תמונות של הבוואריה שהכנתי היום

תמונות של הבוואריה שהכנתי היום







 
המתכון - לדבר הטעיםםםםםם הזה יאמי

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=744&aId=40101

החומרים
7 ביצים
2 שקיות שמנת מתוקה (500 מ"ל)
3 שקיות ג´לטין (כל שקית 14 גרם)
2 כוסות סוכר
½ 1 כוסות מים
1 ליטר חלב + 1½ - 1 כוס חלב (לריפוד התבנית)
400 גרם בישקוטים (בסקויט נמס מאורך בצורת 8)
לקישוט - 200 גרם אגוזים קצוצים + סירופ שוקולד/מייפל


אופן ההכנה
להרתיח את החלב ולצנן.
תערובת מס´ 1
לערבב את הג´לטין עם המים הקרים ואחר"כ על אש נמוכה, לערבב כל הזמן עד להמסת הג´לטין.
להניח בצד לצינון. לאחר הצינון להוסיף את הג`לטין לסיר החלב שהתקרר, תוך שימוש במסננת.
תערובת מס´ 2
להפריד את החלמונים מהחלבונים. להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף קשה.
תערובת מס´ 3
להקציף את השמנת המתוקה (להיזהר שלא תישבר כי אז תיווצר חמאה)
תערובת מס´ 4
(לקערה גדולה זו יוכנסו כל החומרים של הבוואריה, תערובות: 1,2,3 )
איחוד כל החומרים לפני הקפאה

- בקערה הגדולה לערבב את החלמונים והווניל היטב.

- להוסיף לקערה הגדולה תערובת מס´ 2 החלבונים - לערבב בעדינות

- להוסיף לקערה הגדולה תערובת מס´ 1 החלב עם הג'לטין,
לצקת עם מצקת בעדינות התערובת מעל מסננת (אולי נשארו גושים מהג´לטין שלא נמס),
ולערבב תוך קיפול ולהרים מתחתית הקערה כלפי מעלה, בעדינות.

- להוסיף לקערה הגדולה תערובת מס´ 3 שמנת מתוקה - ולערבב תוך קיפול מתחתית הקערה בעדינות

- לרפד בבישקוטים תבנית כלשהי ולשפוך מעל חלב (בערך – ½ 1 -1 כוסות, החלב צריך להיספג בביסקוטים).

- לצקת מעל הבישקוטים את תערובת מס´ 4 בעזרת מצקת.
(שימו לב - הבישקויטים צפים – צריך לדחוף אותם עם מצקת כלפי מטה).

לכסות בניילון נצמד ולהכניס להקפאה 1 שעה ולא יותר. לאחר מכן להוריד למדף במקרר.
לשימוש יומי יש להשאיר במקרר (לא בהקפאה).
סדנא להכנת הבאווריה - בקישורים - סדנאות הדרכות.

מקור המתכון - 1מדינת ישראל

להגשה – לקשט באגוזים וסירופ שוקולד/סירופ מייפל.
 
למעלה