תמיד הקפה הנמס מאותו חברה ואותו סוג, יוצא בטעם אחר. שמתם לב?

רוב הזמן נח

Well-known member
אין לו טעם אחיד מדויק.

קניתי קפה נמס של חברה לא חשוב שמות. השתמשתי עד שנגמרה הצנצנת אולי 4 חודשים בערך. (לא ממש עקבתי במדויק) . אחר כך קניתי מאותו סוג שוב, את אותה הצנצנת, אבל זה כבר מאצוות יצור חדשה יותר. והטעם קצת שונה מהצנצנת הקודמת. וזאת לא הפעם הראשונה שזה קורה. זה היה ככה גם עם הצנצנת הקודמת, שהיתה בטעם קצת שונה מזאת שהיתה לפניה. וגם היא היתה בטעם קצת שונה מזאת שלפניה.
 

גלעד0011

Active member
אין לו טעם אחיד מדויק.

קניתי קפה נמס של חברה לא חשוב שמות. השתמשתי עד שנגמרה הצנצנת אולי 4 חודשים בערך. (לא ממש עקבתי במדויק) . אחר כך קניתי מאותו סוג שוב, את אותה הצנצנת, אבל זה כבר מאצוות יצור חדשה יותר. והטעם קצת שונה מהצנצנת הקודמת. וזאת לא הפעם הראשונה שזה קורה. זה היה ככה גם עם הצנצנת הקודמת, שהיתה בטעם קצת שונה מזאת שהיתה לפניה. וגם היא היתה בטעם קצת שונה מזאת שלפניה.
אתה בטוח שהשינוי הוא בקפה ולא בחלב? חלב הרבה יותר פגיע לשינויים בטעם
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לא שותה קפה, אבל ידוע שקפה טחון מתחמצן, בכל פתיחה של הצנצנת עוד קצת. יש להניח שהטעם משתנה בהדרגה עד שאתה מסיים אותה, וכשאתה מתחיל צנצנת חדשה יש כבר פער בין הקפה ששתית מצנצנת בת 4 חודשים לצנצנת טרייה שרק נפתחה.

חוץ מזה יכולים להיות קצת הבדלים בגלל עונות השנה וכיו"ב. כל פרי או ירק לא בהכרח זהה בטעמו לאותו פרי או ירק שאכלת אתמול, לפני שבוע או לפני חודשיים.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
לא שותה קפה, אבל ידוע שקפה טחון מתחמצן, בכל פתיחה של הצנצנת עוד קצת. יש להניח שהטעם משתנה בהדרגה עד שאתה מסיים אותה, וכשאתה מתחיל צנצנת חדשה יש כבר פער בין הקפה ששתית מצנצנת בת 4 חודשים לצנצנת טרייה שרק נפתחה.

חוץ מזה יכולים להיות קצת הבדלים בגלל עונות השנה וכיו"ב. כל פרי או ירק לא בהכרח זהה בטעמו לאותו פרי או ירק שאכלת אתמול, לפני שבוע או לפני חודשיים.
בצנצנת הקודמת היה לקפה טעם אופיני ברור שבצנצנת החדשה הוא שונה. אני גם שומר אחרי הפתיחה במקרר.

לגבי העונות ושוני בזרעים, זה יכול לעשות שוני בטעם. אבל לדעתי השוני הוא גם בגלל תהליך ההכנה והקלייה של הקפה. הם לא מסוגלים לעשות אותו זהה בכל פעם. יכול להיות אפילו שהיצור בכל פעם הוא במקום אחר ולפעמים אפילו במדינה אחרת.
 

גלעד0011

Active member
לא שותה קפה, אבל ידוע שקפה טחון מתחמצן, בכל פתיחה של הצנצנת עוד קצת. יש להניח שהטעם משתנה בהדרגה עד שאתה מסיים אותה, וכשאתה מתחיל צנצנת חדשה יש כבר פער בין הקפה ששתית מצנצנת בת 4 חודשים לצנצנת טרייה שרק נפתחה.

חוץ מזה יכולים להיות קצת הבדלים בגלל עונות השנה וכיו"ב. כל פרי או ירק לא בהכרח זהה בטעמו לאותו פרי או ירק שאכלת אתמול, לפני שבוע או לפני חודשיים.
חידשת לי.. לא ידעתי שקפה מתחמצן.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
מרגע שפותחים את האריזה אז כבר נכנס חמצן.. זה לא כזה מועיל.
אולי לשמור בשקיות אטומות? או שזה כבר פסיכוזה? חחחח
נכון, זה מה שכתבתי... פותחים לפרקי זמן מינימליים ומקפידים לסגור, אבל זה לא כמו בפתיחה הראשונה. מי שמחפש טריות צריך לטחון לפני השימוש או להשתמש בפתרונות אחרים כמו קפסולות (שארוזות כל אחת בנפרד).
 

רוב הזמן נח

Well-known member
נכון, זה מה שכתבתי... פותחים לפרקי זמן מינימליים ומקפידים לסגור, אבל זה לא כמו בפתיחה הראשונה. מי שמחפש טריות צריך לטחון לפני השימוש או להשתמש בפתרונות אחרים כמו קפסולות (שארוזות כל אחת בנפרד).
אחרי הפתיחה אני שומר במקרר.
 

evike

Well-known member
מנהל
בלי להתייחס לשאלה עצמה, אני מכירה בארץ רק סוג אחד של קפה נמס, והוא של עלית בקופסת פח. אלה שבצנצנת הם קפה מגורען, ואותם יש של כמה חברות.
אשמח לשמוע על קפה נמס לא של עלית, כי לא מצאתי.
 

TCH_ma

Active member
בלי להתייחס לשאלה עצמה, אני מכירה בארץ רק סוג אחד של קפה נמס, והוא של עלית בקופסת פח. אלה שבצנצנת הם קפה מגורען, ואותם יש של כמה חברות.
אשמח לשמוע על קפה נמס לא של עלית, כי לא מצאתי.
קפה נמס הוא קפה נמס אם הוא דק או מגורען זה אותו קפה!.
יש עשרות סוגי קפה נמס בטיב וטעם ולפי הכיס, עלית לטעמי הוא בסוף הרשימה.
ממליץ על סדרת טסטר צ'ויס (כמה סוגים) נסקפה גולד (המועדף לטעמי).
בקשר לשאלה מעלה, טעם הקפה משתנה בעיקר בשל איכות המים שאם אינכם
יודעים משתנה כל הזמן - יותר או פחות כלור וכן תלויה בכמות מי התהום (במאגר), פחות מי
תהום יותר טעם לוואי למים שאיכותם נמוכה.
לטעם קבוע באיכות הקפה כדאי להשתמש במים מינרלים ואותם להרתיח לשמוש בקפה.
 
נערך לאחרונה ב:

רוב הזמן נח

Well-known member
קפה נמס הוא קפה נמס אם הוא דק או מגורען זה אותו קפה!.
יש עשרות סוגי קפה נמס בטיב וטעם ולפי הכיס, עלית לטעמי הוא בסוף הרשימה.
ממליץ על סדרת טסטר צ'ויס (כמה סוגים) נסקפה גולד (המועדף לטעמי).
בקשר לשאלה מעלה, טעם הקפה משתנה בעיקר בשל איכות המים שאם אינכם
יודעים משתנה כל הזמן - יותר או פחות כלור וכן תלויה בכמות מי התהום (במאגר), פחות מי
תהום יותר טעם לוואי למים שאיכותם נמוכה.
לטעם קבוע באיכות הקפה כדאי להשתמש במים מינרלים ואותם להרתיח לשמוש בקפה.
הגיע הזמן לגלות שאני כתבתי על טסטר צ'ויס. כל פס יצור חדש, טעם טיפה שונה. לא יכול להיות שרק אני שם לב לזה.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
בלי להתייחס לשאלה עצמה, אני מכירה בארץ רק סוג אחד של קפה נמס, והוא של עלית בקופסת פח. אלה שבצנצנת הם קפה מגורען, ואותם יש של כמה חברות.
אשמח לשמוע על קפה נמס לא של עלית, כי לא מצאתי.
קפה מגורען = קפה נמס.
 

evike

Well-known member
מנהל
אולי, אבל הטעם שונה לחלוטין. המגורען יותר מרוכז ויותר מריר.
אישי, אני והבת אוהבים את הנמס, הבן והחתן את המגורען.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
אולי, אבל הטעם שונה לחלוטין. המגורען יותר מרוכז ויותר מריר.
אישי, אני והבת אוהבים את הנמס, הבן והחתן את המגורען.
ההבדל המשמעותי היחיד שהנמס הטחון של עלית הוא חסר טעם והאבקה שלו ממש מתפזרת באוויר.
 
למעלה