תמונות מצב מבית העם הטמפלרי עמק רפאים ירושלים

פייטוש

New member
תמונות מצב מבית העם הטמפלרי עמק רפאים ירושלים

תמונות מצב מבית העם הטמפלרי עמק רפאים ירושלים או הכנסייה הארמנית מושבה גרמנית ירושלים הבית הראשון בתחילת רחוב עמק רפאים בבית מספר אחד כפי שנקרא בידי הבריטים כביש בית צפפה לאחר מלחמת העולם הראשונה ,בית העם הטמפלרי נחנך בשנת 1882 בטקס השתתף המושל העותומאני ,המבנה שימש את כת הטמפלרים כבית עם לכינוסים ואירועים והן ככנסייה, לידו נבנה בית הספר הראשון בבניין מס 3 שעבר לאחר מכן לרחוב עמק רפאים מספר 5 ,בית ספר זה שנתמך בידי גרמניה נחשב בזמנו לטוב ביותר בארץ, כל המבנים נבנו מאבן ירושלמית ולא מעץ כמו בגרמניה רובם בני שתי קומות. המבנה שימש לפעילותם של שתי ועדות הקהילה : ועדת המושבה הטמפלרית אשר דנה בפעילות היום יומית ,בעיות של תרבות כמו שנאמר בענייני דיומא, הוועדה השנייה טיפלה בצרכי הדת של הקהילה תפילה,חתונות ולוויות.

פייטוש

New member
המבנה

המבנה נבנה בסגנון נאו רומנסקי אשר היה נהוג לפני כשמונה מאות שנים באירופה , ולכן מבנהו החיצוני אינו דומה למבנה כנסייה מקובל. פעמון הכנסייה המוצב בחזיתה המערבית שימש לקריאת המתפללים לתפילה הן בימי ראשון והן לכינוסי הקהילה, גומחות התפילה האבססים בבית בכנסייה פונות צפונה ולא מזרחה והסיבה, כי הגומחות מכוונות לכוון גן הקבר אשר ליד שער שכם שעל פי אמונתם הפרוטסטנטית קבור שם ישו.

פייטוש

New member
מי מחזיק את המבנה

את המקום משנת 1949 מחזיקה הכנסייה הארמנית בידי משפחת אוהנוסיאן אשר מתגוררת בבית מגורים מאחורי הכנסייה, כיוון שלאחר מלחמת העצמאות הארמנים שנותרו בשטח הישראלי , לא יכלו להתפלל בכנסיה הארמנית של העיר העתיקה, הם קבלו את בית התפילה הזה, אשר איבד את יוקרתו ומעמדו לכשאוחדה ירושלים והארמנים חזרו להתפלל בכנסיה בעיר העתיקה.

פייטוש

New member
במתחם עומד לקום מלון קולוני

ובכן מדוע החלטתי להתעורר עכשיו , על הגדר נתלתה מודעה זאת בתקופה האחרונה , למי שיש התנגדויות לבניית מלון קולוני שיגיש אותם לוועדה המחוזית ,במקום העתיד לבניית המלון שלושה מבנים לשימור בית הספר הישן והחדש של הטמפלרים בניין מספר שלוש וחמש שלימים שימשו את מכון הסיבים שננטשו לפני שנים ונאטמו בחודש האחרון לכניסה , בית העם הכנסייה היוונית , ומבנה בית הספר החדש הליצאום החדש שנבנה בשנת 1882 מיועדים לשימור רחוב עמק רפאים 5, ללא תוספת בנייה. מבנה בית הספר הישן שנקרא הליצאום הישן, שנבנה בשנת 1878 ברחוב עמק רפאים 3 מיועד גם הוא לשימור ותותר בו תוספת קומה בחלל גג הרעפים שישוחזר, ומבנה מאחור ברחוב פיטרסון שישומר חלקית וכמובן אמורים להיות משומרים חלק מהעצים הישנים והגדר המקיפה את המתחם. נו ואתם מאמינים ?

פייטוש

New member
הכנסייה הארמנית או בית העם כל אחד כרצונו

לאחר שבית העם,עמד בשיממנו שנים רבות, אין יוצא ואין נכנס, פרט למשפחה הארמנית שנותרה לשמור עליו, נתאפשר לי להיכנס בשבת האחרונה ולצלם מבפנים את מצבו הנוכחי לפני השימור,לאחר שהוזנח משנת 1967. תמונות אלו אני חולק עמכם , המקום מעלה אבק למרות שהמשפחה השומרת משתדלת לנקות מדי פעם הרגשתי צביטה בלב כי אני מכיר את המקום מימים ימימה מצעירותי שאז עוד היה אפשר להיכנס למתחם.

פייטוש

New member
תעתוע לעינים או קוריוז

קוריוז קיים בגן בחזית בית העם הוא עמוד בטון שצופה מסביב כגזע עץ ועדיין איני יודע מה המטרה ולמעשה האמת התגלתה לי לפני תקופת מה כאשר צד אחד של החיפוי צנח,מעבר לזה נראה עץ כרות אמיתי.

efratas58

New member
עץ הבטון בבית העם

תודה על התמונות היפות. הצלחתי להכנס לשם פעם אבל לא היתה עלי מצלמה. העץ הוא שריד לתערוכה שהתקיימה לפני כמה שנים במושבה. היו בה פסלים שונים בחצרות וברחוב. אני מצרפת תמונה של פסל נוסף שהיה בין המוצגים, זהו הנס הענק בבית אמה אימברגר בעמק רפאים 11. את התמונה קיבלתי באדיבות האמנית נועה שיצרה אותו ומשרדה נמצא במקום. בעניין הבנייה, מתארגנת התנגדות להפיכת מתחם הסטורי זה למלון 8 קומות. ההתארגנות מרוכזת ע"י המנהל הקהילתי במרכז תרבות עמים בעמק רפאים. בברכה, אפרת

פייטוש

New member
בית משפחת אוהנוסיאן

בית משפחת אוהנוסיאן נשאר כמו שראית בצילומים מלפני עשרות בשנים, אך מסביבו גינה עם בריכת דגים מאולתרת שבה שוחים מספר דגי זהב וקרפיון צבעוני .ישנם בו צמחי בר ותרבותיים עץ לימונים שופע, ומעט היסטוריה ,המשקוף לכניסה לבית צבועה בכחול כמנהג שכנינו וזה אף מופיע בצילומים הישנים., חברה הזמן עמד מלאכת.

פייטוש

New member
ולסיום וההמשך בעתיד

בת המשפחה הבטיחה לי לספר את תולדות המקום משנת 1949 וסיפור זה יגיע במהרה.

נקווה שההבטחות לשמור תקויימנה

פייטוש תאסוף את כל המידע והתמונות ותוציא ספר זה ממש מתבקש

פייטוש

New member
שוקולד

כנסי בבקשה לאתר malon.co.il בסרגל הימני 50 ספרים לישראל והעולם,כאשר הספר החדש ילדים בארץ ובעולם מיעץ להורים מה לעשות עם הילדים בארץ ובערי העולם ,כנסי לדוגמא לפריז,או לונדון,אמסטרדם ותיהני. כל החומר והמאמרים נמצאים באתר וכפי שאת יודעת כל המידע בחינם ולכל דיכפין ובלבד שיהנו . שומר עליך מכל משמר, לצערי לא יכולתי להצטרף לטיול הנרקיסים הנשמה יצאה לצאת לסיור,שמרי על השוקולד.ביי פייטוש.

למעלה