תמיד כדאי ללכת עם הלב?

אמאדמא

New member
תמיד כדאי ללכת עם הלב?

אני בצומת דרכים וצריכה לקבל החלטה: אני עו"ס במקצועי, מאוד אוהבת את העבודה עצמה, נהנית לקום כל בוקר לעבודה, מרגישה שאני טובה במה שאני עושה, מרגישה סיפוק אישי, מתקדמת לעבר תפקידים מרתקים ומקבלת פידבקים טובים מהסביבה. אבל - אני מאוד מתוסכלת מהסטטוס הנמוך של העבודה,לפעמים אני אפילו מתבישת להגיד במה אני עובדת ומקנאה בבנות שעובדות בעבודות בעלות סטטוס גבוהה יותר (משרדי פרסום, עו"ד ,עיתונאיות,רואות חשבון וכו'). אני גם מתוסכלת מתנאי השכר, וחושבת שהזמן שלי שווה לפחות פי 2-3 לכל שעת עבודה מאשר מה שאני מרוויחה היום לשעה (כ 30 20-ש"ח). הבעייה היא שבמקצוע הזה קשה מאוד להעלות את השכר באופן משמעותי, אפילו בדרגת ניהול. אז החלטתי השנה ללמוד תואר שני "במשהו" כדי שלפחות יהיה לי עוד משהו בקורות חיים במידה וארצה לעזוב את תחום העו"ס בעתיד ,לא התקבלתי לייעוץ אירגוני אז הלכתי ללמוד את מה שכן התקבלתי אליו...אנתרופולוגיה. סיימתי עכשיו סמסטר ראשון (כ 1/4תואר),היה משעמם, לא מחובר למציאות, אקדמאי ופלצני מידיי, בקיצור ..לא בשבילי. הלב שלי אומר לי: ...אם זה לא כיף לך..לא צריך בכוח...תעזבי את זה...כנראה שזה לא בשבילך... ההיגיון אומר: ...יש לך עכשיו זמן וקצת כסף ללימודים...התקבלת ושילמת...לכי על זה..תסבלי קצת שנתיים ..אבל אח"כ יהיה לך תואר שני...החיים זה לא פיקניק ,לא תמיד עושים רק מה שכיף ונעים... למי להקשיב?

בודק

אני שווה יותר ! זה מה שאת אומרת לעצמך, והנה, בדרך שחשוב להבין אותה, את הולכת למסלול שלא מבטיח שום שיפור ניכר בשכר. אני לא חושב שהשאלה היא האם ללכת עם הלב אלא - איך אני מרוויחה יותר בתחום היכולות הייחודיות שלי. מקובל עליך ?

אמאדמא

New member
בדיוק!

אני שווה יותר! אם זאת...חשוב לי להסביר למה המסלול שבו אני הולכת יוכל אולי בעתיד להביא לשיפור בשכר : התואר השני במדעי ההתנהגות(=אנתרופולוגיה ,אך התעודה היא למדעי ההתנהגות) יוכל לפתוח בפניי עוד 2-3 סוגי משרות שקשורות למשאבי אנוש וכוח אדם שבהם השכר והסטטוס גבוהים יותר (ב 1000-1500ש"ח בחודש) ,אותם משרות לא יסתכלו בכלל לכיוון שלי כל עוד אני רק עם תואר ראשון בעבודה סוציאלית, והם עבודות"בטוחות" מבחינתי , שעות קבועות, בוס, משרד, עבודה כשכירה... אני לא מצליחה לחשוב על דרך שבה היכולות הייחודיות שלי יעזרו לי להרוויח יותר,כי כל פיתרון שעולה בראשי קשור לעסק עצמאי שאצטרך לפתוח, הבעייה היא - שיש לי מוסר עבודה מאוד גבוהה כשאני עובדת תחת סמכות, אבל - כל עוד אין לי דד-ליין או פידבק ישיר ממעסיק אני "מתעצלת" ו/או "משתפנת" ולא ממשת את הפוטנציאל שלי. אני חושבת שאם היה מתאים לי להיות עצמאית היה מתאים לי לעסוק בהעברת סדנאות בנושא של התפתחות אישית בהקשר מיקצועי או בהקשרים אחרים ,יצא לי להעביר כמה סדנאות מאוד מוצלחות כאלו (שאתם רובם אני המצאתי והם יצאו יצרתיות ומוצלחות מאוד) אבל הם תמיד היו בהתנדבות/ללא תשלום/במסגרת העבודה (הלא ריווחית) שלי. לפני שבוע, קיבלתי הצעה מפרוייקט מסויים,הם שמעו על הכישורים שלי בהעברת סדנאות יצרתיות בתחומים שונים והציעו לי לעשות הרצאת/סדנת אורח חד פעמית לקבוצת נערות שלהם ,היה לי ברור שזה יהיה כמו תמיד בהתנדבות והיסכמתי, ותוך כדי שאני מביעה את הסכמתי הם אמרו לי "בתשלום כמובן", הייתי בהלם, התחרטתי,
אמרתי להם שאני אחשוב על זה... הלכתי הבייתה מודאגת - אין לי תיק במס הכנסה ? באיזה זכות יש לי לקחת כסף על משהו שאני לא מוסמכת לעשות? כמה כסף בכלל לוקחים לדבר כזה? אני יודעת שאני טובה במה שאני עושה, אבל האם אני מספיק "מבריקה" בשביל לקחת על זה כסף? חוצמזה - השוק מוצף בהרצאות וסדנאות של אנשים שחלקם למדו הרבה יותר ממני ולחלקם יש יותר ניסיון, איזה סיכוי יש לי בכלל? למה בכלל להתחיל?

שינוי בפתח

זה נשמע ששינוי ממש מדגדג לך בקצות האצבעות. רעיונות חדשים ומחשבות עצמאיות מצד אחד וקולות מקטינים שממהרים וקופצים מצד שני. הנה באה הזדמנות ומראה לך מה יושב עמוק בתוכך ביחס לכסף וביחס לזכות להרוויח. איך היית רוצה להתקדם ולברר עם עצמך את העניין ? נסי להתייחס לעניין כתהליך למידה. מהי הדרך המועדפת עליך ? ספר ? סדנה ? אימון אישי ? מה את יכולה לספר על החוויה שלך בפיתוח ובהנחיית סדנה ? בהצלחה אמיר דרור

למעלה