תמונות של ביצים

תמונות של ביצים

הביצים של הג'נגל קרפט (זיווג נצפה ב15.3.07) הוטלו ב7.5.07. יש 16 ביצים בתטולה אך 4 מתוכן מתו במהרה (בתוך פחות משבוע) אף לא נראה שהן פוגעות בביצים האחרות שדבוקות אליהן. את הביצים אני מדגיר בטמ"פ של 30 מעלות צלזיוס באינקובטור שבו אני משתמש ב4 השנים האחרונות. בתמונה הראשונה שוב הזיווג

לא עדיף

בכל זאת לנסות להוריד כמה שניתן מהביצים? לא שאני מבינה משהו בהדגרת זוחלים אבל זה נראה לי מקור זיהומים מעולה הביצים האחרות לא יכולות להזדהם גם? וגם.. זה לא מסריח נורא?

זה קצת מסריח

אבל לא נורא ואני גם פותח לאוור בערך פעם ביום. אני בדיעה שברוב המקרים ביצים טובות לא יפגעו מביצים שמתות ונרקבות, או שהן לא פוריות מלכתחילה במקרה ותנאי ההדגרה טובים. אם אני אנסה להפריד את הביצים אני מסתכן בזה שהנוזל שעוד יש בהן ישפך על הביצים הטובות ואז הסיכוי לזיהום יגדל, כרגע אפשר לראות שאין ממש השפעה של הביצים הרקובות על הביצים הטובות. ובעיקרון כמה שפחות לגעת ולהזיז יותר טוב ויותר בטוח לעוברים. צרפתי תמונה של ביצה של מטבעון שהתקלקלה אך לא פגעה בביצים האחרון שבקעו.

רן333

New member
קודם כל, אני מצטער על הביצים שהתקלקלו,

ומאחל לך בהצלחה עם השאר. מעניין מה הסיבה לבעיה. הייתי חושד ברמות הלחות באינקובטור, אבל כנראה שזו לא הסיבה: אתה הרי משתמש באותה שיטת הדגרה עבור ה-Irian Jaya Carpet, ושם זה עובד יופי. לגבי הסרת הביצים הנרקבות מהגוש - אני יודע שאצל חלק גדול ממיני הנחשים אין שום צורך לעשות את זה. ככה זה במקרה של מספר מיני זעמניים, וידוע לי שזה כך גם במקרה של פיתונים בורמזיים ופיתונים מתכדרים. מצד שני, קראתי שאצל פיתוני עצים ירוקים (Morelia viridis) זה לא כך: שם - ביצה רקובה אחת יכולה לפגוע באלה שדבוקות אליה, ובסופו של דבר - בתטולה כולה. אם אני זוכר נכון, קראתי שזה קשור בכך שקליפות הביצים של הנחשים האלה דקות יחסית. אני יודע על מגדלים שגוזרים ביצים מקולקלות מתוך תטולות של פיתוני עצים ירוקים, תוך החזרקת גוש הביצים באויר, כדי למנוע נזילות מהביצה המקולקלת על יתר הביצים. האם יש לך מידע ספציפי ל-Jungle Carpet Pythons בנושא הזה? האם אתה מכיר מקרים של תטולות שבקעו בצורה תקינה למרות ביצה רקובה שהייתה דבוקה אליהן?

yair lotan

New member
נראה מוכר...

שמח לראות שהוא חזר למוטב... גם הזכר שהגיע ממך עשה את שלו... בהצלחה בהמשך.

הוא תמיד היה בסדר

רק שהוא היה קטין, גם חולדות הוא אוכל בלי שום בעיה. אני אשמח לקבל תמונות של הנלסון, ואם מזווג אז עוד יותר טוב. תודה רבה ובהצלחה גם לך.

MIKI20008

New member
בהצלחה

בהצלחה אחלה אבא אתה תמכור אותם ? אם כן בערך בכמה ?

naja

New member
בהצלחה.

ואל תשכח לרשום לי שני זכרים על החשבון!!

למעלה