תמחור..

ג שם

New member
תמחור..

אני רוצה לתמחר עלות של דירה שיקומית בקהילה. האם יש מישהו עם נסיון בתמחור דירה? אני מניחה שזה כולל שכ"ד-ארנונה-ביטוח-חשמל-מים-וגם כלכלה. לא כולל אבזור וצוות. אני מניחה שזה יהיה יקר יותר מעלות של שכירות רגילה, אבל אין לי הערכה בכמה. כל נתון יעזור: של דירות קטנות, וילות, בצפון ת"א ובעזה. אני צריכה קצה חוט כדי להמשיך ממנו. תודה.

ג שם

New member
לא משנה לי,

אני רוצה לחשב עלות של דירה בקהילה לאנשים בוגרים.

אם מדובר בדיור מוגן

אז ככל הידוע לי הצטיידות הדירה ממומנת (אמורה להיות) על ידי קרן שקום. מדובר בשיפוץ הדירה, מכשירים חשמליים, מיטות, ארונות, וכו'. שכר הדירה משולם כמובן על ידי הדיירים בהתאם לחוזה עם בעל הדירה. לרבים מהם יש זכאות של משרד השכון, וכך הם זכאים לסיוע בסך של עד 650 ש"ח לחודש לתשלום שכ"ד. הוצאות שוטפות ממומנות על ידי הדיירים. התשלום ליזם שמספק את הלווי המקצועי (בהתאם לרמת התגבור של הדיור) נעשה על ידי משרד הבריאות. בחברה שבה אני עובד מקובל שהיזם מהווה ערב לחוזה שנחתם עם בעל הדירה.

תוספת

הארנונה משולמת על ידי הדיירים והם זכאים להנחה של 80%. חשוב שהחוזה יהיה על שמם כדי שיוכלו לקבל את ההנחה.

ג שם

New member
אין זכאות לשיקום

ולא להשתתפות בשכ"ד מפאת גילם הצעיר. מבחינת ההצטיידות אני מכוסה (תרומות ב"ה) וגם מבחינת הצוות המלווה. אני מתקשה לחשב את העלות השוטפת: - אני מניחה שמשכירי הדירה יסכימו להשכירה בשכ"ד גבוה יותר. בכמה? 10%? 50%? - ביטוח: פניתי בבקשה להצעות מחיר משתי חברות ביטוח ואין מהם עדיין תשובה. זה לכשלעצמו מטריד, איך מבטחים את הדירה? - הוצאות שוטפות: ברור לי שיהיו הרבה יותר הוצאות על תחזוקה שוטפת ("מי הטביע גליל נייר טואלט באסלה? כמה פעמים צריך לבקש לא לצבוע את התקרה בצבעי מלחמה?") - כלכלה וכו'. - יש נושאים נוספים שלא לקחתי בחשבון? מישהו מכיר דירות בקהילה שלא מופעלות על ידי שיקום/ פיגור? מי הארגון שמפעיל דירות כאלה? מעל"ם לא התקבלה הערכה. אני יודעת שאני לא יכולה לקחת את עלות הדירה שלי כדוגמא ולחשב לפיה, ברור לי שההוצאות שם יהיו גבוהות יותר, קשה לי לחשב בכמה. 20%? 50%?.

ג שם!!!!

זה פשוט נשמע מסתורי. על מה מדובר? מי אמור לגור בדירה? איזה גילאים? איך אפשר לתת אינפורמציה כהלכתה כשאת שומרת על עמימות (לא מכוונת).

ג שם

New member
מה מה מה לא ברור?

בדירה אמורים לגור בני 18+, בוגרי פנימיות שאין להם בתים לחזור אליהם בתום הפנימיה, הם ישולבו בלימודים , הכשרה מקצועית וכו'. כיתתי רגלי ללוח מודעות של דירות שכורות וגיליתי שאם יש מישהו שמוכן להשכיר דירה, המחיר המבוקש גבוה ב40-50% למחיר שהם נתנו לי כאדם פרטי.

בדיוק היום

היינו בסיור בבית דרור, בית לנוער הומו-לסבי שאין לו מקום אחר. הם גרים בדירה מאוד יפה בנווה צדק בת"א, אולי יעזור לך לברר אצלם את התימחור שלהם? לא כל כך הבנתי מההודעות שלך במה מדובר, אבל אולי תנסי להפוך את הדירה לפרויקט של הקהילה, ובכך לגרום למחירים נמוכים יותר, ושיתוף פעולה התנדבותי מהקהילה.

והקישור

http://www.bethdror.org/ עוד אפשרות היא לשאול את בית השנטי, שפועלים כמעט רק מתרומות, ללא עזרה מוסדית (רק עם עזרה תקציבית מחסות הנוער). http://www.shanti.org.il/

ג שם

New member
../images/Emo141.gif

תודה! בית דרור זה רעיון מצויין להשוואה. וכתהיה לי רבע מיכולת בית השאנטי לאיסוף תרומות... (וכאן נשמעת אנחה פולנית וכמנהג המקום לא אסיים את המשפט)

אולי זה חוסר מזל

או אולי את מחפשת דירה באזורים "נחשבים". כאן בחיפה לא היתה מעולם בעיה מיוחדת למצוא דירה למטרת דיור מוגן ושכר הדירה שהתבקשנו לשלם היה כמקובל בשוק. האם יש מישהו שיהיה ערב לחוזה ויניח את דעתו של בעל הבית? בכל מקרה, כאן תהליך שכירת הדירה הוא רגיל. הדיירים חותמים על החוזה והיזם משמש כערב. הדיירים פותחים חשבון ועד שכל דייר מפקיד בו סכום חודשי מסוים, וממנו ניתנות המחאות לבעל הדירה. ממנו גם משולמות ההוצאות השוטפות. מבחינה זו זה לא שונה משכירת דירה על ידי שותפים סטודנטים (למעט הקופה המשותפת). אני מאמין שתוכלי למצוא דירה למטרה שלך. הרי דירות לא מעטות מושכרות כל הזמן למטרות האלה.

ג שם

New member
באחד המקומות

היינו בשלב חתימת החוזה ובעל הבית התקפל מפחד השכנים. במקום אחר דיברנו עם וועד הבית שהביע נכונות עקרונית, אצל השכנים. עכשיו הולכת על וילה.

וילה היא באמת אופציה

ולא רעה בכלל. כאן יש מספר דירות מוגנות (או הוסטלים קטנים...) שממוקמות בוילות. בעניין חוסר המזל, אולי באמת זו נבואה שמגשימה את עצמה?

ג שם

New member
פחחחחחחח..

ואללה, מתה על התשובות האלה. לא, זו לא נבואה המגשימה את עצמה, זה התת מודע שלי שלא רוצה לראות את הפרוייקט מצליח. אה, ואם לא אסכים, אז זאת תהיה התנגדות...
יקירי, הפסק לענות לי כמו מי שלמד והתמחה בטיפול תוך אישי, ותחזור להיות עובד קהילתי. שולחת לך הזמנה לטקס חנוכת הבית

../images/Emo6.gif אבללללל

אני לא עובד קהילתי... האמת שגם קליני כבר לא נשאר ממני אחרי שנים בהוסטל שיקומי. אני מודה על ההזמנה לבית. את יכולה להיות בטוחה שאני אראה בו סימבול של העצמי שלך ואף אשקף לך זאת. תנסי למצוא משהו עם בריכה. יהיה לי משהו טוב לומר בעניין...

ג שם

New member
אגב,

אני חושבת לשנות את הניק שלי לחוסר מזל, זהו שמי השני. לכן אני מגבה עצמי במיני חישוקי בטחון..

למעלה