תמיד אני קוראת כאן על חשיבות התרגול

צלליתה

New member
תמיד אני קוראת כאן על חשיבות התרגול

עם מורה. המלצתי למישהי עם כאבי גב על סטודיו מסוים ליוגה. המורים בסטודיו דיברו עם האישה וטענו שהם יוכלו לעזור לה. הם מקיימים שעור ביוגה תראפיה שאמור להיות מותאם לאנשים עם בעיות וזהו שעור בקבוצה קטנה. אותה אישה יצאה מהשעור בגב תפוס. (זה לא שעור היוגה הראשון שלה ולא השעור הראשון אצל אותה מורה). אני מרגישה איום :א. כי היא סובלת, ב. כי זו היתה המלצה שלי. (אישית, אני חושבת שלצאת משעור יוגה עם גב תפוס זה לא בסדר. בזמנו תרגלתי אצל מישהו, יצאתי מהשעור עם גב תפוס. בשעור הבא סיפרתי לו מה קרה וביקשתי שישים עלי עין במיוחד. תשובתו היתה שתפסתי את הגב כי אני לא יודעת לתרגל יוגה. אז טוב. אני לא כל כך יודעת לתרגל יוגה ואי לכך הגעתי אליו כדי שילמד אותי. אני החלפתי מורה, לשביעות רצוני המלאה). האם לדעתכם אותה גברת צריכה להחליף מורה, או שגב תפוס , למישהי עם נטיה לכאבי גב, זה משהו שיכול לקרות בכל תרגול יוגה?
 

לקשמי

New member
תרגול עם מורה

זה אכן דבר חשוב, בייחוד כאשר סובלים מכאבים. אבל בתרגול האחריות היא לא רק של המורה אלא גם של התלמיד. תפקידו של המורה הוא להשגיח על התלמיד ולהנחות אותו לתרגל בצורה נכונה ושמתאימה למצבו האישי אבל לתלמיד יש תפקיד לא פחות חשוב והוא לשמור על גבול הכאב והמאמץ. תלמידים רבים, בייחוד מתחילים רואים ביוגה מעין תרגול פיזי, התעמלותי משהו וככה מתייחסים לתרגול, וגורמים לעצמם נזקים. ואיפה הגבול של הכאב והמאמץ, מה הגוף מרגיש, זה רק התלמיד יכול לדעת. יחד עם זאת, לדעתי, מורה שפוטר אותך בתשובה שאת לא יודעת לתרגל יוגה, הוא לא מורה. כאמור מורה צריך שוב ושוב לחזור ולהנחות את התלמיד במה שהתלמיד מתקשה, להדגיש את עקרון גבול המאמץ והכאב ולהנחות אותו איך לעבוד עם הגוף מתוך חמלה וקבלה ולא בצורה אגרסיבית שתוביל לכאבים.
 

סטיוויה

New member
מסכימה עם כל מילה ומוסיפה

לפעמים תחושה של "גב תפוס" יכולה להצביע על עבודה נכונה,דווקא.באופן פרדוקסלי אנחנו פתאום מפעילים שרירים שבדרך כלל אין לנו מודעות אליהם(ולכן שרירים אחרים בגוף עובדים יותר קשה וסובלים.כי החלוקת עומס לא נכונה). לגבי המקרה הנקודתי של אותה חברה.תמיד כדאי לדבר עם המורה.אחרי שיעור או מחוץ לו.בשקט ובנחת.לגבייך,אל תרגישי לא נעים.ניסית לעזור.האחריות על מה שקורה בשיעורים עצמם אינה שלך.
 
מסכימה עם סטיוויה

גב נתפס לפעמים פשוט כי הפעלנו שרירים שבדרך כלל לא עובדים אצלנו, בדיוק כמו שנתפסות הידיים או הרגליים. לא תמיד זה מצביע על בעיה. אבל אכן התשובה "את לא יודעת לתרגל יוגה" מצד המורה שאמור ללמד אותך, מקוממת.
 

יוגי בר

New member
כמה הערות על הגב דרך אגב

היי צלליתה אז ככה: 1. חשיבות ומורכבות התרגול היוגי על קצה המזלג - כל יוגה -ולצורך הבהרת העניין האתה'א יוגה- היוגה שכרוך בה תרגול עם הגוף. היא יוגה תראפיה, כמובן. מה זה אומר: זה רק מדגיש ביתר שאת את מדעיות התרגול היוגי. בתרגול נכון את מבצעת למעשה, עבודה מדעית מרוכזת ומדויקת על כל מערכות העצבים. ולעבודה כזאת צריך לגשת בחיל ורעדה. יענו, לתת לה את הכבוד. ואין אלו מילים בעלמא. תעשי את זה עם רספקט והשגחה והוראה נכונים. תרגישי סבבה ותהיי בעננים. תעשי את זה לא נכון, ולהמחשה- כמו שאת רגילה ועושה התעמלות מבית הספר- לדוגמה, ואת עלולה לחטוף אחלה זפטה מהסרטים ולראות ימבה כוכבים. ההבדל הגדול הוא: שמצד אחד את מביאה מערכת העצבים להשקטה, ומצד שני את מגרה אותה לקריזה וחוטפת את השטוזה. (וזה מנסיון אישי) הכל תלוי בתרגול הנכון. עם מערכת העצבים לא משחקים. נקודה. יותר מזה, אל תחשבי אפילו לנסות ולהתעסק אתה לא נכון. 2. אז איך מתרגלים? למעשה כל אחד זקוק לשיפטינג אישי. ז"א -לתכנית תרגול אישי ופרטני. כי לא כל אחד ואחת הם באותו גיל ובאותו מצב בריאותי. ולכן, כל אחד ואחת גם יכול/ה ומסוגל/ת לבצע את התרגול קצת אחרת. ככה זה. וזה חל בפרט על מי שיש לו בעיות גב (ואני נתקל בכאלה יום יום) אלה חייבים תכנית תרגול אישי ממוקד. 3. המקרה שלך טוב עשית שעזבת. כעקרוןאסור לך או לכל אחד לצאת עם גב תפוס משיעור. זה חייב להיות ברור. ואין על זה פשרות. מבחינתי. ומורה כזה שנותן לך תשובה בנוסח הזה. מן הראוי שיעשה הסבה לטיפול. יתחיל בטיפול עצמי. ומי שמגיע לשיעור יוגה עם כאבי גב. ודאי וודאי לא יכול לבצע שיעור יוגה רגיל. 4. המקרה שלה לבחון. האם הגב שלה השתחרר לאחר כמה שעות? ולגבש לפי זה את ההחלטה. ההמלצה שלי, במקרה כזה: מנוחה נכונה, הרפיה נכונה נשימה נכונה והדרכה נכונה איך לעשות את שלושתם. זה תמיד עוזר. ורק אחר כך שיעור אישי. חשוב להבין יש יש ימבה של אסנות אבל העקרון הראשון בתרגול יוגה קלסית זה להביא את המתרגל איך להכיר ולהתייחס לגוף שלו בתרגול לגופו של עניין. בהצלחה. חג שמח בברכה ואהבה יוגי בר
 
למעלה