תמיכה באבי החולה

תמיכה באבי החולה

אבי בן 63 חלה בלימופמה מסוג שאינו הודג'קין, גילו זאת לאחר שבר לא מוסבר במפרק הירך ובעמוד השדרה. אבי מאוד אופטימי מטבעו ומלא תקווה לגבי הריפוי שלו. הוא עובר טיפול כימותרפי אחת ל3 שבועות, בגלל הגידולים והשברים הוא סיעודי באופן מלא ויכול רק לשכב ולעיתים לשבת. לאחר הטיפולים יש לו עליות בחום בלי הסבר מסוים ומתאשפז והוא נכנס למתח וחרדה מיותרים בגלל זה.
העלינו אפשרות שמישהו (עדיף גבר) שחולה כרגע בסרטן ועובר טיפולים כימותרפיים עם תופעות לוואי דומות, ישוחח עם אבי (בטלפון) וינסה, ולו במעט, קצת להקשיב והעיקר להגיד לו שזה בסדר, אפילו אם זה יהיה חד פעמי. נשמע אולי מיותר אבל זה ממש הצלת נפשות עבור אבי..
אם יש מישהו כזה כאן, או אולי פורום אחר שנראה לכם שאוכל למצוא, אני ממש אשמח.

חלק מהפרוטוקול הטיפולי מעלה חום

יש בחלק מהחומרים שנותנים בטיפולים מעלים חום
לכן קבלו הוראות מהאחות מתי צפוי לעלות חום ומתי לא
ואז תדעו איך לנהוג, האם הוא בבית או במתקן לאנשים סעודיים ?
במחלקות הטיפוליות יש פסיכולוג העוזר נפשית אז צריך לבקש עזרה עבורו

healerit

New member
הנה רעיון

ראשית, ממליצה לך לפנות לעמותת "תעצומות" שתומכת מאוד בחולי סרטן. יש שם הרבה אנשים שחלו בסרטן ויכולים לדבר עם אביך.
כמו כן, מי שהקים את העמותה הוא פרופ' זייצ'ק, איש מדהים שמשוחח עם אנשים בתהליך ריפוי מסרטן.
הוא שוחח בזמנו עם אבא שלי והשיחה מאוד תרמה לו. זה לא עולה כסף והוא אדם מיוחד בעל גישה מיוחדת למחלה ולתהליך ההחלמה.

אני יודעת איך זה לטפל באב חולה סרטן. את מוזמנת לפנות אליי מתי שאת צריכה. לשאול על בירוקרטיות, זכויות, טיפולים ולהתייעץ בכל נושא שתרצי וכמובן, הכי חשוב, לקבל אוזן קשבת.
גם התומך צריך עזרה ושמישהו יהיה שם בשבילו. לא יודעת אם יש לך בן זוג תומך או מסגרת תומכת אחרת. בכל אופן, אני כאן

הרבה הרבה בריאות

עב

New member
מתח וחרדה מיותרים

לא לפסול רגשות של אחרים. לא יודעת היכן אביך מטופל, בהרבה בתי חולים יש מתנדבים שהתמודדו בעבר עם המחלה ויכולים לדבר עם החולים החדשים ולהסביר להם מה קורה. כמו כן, כדאי לשוחח עם הרופא המטפל שיש לו ניסיון. האיש שלי חלה גם כן בלימפומה נון הודג'קין ועבר את מה שאת מתארת. בין טיפול לטיפול היה אשפוז עקב עליית חום. הרופאים הסבירו זאת בכך שכל דבר מקפיץ כי המערכת החיסונית מדוכאת. בהצלחה לאביך ולך.

למעלה