יושרה שניונית
1. למיטב ידיעתי חיסונים אינם גורמים לתסמונת דאון - אבל ! בין 10-20% מהילדים הנולדים עם תסמונת דאון, "זוכים" בהמשך גם באבחנה של "אוטיזם". נוספים לזה אחוזים רבים של ילדים שמקבלים אבחנות חלקיות ו/או גבוליות שעונות על חלק מה"קריטריונים" של אוטיזם.
2. לא נראה לי שתמצאי מחקר שתומך או שולל תמותה מחיסונים. למעשה (לדעתי) - לא צריך שיהיה מחקר כזה (כידוע, מחקרים גוזלים תקציב). כל מה שצריך זה דוחות פתולוגיים, ופילוחם. רוב התינוקות שמתים מסיבה "לא ידועה" הם תינוקות שמן הסתם לא נמצאה בגופם (בנתיחה) הודעת sms שעליה כתוב "מתתי מחיסון". הפתולוגים שמנתחים גופות של תינוקות לא יכולים לאמת, אבל רובם גם נמנעים מלשקר ולכן הסיבה היא "לא ידועה".
כאן אני ארחיב קצת לשני כיוונים (וידידינו המשותפים יכולים לסמן את החלק הזה כאמ;לק):
א. מכיוון שאת אומרת שאת מכירה ומבינה את הנושא מקרוב, את וודאי יודעת ומכירה את הבעיות שנוגעות לוויסות חושי, אבל גם לוויסות נשימה, וויסות דופק, וויסות חום גוף, וויסות בליעה ולעיסה (וכן הלאה). מגיל מסוים הבעיות האלו משנות פנים - ורוב האנשים על הספקטרום מפתחים שיטות שונות להתמודד עם זה, אבל לתינוק שזה עתה נולד אין שיטות או אסטרטגיות להתמודד עם זה. אם מתוך שינה יש כשל בוויסות הנשימה, או בוויסות הדופק, או צניחה פתאומית של חום הגוף - אז התינוק פשוט עלול לחדול. לפעמים שינויים כאלו הם על כך מהירים שלתינוק אין אפילו מספיק "זמן" כדי לפרוץ בבכי. זה לא קשור למלה "חיסון" - אבל לחלוטין קשור לכשלים (או שונות) נוירולוגיים שתינוק אחד יכול להתגבר עליהם, ותינוק אחר לא. גם המקרים האלו לא יקבלו פשר פתולוגי - מכיוון שאין שום כלי (מדעי) שמודד את מנגנוני הוויסות בגוף ובמוח. הנסיונות שנעשים כיום למדוד את הקשר בין מערכות הוויסות השונות, נעשים על אנשים מבוגרים - והם לחלוטין לא דומים לאלו של תינוק.
ב. הנה אנקדוטה:
http://www.prweb.com/releases/2011/7/prweb8600435.htm#.VhKrTgLX1T0.mailto
אילו ההחיאה היתה כושלת, מה היה כתוב בדו"ח הפתולוגי?
3. אומר משהו על אוטיזם ו"דמוי אוטיזם" - בשורה התחתונה, ברמה התפקודית - אין הרבה הבדל מהי ה"כותרת" או השם שבוחרים לתת לזה. לא רק תינוקות נולדים על הספקטרום. יש אנשים (רבים) שמגיעים ל"מצב אוטיסטי" בעקבות תאונות, חבלות, שבץ מוחי, מחלות ואפילו אלכוהוליזם והלם קרב (או תסמונת דחק פוסט טראומטית). הם לא נולדו אוטיסטים - ולכן אי אפשר להגיד שאוטיזם הוא "גנטי" או אפילו "מולד". (מה בעצם חשבת שמתכוונים כשאומרים על מחלות מסוימות כמו דלקת במוח שגורמות ל"נזק בלתי הפיך"? מהו אותו נזק בלתי הפיך ומהם הסימפטומים שלו?).
יש (גם) תינוקות שנולדים עם תסמונת אלכוהול עוברית - שזה לחלוטין מולד - ונובע מפגיעה סביבתית. אם קוראים את רשימת האבחנות, היא זהה לאלו של אוטיזם. אין כאן שום עניין גנטי - וה"אוטיזם" נגרם משתיה מרובה של אלכוהול במהלך ההריון. אני מכירה חברה (דווקא די אינטליגנטית) שהבן שלה נסוג לאוטיזם בגיל 5 בגלל זיהום של חידק סלמונלה.
לכן, לדעתי, כשמדברים על אוטיזם - במיוחד מי שמכיר מקרוב את החוויה - יש מקום להרחיב את הדעת, ואולי ללמוד ברצינות (לא ב-DSM) מהו אוטיזם.
4. לאחרונה ראה אור מחקר שקושר בין תסמונת רט (על הקשת האוטיסטית) ובין מערכת החיסון. במסקנות המחקר אומרים החוקרים שלדעתם גם הפרעות נוירולוגיות אחרות קשורות לנושא המחקר.
5. את מה שאמר ה"רופא הבריטי ההוא" אומרים גם רופאים (וחוקרים) אחרים - יש קשר ישיר בין מערכת העיכול ואוכלוסיית החיידקים בה ובין (איך אקרא לזה?) בעיות בריאותיות, חיסוניות ותפקודיות שנפוצו בעשורים האחרונים. ההבדל שמאפשר למחקריהם "להתקבל" הוא שלא קוראים להם "וויקפילד", והם לא מזכירים את המלים "חיסון" ו"אוטיזם" במחקרים שלהם. הוא בכלל היה גסטרואנרולוג, ומעולם לא "איבחן אוטיזם" אצל איש ממטופליו.
דוגמאות?
http://www.wired.com/2015/09/gut-microbiome-put-higher-risk-asthma/
http://www.sciam.co.il/archives/8992
זה לא שהכוונה של רצון לחסן את כלל האוכלוסיה נגד מחלות מסוכנות היא כוונה רעה, אלא שהרצון להתעקש על חליפה-אחת-זהה-לכולם הוא כושל, ומכשיל.
(ובנוגע ליושרה שנוינית - הדבר הכי טוב בו היה השם שלו, וגם זה היה בחירת המתרגם. ובכל זאת זו דוגמה מצוינת לעובדה שתמיד יהיה כשל בכפיה של חליפה אחת לכולם).