תמחור

מיקר

New member
תמחור

חדשה דנדשה בפורום, מתעסקת שנים בעיצוב, גם לתאטרון, הבעייה הגדולה שלי היא תמחור הדברים, האם יש נוסחה מסויימת לדעת כמה שווה עבודה שאני מייצרת לפי הזמנה? אשמח לקבל תגובות. תודההה

קודם כל ברוכה הבאה!../images/Emo140.gif לגבי התמחור-זו הנקודה

הכי בעייתית וכאובה של עם הבובנאים. אין לי מושג. כל הזמנה אני שוברת מחדש את הראש. בכל מקרה לחיות רק מעשיית בובות ותפאורה אי אפשר. חייבים למצוא עוד אפיקים. בעקרון כמו בכל מקצוע מומלץ לחשב את החומרים ואת זמן העבודה, לקבוע לעצמך כמה את מצפה לקבל לשעה כדי שתרגישי ששווה לך לעשות את זה ולחשב. אבל בפועל זה לא הולך ככה כי בעשיית בובות (אם עושים אותן טוב ומושקע) מושקעות המון המון שעות עבודה, והרבה פעמים הוראות המזמין משתנות תוך כדי עבודה וצריך לשנות. ויש גם את עניין השוק- אם בובנאים אחרים מבקשים הרבה פחות על אותו סוג בובה, ועושים עבודה לא פחות טובה אז קשה מאד לקבוע מחיר אחר וגבוה. בקיצור- אם תמצאי את הנוסחה המנצחת אנא שתפי גם אותי ואת כולנו כי זה אחד הנושאים הכי בעייתיים ולא פתורים אצלי.

מיקר

New member
תודה

תודה על התשובה, גם אם לא חד משמעית לפחות להבין שזה המצב, והכי חשוב מבחינתי זה להפטר מתחושת הפראיריות שמתלווה לרוב מה שאני עושה, כשזה קשור לכסף, אני מעדיפה לעבוד בחינם מאשר לעבוד שעות ולא להיות מתוגמלת כמו שצריך. בקיצור לשים את חדוות היצירה במרכז, ללמוד ולהתפתח, וכן להרוויח מזה אם אפשר, בתיאום מראש עם המזמין. כל הכתוב לעיל הוא הרהורים בכתב שמדי פעם אני חייבת לעצמי, תודה על ההקשבה.

למעלה