הנחה של מגדר דרך מראה
יצא לי לקרוא כמה דברים על זה..
מצד שני, אני כג'נדרקוויר גם תופס/ת את עצמי באופן גדול במגדר שבו נולדתי. כאשר מדובר ב FTM ו MTF זה בעייתי הרבה יותר לדעתי מכיוון שהמגדר הנכון להם הוא זה הנוכחי, ולא זה שניתן להם בלידה, לכן זו טעות ברורה. והם גם מקבלים בחיי היומיום (אם עוברים) את ההכרה במגדר הנכון להם.
עם ג'נדרקוויר שלא נראים אנדרוגינוסים זה יותר בעייתי כי באופן ברור תופסים אותם/ן במגדר בו הם נראותים.
אני לא רואה הרבה אופציות לשינוי התפיסה הזו ביומיום. כלומר- או שאפשר לנסות לעבור כמגדר הנגדי מזה שניתן בלידה, ואז אפשר להיתפס כמגדר הנגדי (גם לא אופטימלי מכיוון שזה עדיין רק תפיסה כמגדר בינארי כלשהו). או שאפשר לנסות (לא לכולם/ן מצליח כמובן) להיראות אנדרוגינוס, ואז אנשים מתבלבלים ויש תפיסה לפעמים כזכר ולפעמים כנקבה. בעולם שלנו כיום א/נשים עם מגדר לא בינארי הם לרוב בלתי נראות/ים. כי או שהם עוברים כאחד או השני.
קונצ'יטה וורסט למשל זו אחת הדוגמאות לעירבוב, אבל זה נדיר, בעיקר בחיי היומיום (לדעתי בעיקר בגלל פחד). לרוב או שניתן לעבור כזכר או כנקבה או להשתדל למראה אנדרוגינוסי, שלא תמיד צמליח או מתאים לכולם/ן.
אני חושבת שכיום, כשזה עדיין נראה דבר מוזר שאין רק "גבר" ו"אישה" ויש מגדרים אחרים, אנשים ממשיכים לראות מגדר לפי ביטוי מגדר.
זה למה יש רבים שכל כך משתדלים/ות לעבור כזכר או נקבה כדי שהחברה תראה אותם במגדר בו הם/ן מרגישותים. אם החברה לא הייתה עושה הנחות על בסיס מראה, לא היה צורך בניסיון כל כך קפדני לעבור כזכר או נקבה...
מצד שני זה מובן לחלוטין, כי אנשים אוטומטית מניחים הנחות ראשוניות על בסיס מראה, וזה כולל מין/מגדר. תלוי גם בביגוד, שפת גוף וכו'. לפי זה אנשים עושים שיקולים ראשוניים.
(למשל אם אדם נראה מאיים או נחמד..) אז אני רואה מאיפה זה מגיע.
יש גם את הצד של ההנחה שכולם כברירת מחדל סטרייטים. ורק אם את/ה חריג/ה אז צריך לצאת מהארון.
אני מנסה שלא להניח הנחה לגבי נטייה מינית למשל, גם כי זה דבר שלא מגיע מהמראה (ככה שזו לא הנחה אוטומטית ראשונית) וגם כי זה לא משנה.