תמיד יש חירות חדשה

noosh

New member
תמיד יש חירות חדשה

כך טוענת רותי. ובכן, חג החירות הגיע ("חירות" עלק, כל היום משועבדים לניקיונות, לבישולים ולאמא באופן כללי), וזה הזמן לשאול (את מי שעדיין כאן, כי יש לי הרגשה ש It's only me and me), איפה או איך טורינקה נותנת לכם חירות? האם יש שירים שמשחררים אתכם, או גורמים לכם להרגיש חופש? האם יש שירים שנותנים לכם השראה בכיוון הזה? האם אלו דברים שהיא אמרה, אלבומים שהיא שחררה, או סתם משהו בה? (אם בכלל, אולי ההפך). זהו. חג שמח לכולנו
וסושי לרוב
.
 

Gremshnit

New member
אני לא יודע אם זה סוג של חירות, אבל...

לפני שהתחלתי להאזין לטורי איימוס (ולהתמכר קשות) שמעתי בעיקר להקות מטאל גותיות וסימפוניות כאלה, מאוד דרמטיות ובומבסטיות, עם תזמורות ענקיות ומקהלות ששרות בלטינית וזה. ולכן, תמיד המוזיקה שנתפסה בעיניי כאיכותית ונשגבת היא מוזיקה עצומה (לא בהכרח מבחינת איכותה, אלא מבחינת האורך שלה וכמות הכלים שבה וכמה היא ציורית). ואז שמעתי את Yes, Anstasia... אפשר להגיד שזה היה סוג של רגע מכונן עבורי. כי ברגע שהאזנתי ליצירה (המדהימה!) הזאת, הבנתי שבשביל ליצור יצירות מופת, או בכלל ליצור, אתה לא צריך יותר מפסנתר ונשמה. וזה יהיה הוגן להגיד שבזכות טורי התחלתי להלחין, ולהעריך עוד יותר את העובדה שאני יודע לנגן, ועוד על איזה כלי... כבר לא צריך להיצמד לתזמורות ענק, גיטרות מכסחות ותופים רצחניים; יש לי אותי ואת חברי הטוב הפסנתר. וזה לא שאין בי יותר את הצד התיאטרלי הזה, שאוהב שואו ואקסטרווגנדיות. פשוט שעכשיו אני יודע להעריך הרבה יותר את הדברים הפשוטים והמופשטים (הן אבסטרקטי והן עירום), ואני לא מפחד לערבב בין השניים.
 
טורי בכלל מסמלת חירות עבורי..

חירות יצירה לא נורמלית,אוהבת לשלוח זרועות לכל מקום אפשרי, להתמסר לפסנתר במן חירות מוחלטת(יותר רואים מפעם..כמו ב"שופינג פור פיאנוס" - שהיא פשוט הולכת,ניגשת לפסנתר,דו הר ט'ינג,חיה אותו,"מתקשרת" איתו,הוא פשוט זורם לה בעורקים וזאת החירות שלה. ככה היא הכי היא. ולראות אדם בשיא חירותו זו הרגשה טובה.. ) וכמובן גם בקול. האומ והיכולת להניח להכל ופשוט לשיר. אבל לשיר. גם M&G,אבל גם פשוט Caught A Lite Sneeze בעצימת עיניים ותיפוף קל כשהפסנתר מצטרף רק לקראת הסוף.. זה מדהים לדעתי. בעבר ראיתי בה את החירות ממש.. בכל דבר,גם אם לא אהבתי. אשקר אם לא אומר שהיום זה לא נהיר כמו אז.. בכל מקרה,ראוי להזכיר את פליינג דאטצ'מן בלי קשר שתמיד נותן לי הרשגשה של שחרור,חופש,פריקה מאושרת... הוי,אחלה שיר.
 

behappy

New member
ההתעקשות על העשייה שהיא רצתה, על החלום שלה.

מקור השראה אדיר. מוזכר הרבה ב-LE ואפשר למצוא הרבה מזה עד לסקרלטס, כולל.
 
למעלה