Ccyclist
Well-known member
תמיהה על מצב מידע האלרגנים המחפיר במסעדות בארץ
במזון ארוז בארץ הסטנדרט דומה לסטנדרט האירופאי ואף עולה עליו משום שיש לציין את האלרגנים בטור האלרגנים בשמם ולא רק להסתפק בשם המרכיב ברשימת המרכיבים ובשם האלרגן במידה ו"יש חשש ל...".
במזון במסעדות נראה שאין כל סטנדרט, שום רישום, ואפילו בקשה מנומסת עלולה להתקל ביחס בעייתי משום שלמלצר אין מושג הוא לא מוכן לשאול את צוות המטבח. שמעתי על אנשים שמבקום לברר עבורם לקחו מהם את התפריט.
מדוע ארגוני האלרגיות השונים (ומשום שיש 14 אלרגנים המחוייבים ברישום לפי התקינה באירופה זהו עניין משותף לכל הארגונים השונים) לא דורשים ממשרד הבריאות לקיים במסעדות סטנדרט דומה לזה הקיים לאוכל הרשום, כפי שקיים בכל מסעדה באיחוד האירופאי ?
במזון ארוז בארץ הסטנדרט דומה לסטנדרט האירופאי ואף עולה עליו משום שיש לציין את האלרגנים בטור האלרגנים בשמם ולא רק להסתפק בשם המרכיב ברשימת המרכיבים ובשם האלרגן במידה ו"יש חשש ל...".
במזון במסעדות נראה שאין כל סטנדרט, שום רישום, ואפילו בקשה מנומסת עלולה להתקל ביחס בעייתי משום שלמלצר אין מושג הוא לא מוכן לשאול את צוות המטבח. שמעתי על אנשים שמבקום לברר עבורם לקחו מהם את התפריט.
מדוע ארגוני האלרגיות השונים (ומשום שיש 14 אלרגנים המחוייבים ברישום לפי התקינה באירופה זהו עניין משותף לכל הארגונים השונים) לא דורשים ממשרד הבריאות לקיים במסעדות סטנדרט דומה לזה הקיים לאוכל הרשום, כפי שקיים בכל מסעדה באיחוד האירופאי ?