תמונת לשון

RandomFan

New member
תמונות נהדרות.

אהבתי את התמונות, נראות נהדר. גם אני משתמש באספן כבר תקופה דיי ארוכה, הבעיה היחידה הוא שהוא כל הזמן נדבק לדברים-נחשים רטובים,קערת מים,מחבוא, ולפעמים הוא גם נדבק לעצמו ויוצר מין גוש של אספן שצריך ללחוץ קצת ולפזר. אבל בעיקרון הוא מעולה, אני שמח שהתחילו להשתמש בו יותר :)

Omriev

New member
נ.ב אספן

נשמע אחלה מצע, כמה שאלות : האספן יקר ? ניתן להשגה בחנויות חיות ? (אם כן אז גם ברשת חנויות החיות ג'ונגל?) באיזה תדירות להחליף ? ערב טוב.

רן333

New member
אכן מדובר במצע יקר יחסית.

לא ראיתי את המוצר הזה בחנויות חיות. מה שכן ראיתי שם היה aspen chips. אני חושב שגם זה מצע לא רע, אבל אני מעדיף את זה שבתמונות. נדמה לי ש"בית החיות" מוכרים את המוצר שעליו אני מדבר. לגבי תדירות ההחלפה - זה תלוי במספר גורמים, כגון: מין הזוחל שאתה מגדל, הגיל שלו וכו'. באופן כללי, מה שאני עושה זה להחליף את המצע לא לפי סדר זמנים קבוע מראש, אלא לפי מצב המצע בכלוב. אני פשוט דואג שהמצע יהיה נקי, ומתאים את תדירויות ההחלפה ליעד הזה.

Nevo Schwartz

New member
תודה לכולם על התגובות

המצלמה היא Panasonic Lumix Z7, מצלמה מאוד נוחה, איכותית וידידותית גם לצלמים חובבנים (מאוד). המצע הוא אספן, ואכן מצע מצויין. אני נוטה להשתמש בו רק בנחשים הבוגרים שלי, או נחשים שהורגלו לאכול בקופסת האכלה נפרדת. זאת למרות האמונה הרווחת שאין שום בעיה להאכיל על המצע, פשוט בשביל השקט הנפשי שלי. שוב תודה, נבו שוורץ.

רן333

New member
גם אני שותף לאמונה הרווחת הזו

(כלומר: לאמונה שאין שום בעיה להאכיל על ה-aspen). לא שעושה לי טוב על הלב לראות את הנחשים בולעים חתיכות מהמצע הזה, אבל זה קורה אצלי כל הזמן, ועדיין לא נגרמה עקב כך שום בעיה.

naja

New member
אני מאכיל על אספן לא מעט נחשים.

מתכדרים, פיתוני צ'ילדרן, חנקים קנייתים ולפעמים גם בואות קונסטריקטור. לא נראה לי שיש בעיה עם זה וגם אם יש בליעה של חתיכה זה לא ממש מטריד אותי. היתרון של המצע הזה ע"פ מצעים דומים הוא שהוא לא נכנס לנחריים וסותם אותם (כמו הנסורת שבשבבים שאוספים בנגריות) והוא לא נתקע בחניכיים ויוצר דלקות כמו שקרה לי אצל פיתוני הדם כשהשתמשתי במצע שנקרא Forest Bark של חברת אקזוטרה.

למעלה