רובה(בהודעה הראשונה) חוץ מזה, גם תמונות בכלל של שער הכניסה של הרכבות לבירקנאו.

התמונה שעולה לי כשאני חושבת על../images/Emo77.gif

על השואה, זה לא תמונה שצולמה בשואה, זאת תמונה שצילמתי כשהייתי במיידאנק, כשעמדנו על האנדרטה ופתאום ראיתי את כל המקום הענק הזה, הכל ירוק ויפה, לקחתי תמצלמה והסתכלתי דרך הצמצם ועברה בי כזאת צמרמורת..... זה מה שהכי מזכיר לי!

lihi r

New member
אצלי...

התמונה שהכי עולה לי בראש היא תמונה שראיתי באושוויץ של אישה לפני ואחרי השואה כאשר לפני השואה יש לה קצת שומן על הגוף כמו כל אישה נורמלית ואחרי השואה היא רק עור ועצמות

Pukipsey007

New member
את הראשונה אני מכירה, את השניה לא

ותמונה שעולה לי זו התמונה של הילד..לא יודעת בדיוק איך לתאר.

עידוק

New member
אצלי,

כמובן הילד מגטו ורשה,התמונה עם האמא והילד שהנאצי מכוון להם רובה, מעכשיו היא תיהיה חקוקה...אבל תמונה אחת ממש זכורה לי,לא יודע מה הסיפור שלה ואודה למי שיספר לי,אבל צילמתי אותה באושוויץ,היא תלויה שם,תמונה די מפורסמת עכשיו,שקיבצתי את התמונה שתיהיה יותר קטנה,ראיתי את פניה של האישה מקרוב,וזה עוד יותר כאב לי...

Lp Fairy

New member
אז ככה

אני לא ממש יכולה להעלות את התמונה היא ענקית מידי..=\ אני מאווווווווד קשורה לילדים..והתמונה הזאת הייתה באושוויץ..של ילדה בת 14 צילמו אותן בהתחלה הרי עם הפספורטים... היא לה את המבט הזה לא יודעת..קשה לי להסבי המבט והסרט והעיניים שלה... היא משכה אותי היא גרמה לי לבכות כשראיתי את התמונה שלה שוב פעם ביותר גדול ביד ושם... היא זאת שהשאירה בי חותם... הילדה...

קוסמה

New member
לגבי התמונה של הקדיש

אני רוצה לציין שהאדם שאומר קדיש הוא רב, אני לא זוכרת איפה זה היה אבל אני זוכרת שהמדריכה ביד ושם הדגישה את זה שהוא היה רב, ושהוא היה יחף (מה שהבנתי שאסור). לי עולות המון תמונות בהקשר לשואה, אבל יש ציור שאני לא אשכח לעולם- ציור שצייר ילד בן 4 ובו הרכבת שלקחה אותו ואת הוריו למותם. בנוסף אני תמיד נזכרת ברזון החולני שמצמרר אותי כל פעם מחדש, והתמונות של הילדים חוזרות אליי המון.

ה י י ל ה

New member
התמונה שמזכירנ לי את השואה היא...

הציור שלקח עמו אילן רמן לחלל, בה נראה כדור הארץ מהירח,אותה צייר ילד שאת שמו אני לא זוכרת, לצערי הוא נרצח.............

תמונה נוספת היא התמונה

של סוף המלחמה באוושויץ ושמה ילדים קטנים מראים את היד שלהם עם המספר אני חיפשתי את התמונה אבל לא מצאתי אבל אני לא מתייאש שאני ימצא אני יעלה אותה לכאן

mayamoreno2001

New member
אני אישית

לא רואה תמונה.. תגידי לי שואה אני רואה גדרות ומלא ביתנים היה איזשהו מבנה באושויץ ביקרנאו נראה לי שקראו לו הסאונה והיה שם חדר תמונות אני חושבת שזה שיגע אותי מלא תמונות ואנשים מחייכים ונראים נורא שמחים.. הם ממש לא ידעו איך זה הסתיים בסוף.. לא יכולתי לצאת מהחדר הזה... אין תמונה ספציפית שתגידי לי שואה...

למעלה