תמותת הדגים דחוףףףף

עוזאבי

New member
תמותת הדגים דחוףףףף

אני OZEEVI פשוט החלפתי שם משתמש (זמני) ועכשיו לבעיה: שתי סרפות וזרזבורה מתו לי וסרפה אחת מראה סמני מצוקה, הסרפה הראשונה קיבלה נפיחות בבטן וצבעה הפך ללבן ומתה יום לאחר מכן, הסרפה השנייה קיבלה פטרייה ליד העין , עינייה התנפחו וצבע גרונה הפך לאדום מדם וגם היא הסתובבה במעגלים ( הייתה במצב גסיסה)ובערב הקודם החלטתי להרוג אותה בגלל הסבל שהיא סבלה ובגלל שחשבתי שזה עלול להתפש לי באקווריום , הרזדברוה נעלמה לי מהאקווריום אני מניח שהיא מתה, הסרפה השלישית היא הופכת ללבן טיפה נפוחה ולא שומרת על שיווי משקל כלומר מתהפכת תוך כדי שחייה, השינוי היחידי שעשיתי הוא : שמתי 3 צמחים טבעיים ושמתי דשן נוזלי, יכול להיות שזה בגלל הדשן הנוזלי/ מהצמחים? אני רוצה לאתחל את האקווריום שלי מחדש באחד החגים הקרובים יש מישהוא שגר בחיפה שיוכל לשמור לי על הדגים שנשארו בחיים אנא כתבו תגובות מהר ככל האפשר תודה

aqualogic

New member
צמחים או דשן

איזה צמחים? כלומר היכן רכשת ולפני כמה זמן הכנסת לאקווריום? איזה דשן נוזלי אתה משתמש? ארנון.

aqualogic

New member
צמחים או דשן

איזה צמחים? כלומר היכן רכשת ולפני כמה זמן הכנסת לאקווריום? איזה דשן נוזלי אתה משתמש? ארנון.

עוזאבי

New member
מהצמחים זה 100% שלא

גיליתי את התשובה והכל בגלל הדישון,ד"כ כל הדגים בגסיסה ארנון, אתה יכול לסדר לי דישון תת קרקעי וחצץ קוורץ במחיר טוב (דישון תת קרקעי זה עדין לא בטוח)

aqualogic

New member
תמותת דגים

ראיתי הודעה שלך בנושא גם בפטפטת בפורום הדגים. יש אפשרות שדגים ימותו גם מהצמחים, כבר נתקלתי בעבר ואני לא רוצה להזכיר שמות, שצמחים טופלו במשתלה נגד מחלה או טפילים, ויצאו לשוק כשהם מלאים בחומרי הדברה וכמה אקווריומים נפגעו מכך. לגבי בסיס לדישון מתחת למצע - זה לא אמור לגרום לנזק, רק עשוי לשנות את ערכי המים. חצץ קוורץ לטעמי לא יעיל, כי הגרגרים אטומים לגמרי ואינם משמשים מושבה לבקטריה. יש לי איזה כמות של קוורץ שנשאר לי מניסויים ואני מוכן למכור ממנו במחיר של 2.35 ש"ח לק"ג (מה שעלה לי). לגבי הבסיס - 20% הנחה, הבסיס שלי טבעי לחלוטין ואין שום סיכוי שיפגע בדגים גם במקרה ששמים יותר מדי. כך גם במזון צמחים שאני מייצר, גם אם תשפוך את כל הבקבוק בבת אחת לאקווריום לא יקרה לדגים כלום. מה קרה אם הדשן? שמת יותר מדי? בברכה, ארנון

עוזאבי

New member
ארנון

החלטתי שלא להתעסק עם דישון בחיים שלי, מה ז"א ניסויים שעשיתה, זה יפגע לי בדגים? הדגים מתו לי בגלל דישון נוזלי לא בגלל הדישון התת קרקעי

Suikun

New member
נשמע לי מוזר

דשן נוזלי מורכב ככה שהוא לא מזיק לדגים בכלל.. איך הגעת למסקנה שזה מה שפגע בדגים שלך?

aqualogic

New member
זה לא מוזר..

דשן נוזלי עלול לגרום לנזקים במקרה שטועים במינון ומוסיפים יותר מדי. היות ואני לא מעריך שעוז טעה עד כדי כך, המלצתי לבדוק את מקור הצמחים ולנסות לחפש את הבעיה שם.

עוזאבי

New member
אני לא יודע מאיפה הביאו את הצמחים.

בתקופה הזאתי התעסקתי הרבה עם החצץ אז יכול להיות שזה בגלל זה?

duel

New member
מה ההתלהבות מהדשן?!

היי אין לך צורך בדשן יש לך דגים->אתה מאכיל אותם->מחרבנים->דשן טבעי וזול!!! אין צורך בדשן הוא רק יכול להזיק לפילטרציה הביולוגית. אין מה להתעסק עם המינונים וההחלפות - כמה שפחות לגעת בחצץ כאשר יש דגים - טוב יותר. אין מה להתלהב מדשן. אל תתנו למשווקים להיכנס לכם לכיס. הנה גלריה של אקווריום לדוגמה בנושא הדשן. בברכה, דודי

גלעד cool7

New member
עלה לי רעיון...

בקשר לדשן, חלק אומרים מסוכן, חלק לא... דשן הוא חומר כימי אשר מכיל חומרים הבריאים לצמחים. או חומר אורגני המכיל חומרים הבריאים לצמחים. רק תנו לי לשאול אתכם משהו-צמחים, האם הם זקוקים לתנאים שלהם זקוקים דגים? ברור שלא, צמחים ודגים תלוים אחד בשני בצורה הדוקה, מה שהדגים פולטים ולא בריא להם-בריא לצמחים, וכן ההפך. כך שבעצם הדשן שבריא לצמחים עלול להיות מזיק לדגים. הוא יכל לגרום להתפתחות חיידקים, בקטריות או כל מיני סוגי יצורים אשר מזיקים לדגים והגיוני כי גרמו להם לחלות. עוד עניין חוץ מפגיעה יותר "טבעית" אולי הדשן בעל יותר מידי חומרים כימיים אשר פגעו בדגים, אני מזכיר שפחמן דו חמצני, אמוניה, ניטרוצלולזה (מאוד נחוצה לבניית התאית) וכל מיני חומרים כאלה עלולים להיות מאוד קטלניים ליצורים חיים. אין לי מושג על הרכב דשן ימי, לכן אם הדעה שלי לא רלוונטית ומוטעת-מצטער מראש.

למעלה