תמותת צילקלידים

תמותת צילקלידים

צלי שלום,
יש לי אקווריום פנורמי 110 ס"מ על 25 ס"מ עומק בגובה 45 ס"מ פלוס מינוס
איכלסתי אותו בציקלידים מכל מיני צבעים(לא בקיא בשמות).
בהתחלה עם פילטר חיצוני שנהרס עם מדיות קרמיקה ופרלון בלבד.
לאחר שנהרס התחלתי להשתמש בפילטר פנימי רק עם פרלון.
לפי ההוראות שקיבלתי החלפתי שליש מים אחת לחודש בערך.
לאחרונה התחילה מחלה של נק' לבנות על הדג המנקה ותוך כחודש מתו לי מספר רב של דגים (מהבושה לא אציין מספר) בהתייעצות עם המוכרים העליתי את הטמפרטורה של האקווריום ל 32 מעלות בתקווה שהמחלה תעבור משאר הדגים.
בשבוע האחרון מתו כל שאר הדגים למעט הדג המנקה ושתי תכשיטים.
העברתי אותם לאקווריום אחר עם מים מהאקווריום שלהם וניקיתי את האקווריום הגדול שטפתי את כל המצע והאבנים והעצי הפלסטיק ללא חומרי ניקוי ומילאתי את האקווריום מים מחדגש (המצע הוא אבנים צבועים)
כיצד להריץ את האקווריום הפעם והאם ניתן להכניס את הדגים הנותרים כדי לייצר אמוניה במים. כרגע האקווירים עם הפילטר החיצוני עם מדיות פחם ואבנים

בהמשך לשיחתנו קבל מאמר קצר

לחובבים המתחילים באיכלוס האקווריום החדש
ניכתב על ידי צלי בירנבוים
1 שטיפת האקווריום אפשר גם בסבון ולאחר זאת לשטוף היטב.
2 פיזור המצע ,רק טבעי ולא צבעוני . רצוי בשכבה של-5 ס''מ לפחות.
3 מיקום הפילטר.ורצוי פילטר ביולוגי ולא מכני.
4 מיקום החימום: יש להצמיד אותו לחלקו העליון של האקווריום ולקוון אותו ל-24 מעלות. יש לשמור את ראש החימום ( התרמוסטט ) מחוץ למים .יש סימון על גבי החימום לגובה המים המכסימלי.
5 חיבור משאבת האוויר בנקודה גבוהה מגובה המים שבאקווריום ולמקם את אבן האוויר מתחת לגוף החימום .פיזור החום יהיה מידי וחסכוני.
6 הכנסת מים: ,ורצוי מים מינרלים, או מי גשם. או מים מהברז באפשרות האחרונה.
7 אין להכניס למים כל חומר שזה אומר גם לא אנטי כלור. הכלור מתאדה מהמים בימים ספורים. יש להכניס פחם פעיל לשלושה ימים ולאחר זאת להשליך .(לא בתוך הפילטר)
8 להוסיף דקורציה באם יש למשל, אבנים ,צדפות ,צמחי מים, ועוד.
9 להפעיל את כל המערכת וגם את התאורה באם יש. (רצוי מאוד)
10 לתת לאקווריום לעבוד כולל התאורה ברציפות 7 ימים.

<font> </font>
11 ביום השלישי לאחר הוצאת הפחם, אפשר להכניס קמצוץ מזון פתיתים לשם התחלת ההרצה הביולוגית. (לא להכניס דגים)
12 ברגע שיראה סימן ראשון לאצות במים זה סימן שמי האקווריום התאזנו ויש אפשרות להכניס דגים .
13יש לדעת מראש לאיזה משפחות דגים אנו מכינים את האקווריום ולהכינו בהתאם.
... את הדגים לא להכניס ב-V אחת אלה בהדרגה . להתחיל בזוג דגים ולחכות ולראות תגובות.
14 אין להאכיל את הדגים שלושה ימים ראשונים. עד אשר הם יתאקלמו למים החדשים ולסביבה החדשה.
15 כמות המזון היא פונקציה של בריאות הדגים ואיכות מי האקווריום.לכן יש לשמור על כמות מזון מאוזנת. שיגמרו לאכול תוך דקות ספורות.
בנוסף קבל קישור
http://www.aquagarden.co.il//projec...וריום-למשפחת-דגי-הציקליד&pid=221&cid=63&id=42

המשך

צלי ידידי תודה על התשובה המפורטת והמועילה. נשארו לי באקווריום הגדול כמה דגים שכואב לי להשליך אותם. דג נקאי גדול (20 ס"מ) ועוד חמישה ציקלידים בהבנה שאם הם ימותו לבד במים ולא אני יהרוג אותם בידיים אין לי לב לזה. לאחר שהחלפתי את כל המים כפי שתיארתי בטלפון ולפני שאני מחליף את כל מה שאמרת באקווריום ועושה מחזור מחדש אני רוצה לפחות את הדגים שנשארו לתת להם למות בכבוד או להצליח להשאיר אותם בחיים. כדי לאזן את הבקטריות (אני מזכיר הדגים כבר בתוך המים אחרי הרצה של המים 48 שעות ושפיכה של המים שהדגים היו מונחים בהם בגיגית בתוך האקווריום) האם להכניס שתן למים או לתת להם לשרוד לבד לבינתיים עדיין לא שמתי להם אוכל מאז ש שמתי אותם במים. מה אתה מציע לעשות בינתיים..?

אתה יכול להכניס

את הדגים לאקרווריום היום ללא בעיה. וכן תכניס למים כף מלח בישול גס לכל 10 ליטר מים חד פעמית. בהצלחה.

תמותת ציקלידים

עמיחי שלום שוב, שמתי את המלח גס. תוכל בקצרה להסביר מה מטרת המלח גס במים והאם זה יכול להזיק לדגים שבמים

מיתוסים בנושא ציקלידים אפריקאים

בוקר טוב, כמה תובנות שנתנו לי אנשים בסיבוב הקודם: 1.טמפרטורה 26-28.? 2.לערבב אוכל צמחי עם בשרי.? 3.החלפת שליש מים אחת לשבוע.? 4.תאורה להפעיל עד שעתיים ביום.? 5.כמה שיותר סלעים במים שיהיה מספיק מסתור..? 6.דגים שמים לפחות שלוש מאותו זן.? 7.כמה שהאקווריום יותר עמוס בדגים התקיפות של אחד על השני יפחתו.? 8.על זכר אחד לפחות שתי נקבות.? בבקשה תסביר מה נכון ומה לא נכון שלא ניפול סיבוב נוסף.?

לעיונך

1.טמפרטורה 26-28.? רצוי 24
2.לערבב אוכל צמחי עם בשרי.? תלוי במשפחות הדגים ומאיכן מגיעים
3.החלפת שליש מים אחת לשבוע.? ממש לא. רצוי פעם בשלושה חודשים שליש מים
4.תאורה להפעיל עד שעתיים ביום.? 8 שעות ביום
5.כמה שיותר סלעים במים שיהיה מספיק מסתור..? נכון
6.דגים שמים לפחות שלוש מאותו זן.? שטויות
7.כמה שהאקווריום יותר עמוס בדגים התקיפות של אחד על השני יפחתו.? נכון בסייגים
8.על זכר אחד לפחות שתי נקבות.? גם אני רוצה

המשך נקודות לבנות

איך קוראים לחומר והאם יש טעם לבצע את הטיפול כי הנקודות כבר קיימות לפי המאמר נשאר לי רק להגיד קדיש.האם אני צודק.??

נק' לבנות -המשך

היי שוב
קראתי את המאמר ופעלתי בהבנתי לפיו, אסביר מה עשיתי ולאחר מכן יש לי כמה שאלות להבנה ברשותך
רקע: אקווריום 107 ליטר (לפי המחשבון באתר) מכיל 15 ציקלידים אפריקאים (אלו שלא מתו בסיבוב הקודם וכואב לי הלב ...).הספטום:נק' לבנות בזנב כמעט לכולם.

1.העליתי את הטרמוסטט ל28 מעלות.
2.הגברתי את המשאבת אוויר למקסימום(יש שני כדורים במקום הפס כמו שהנחת אותי בטלפון)
3.הוצאתי את הפחם מהפילטר החיצוני השארתי רק את הספוגים והקרמיקה(האבנים הלבנות).
4.שפכתי 4 פקקים מהחומר ששלחתי לך את תמונתו(קופראמין).
5.כיביתי את התאורה הישירה של הדגים.

שאלות:
1.לפי המאמר ששלחת לי צריך לשפוך לאקווריום את החומר כל 24 שעות שלוש ימים, על הבקבוק הנחיות הם כל 48 שעות. האם זה בגלל הריכוז או כי שיטת הטיפול שונה.?
2.האם זה רעיל לדגים אם שמים יותר מידי בטעות.?כי נראה לי ששמתי המון כי צבע של הדגים התחזק מאוד תוך כמה דקות.
3.האם צריך לתת לדגים לאכול בשלושה ימים האלו.? ואם כן איזה אוכל הצמחי או הבשרי.?

הטיפול בנקודות לבנות

שאלות:
1.לפי המאמר ששלחת לי צריך לשפוך לאקווריום את החומר כל 24 שעות שלוש ימים, על הבקבוק הנחיות הם כל 48 שעות. האם זה בגלל הריכוז או כי שיטת הטיפול שונה.?
תשובה: כמו שכתוב על הבקבוק זה בסדר.

2.האם זה רעיל לדגים אם שמים יותר מידי בטעות.?כי נראה לי ששמתי המון כי צבע של הדגים התחזק מאוד תוך כמה דקות.
תשובה: לא יקרה דבר באם הוספת יותר מידי .

3.האם צריך לתת לדגים לאכול בשלושה ימים האלו.? ואם כן איזה אוכל הצמחי או הבשרי.?
תשובה: אין להאכיל את הדגים כל זמן הטיפול

תודה ושבוע טוב

נק לבנות

לאחר שהבנו שאני טעיתי באבחון ומדובר שהנקודה הלבנה זה סימן למין הדג ולא מחלה. אני מזכיר שהיום זה היום השני שבו שמתי את החומר והטמפרטורה עומדת על 28 מעלות והמשאבת אוויר עובדת על מהירות מקסימאלית. איך אני חוזר לשגרת חיים נורמאלית באקווריום בלי להכניס את הדגים לסטרסים.?

למעלה