תמיד רציתי לדעת..

Magicalit

New member
תמיד רציתי לדעת..

שלום, אני בחורה בת 18 וחצי והבעיה שלי נורא מורכבת ומסובכת.. מאז שהתגייסתי לצבא, בואו נגיד בקצרה שהמערכת עיכול שלי ממש נדפקה, והבטן שלי נפוחה כתוצאה מזה (נעזוב את הפן הבריאותי כרגע ונעבור לפן הספורטיבי) אני בחורה רזה מלידה ובעלת מבנה גוף צר, ואני ממש רוצה להוריד את הנפיחות הזו, אמא שלי חושבת שהשתגעתי, כיוון שהיא אומרת שאין לי מאיפה להוריד, אבל אני ממש רוצה להוריד עוד איזה 2-3 ק''ג..רציתי לדעת אם באמת תרגילי בטן עוזרים בכלל לנפיחות בבטן או שהכל בלוף אחד גדול? מיותר לציין שמיום ראשון אני רוצה להתחיל להתאמן בחדר כושר לפחות 3 פעמים בשבוע..ובבית לעבוד על הבטן בעיקר.. מה אתם ממליצים לי לעשות? אני לא רוצה בטן עם קוביות או שרירים, אני רק רוצה שהנפיחות תרד ואני לא יודעת איזה סוג ספורט לעשות..

לא

תרגילי בטן לא עוזרים להורדת נפיחות בבטן. דיאטה וספורט אירובי הם שעוזרים. בהצלחה. להמשך דיון כנסי לפורום אירובי ועיצוב הגוף, תזונה ודיאטה וכיו'ב.

Magicalit

New member
כל אחד אומר לי משהו אחר..

הרוב אומרים לי שזה כן עוזר כי זה מחזק את השרירים, ושאם אני יאכל בריא ויעשה ספורט בנוסף לכפיפות בטן זה יעזור.. הבעיה היא שמיום ראשון אני רוצה להתחיל ללכת לחדר כושר בבסיס..מקווה שיצא לי..

זה לא משהו אחר

זה מחזק את השרירים- נכון. אם תאכלי בריא ותעשי ספורט אירובי, ובנוסף תעשי כפיפות בטן, יתחזקו לך שרירי הבטן. נכון. את רוצה "להוריד נפיחות" בבטן, לא? סביר להניח שהבטן שלך נפוחה משומן, ולא משרירים... אם את רוצה להוריד שומן, את צריכה לעשות דיאטה. ניתן גם להוסיף ספורט אירובי, כדי שתישרפי יותר קלוריות וכך תרדי עוד במשקל ובאחוזי השומן.

Magicalit

New member
אז זאת הבעיה..

שאני אוכלת בריא, לפעמים בקושי אוכלת..אני לא בחורה שמנה.. ובגלל זה אני לא יודעת ממה הנפיחות..ככה שתזונה נכונה + תרגילי בטן, לא יורידו אותה? לפחות עד שאני אתחיל ללכת לחדר כושר..

PRIHADAR

New member
אוכלת

בריא? אבל לפעמים כמעט לא אוכלת... זה לא בריא כ"כ... את יודעת, נכון? מה שיעזור לך זה: 1) תפריט מאוזן. (לא לאכול -זה לא נחשב "מאוזן") 2) פעילות אירובית בהתמדה -משמע הליכה 30 דקות רצוף שלוש פעמים בשבוע. או ריצה. 20/30/40 דקות -בהדרגה-, פעמיים-שלוש בשבוע. ולהתמיד בזה 3) סבלנות. אין תוצאות מיידיות. דעי זאת מראש, ולא תתבאסי. ייקח חודש, או חודשיים לפחות עד שתראי שינוי, בעיניים. בעיקר בגלל שאת כבר דקת-גזרה. (לא "רזה". רזה זה אומר שיש לך מעט מאוד שומן בהרכב המשקל, לא משנה כמה הוא כרגע, אני בטוחה שזה לא המצב). 4) הכנסת סיבים תזונתיים לתפריט היומי. מומלץ בחום. (אם את מתעקשת על הסבר מפורט אז הייתי ממליצה על דגני בוקר אול-בראן של קלוגס=אדיר בתור סיבים. וגם תפוחים. נניח-אחד ביום. באיזה צבע שאת רוצה :) אם תקפידי על תפריט מאוזן זה הכי חשוב. אם תקפידי על על הכללים הפשוטים האלו- תרווי נחת. ב ה צ ל ח ה !! :)

Magicalit

New member
חח תודה..

התכוונתי רזה כי אני רזה מלידה עם מבנה גוף צר..אני שוקלת איזה 44-45 ואני רוצה להוריד לפחות עוד 2-3 ק''ג, ואני מקווה שיצא לי מחר ללכת לחדר כושר עם חברה מהבסיס, שתינו יחסית חדשות והצעתי לה את זה, מקווה שזה יצא לפועל
יותר נחמד ללכת עם עוד מישהי מאשר לבד..אבל לפעמים ישנם ימים שפשוט לא בא לי לאכול, אין לי חשק, אני יודעת שזה גרוע והכל..אבל באמת שלא בא לי לפעמים..בגלל זה, אני נכנסת לדיכאון
ואני גם לא יודעת מה יש לי בקיבה..אני מתכננת ללכת לגסטרולוג שיבדוק אותי, כי אני סובלת גם מעצירות כבר 3 חודשים, ואולי זה מוסיף לנפיחות בבטן..היציאות שלי פעם היו בהרבה יותר סדירות.. אז את אומרת לא לעשות כפיפות בבטן בבית בינתיים?

PRIHADAR

New member
אם

את לא אוכלת סדיר איך את רוצה שיהיו לך יציאות סדירות.......?? סיבים מאוד יעזורו לך להסדיר את מערכת העיכול. מה הגובה שלך? משקל את בטח לא צריכה להפחית. רק אחוזי שומן. וזה לא דרך כפיפות בטן. אלא דרך פעילות אירובית כפי שפירטתי קודם. זהו. סיבים, תפריט מסודר, פעילות אירובית, התמדה. בעצם גם אם לא תעשי את כל אלו, למרות שהם פשוטים, אבל רק תתחילי בתפריט מסודר -כבר תצליחי. הכל יהיה בסדר. בהצלחה

Magicalit

New member
תודה רבה..

הגובה שלי הוא 155-156 בערך :\ ואחרי הגסטרולוג, אני חושבת שאני אפנה לדיאטנית בנוגע לתפריט, כי אני לא יודעת במה יש סיבים תזונתיים חוץ מחטיפי אנרגיה וקורנפלקס למיניהם..

PRIHADAR

New member
וגם בהם אין ממש....

תזונאית זה הפיתרון! תהיי בריאה, הדר

מיכל124

New member
תרגילי כשר ובטן שטוחה

נסי את המולטיטריינר (משיכה מלמעלה למטה). תוך זמן קצר תקבלי בטן שטוחה. אם את לא רוצה "קוביות" פשוט אל תעלי את העומס במכשיר. זה לגמרי בשליטתך. לי היתה כרס קטנה שהיתחלתי והיום היא איננה (אבל אני מתאמנת כבר המון זמן). מיכל

יש מקרים

שה"נפיחות" בבטן מתארת מצב של יציבה לא נכונה. השאלה היא, האם כאשר את עומדת בברכיים מעט כפופות, ומושכת את עצמות האגן העליונות לאחור, גם אז בטנך נראית "נפוחה"

למעלה